Puheenaihe

Itäkeskuksen uimahalliin tulee unisex-pukuhuone, tavoitteena ehkäistä häirintää – "On ollut rankkojakin tapauksia"

Itäkeskuksen uimahalliin mahtuu kerralla noin 1000 asiakasta. Kuvituskuva.

Sanna Jompero

Helsingin Itäkeskuksen uimahalliin avataan tänä syksynä kaikille sukupuolille tarjoitettu unisex-pukuhuone.

Uudistuksen tavoitteena on kaupungin mukaan vähentää häirintää, jota kohtaavat nyt sukupuolivähemmistöt.

– Sukupuolivähemmistöön kuuluvat asiakkaat ovat kohdanneet rankkojakin häirintätapauksia liikuntapaikoissa ja tästä syystä liikuntapalvelut eivät ole monelle saavutettavia. Esimerkiksi sukupuoltaan korjaavan ihmisen liikuntaharrastus voi olla pitkään katkolla muiden asiakkaiden uhkaavan käytöksen takia, palveluohjaaja Miska Salakka Setan Transtukipisteeltä kertoo kaupungin tiedotteessa.

Seta on käynyt antamassa koulutusta uimahallin työntekijöille sukupuolivähemmistöön kuuluvien asiakkaiden kohtaamisesta, esimerkiksi miten työntekijät voivat puuttua häirintätapauksiin.

Unisex-pukuhuoneen arvioidaan auttavan myös vauvaperheiden ja liikuntarajoitteisten uimareiden uintiharrastusta, sillä avustajana voi olla toista sukupuolta oleva henkilö.

Pukuhuoneessa on 8 pukukoppia ja noin 40 kaappia. 

Aivaimen uimahallin alakerrassa sijaitsevaan huoneeseen voi pyytää kassalta. 

Pukuhuoneen opasteet uusitaan syksyn aikana ja huone saa paremmat varusteet vauvaperheiden käyttöön.

Maan alla sijaitseva Itäkeskuksen uimahalli otettiin käyttöön vuonna 1993. Hallissa on tiloja kahdessa kerroksessa, ja sinne mahtuu kerralla noin 1 000 kävijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tarja Halonen nosti esiin kiusallisen ilmiön – Yle: ”En ole rauhassa edes uimahallin pukuhuoneessa”4.9.2018 08.40

Kommentit (8)

Kommentit

Näin suomalaiset sopeutetaan

Näin suomalaiset sopeutetaan islamin uskontoon pikkuhiljaa asia kerrallaan ja kukaan ei edes ihmettele tätä asiaa.

Aika vähäiset pitää tiedot

Aika vähäiset pitää tiedot islamista olla, että tuollaista pästää suustaan. Unisex-vessojen vastustajana seisot urheasti rinta rinnan juurikin niiden konservatiivisimpien muslimien kanssa (ISISin siis).

Sinäkin voisit funtsia mistä

Sinäkin voisit funtsia mistä tarve uniseksi pukuhuoneeseen on syntynyt, ei näitä ole ennen tarvittu ja naiset ja miehet on sujuvasti saunoneet yhdessä alasti. Katso vaikka mikä on islamin suhtautuminen homoseksuaalisiin, siitä on ollut tälläkin viikolla uutista

Kuningasidea taas tuoda tuo

Kuningasidea taas tuoda tuo kokeilu Itikseen, mikä muslimien valta-aluetta, ja halveksivat meitä muutenkin? Lisäksi tuolla riittää ihan kotikutoisia pervoja sinne tiirailemaan tyttöpoikia, joten asiakasmäärät voi jopa nousta!

Mielestäni on tärkeätä, että

Mielestäni on tärkeätä, että nykyiset miesten ja naisten pukuhuoneet muutetaan sukupuolineutraalisiksi, jotta sukupuolestaan epävarma ja sukupuoltaan korjaava vähemmistö voisi tuntea itsensä turvalliseksi uimahalleissa. Lisäksi tarvitaan naisille omat uintivuorot, jotta esimerkiksi musliminaiset voisivat harrastaa uimista, miesten katseista turvassa. Parilla pienellä muutoksella teemme tästä maailmasta paremman ja turvallisemman kaikille!

Heh heh, miten sinne uskaltaa

Heh heh, miten sinne uskaltaa pikkulapset äiteineen tulla, kun lapsista pitävät miehet ovat vieressä "vaihtamassa vaatteitaan"? Kuolleena syntynyt ajatus, vetää vain kaikki hullut samaan koppiin! Mutta tuossa alla olisi toivottava vaikutus, jos kävivi toteen!

Koko Itis pitää täyttää

Koko Itis pitää täyttää homoilla, lesboilla, transuilla, sianlihalla ja muilla friikeillä, niin se saadaan palautettua Suomelle ilman sotatoimia Islamisteja vastaan. Nythän tuo lähi-itäkeskus on Somalian hallinnoimaa aluetta

Alkaa yhteiskunta muuttua,

Alkaa yhteiskunta muuttua, mukavaa kansainvälistä pöhinää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu