Puheenaihe

Flow-festivaaleilta paljastui ruokamyrkytysepäilyjä – "Tutkinta vasta alkutekijöissään"

Flow-festivaaleilta paljastui ruokamyrkytysepäilyjä. Kuvituskuva.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Neljän ihmisen epäillään sairastuneen ruokamyrkytykseen viime viikonloppuna järjestettyjen Flow-festivaalien aikana. Helsingin kaupungin elintarviketurvallisuuspäällikkö Riikka Åbergin mukaan kaupungille on ilmoitettu kaksi erillistä tapausta, joissa on mukana yhteensä neljä ihmistä.

Molemmat tapaukset ovat peräisin samasta festivaaleilla olleesta ruokakojusta. Ilmoittajien mukaan he eivät ole syöneet ruokaa muualla. Epäiltyjen ruokamyrkytysten saaneiden oireet ovat suhteellisen lieviä.

Åbergin mukaan tutkinta on vasta alkutekijöissään. Ensin kaupunki selvittää ruoan aiheuttajan, sitten yrittää varmistaa, ettei ruokamyrkytys pääse toistumaan.

Elintarvikeviranomaiset olivat valvomassa tapahtuman ruokatarjontaa, mutta kyseistä kojua ei tarkastettu. Ruoasta ei myöskään onnistuttu saamaan näytettä jälkeenpäin.

Flow-festivaalin tuotantopäällikkö Isabella Rossi vahvistaa tapaukset. Hänen tiedossaan ei ole näiden lisäksi muita tapauksia.

– Nämä ilmoitukset ovat vielä epäilyjä. Sairastuneet eivät ole käyneet lääkärissä, eikä näistä ole ruokanäytteitä saatavilla. Ruokamyrkytysepäilyjä on yleisesti hyvin vaikea yhdistää tiettyyn tapahtumaan tai hetkeen, sillä oireet voivat olla myös seurausta edelliseltä päivältä, Rossi sanoo.

Åbergin mukaan festivaaleilla tulleet kaupungille ilmoitetut ruokamyrkytysepäilyt ovat hyvin harvinaisia. Esimerkiksi tänä vuonna tapauksia ei ole ilmoitettu ennen tätä yhtäkään. Ruokakojuihin liittyen on tänä vuonna tullut yksi ilmoitus. Edellisinä kesinä ilmoituksia kojuista ei ole tullut lainkaan.

– Tähän on varmaan vaikuttanut lämmin kesä. Ruokaa on vaikeampi pitää tarpeeksi kylmänä tai tarpeeksi kuumana, Åberg sanoo.

Ruokakojuihin liittyvien ilmoitusten selvittäminen on myös huomattavasti hankalampaa kuin ravintoloihin liittyvien ilmoitusten. Monesti ruokakojut ovat jo siirtyneet toiseen paikkaan ruokamyrkytysepäilyn tullessa, ja jos kojun nimeä ei muista, sitä on vaikea paikallistaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Flow-festivaali kunnioitti toimittaja Perttu Häkkisen muistoa hiljaisella hetkellä – Kallion kirjasto soitti sulkemismusiikkina Imatran Voimaa12.8.2018 18.32
Flow on aina myös ruoan juhlaa – Instragramin suosituin annos on huippukokki Matti Jämsénin uudenlainen vohveli12.8.2018 16.38
Muotisuunnittelija ja bloggari kokosi yhteen Flown kiinnostavimmat asut – Nämä trendit olivat vahvoilla tänä vuonna12.8.2018 16.16

Kommentit (2)

Kommentit

Kyllä sen vatsan saa sekaisin

Kyllä sen vatsan saa sekaisin ryyppäämälläkin. Turha syyttää ruokakojua, etnoruokaa kuulu syödä helteessä ja vähän pilaantuneenakin.

- epäiltyjen ruokamyrkytysten

- epäiltyjen ruokamyrkytysten saaneiden oireet ovat suhteellisen lieviä, vai niin kun sellainen muutaman päivän ripuli tuli !

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu