Puheenaihe

Vantaa saa vihdoin kauan kaivatut kuntoportaat – tänne ne rakennetaan

LIIKUNTA Vantaan ensimmäiset kuntoportaat rakennetaan Möskärin mäelle ja Malmimäelle.

Suosittuja juoksuportaita on monessa kaupungissa, kuten Helsingissä, Espoossa ja Keravalla. Kuvassa Keravan Keinukallion kuntoportaat.

Arkisto/Anton Soinne

Vantaalaiset saavat vihdoin kauan kaivatut kuntoportaat. Portaita suunnitellaan sekä Malmimäelle Hiekkaharjuun että Möskärin mäelle Simonkylään.

Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahden mukaan nyt suunnitteilla olevat portaat eivät ole niin jyrkät kuin esimerkiksi Helsingin Malminkartanossa, jonka suosituissa portaissa on yli 400 askelmaa tai Paloheinässä. Hän puhuisikin mieluummin kuntoportaikoista.

– Nämä portaat vastaavat kuitenkin nopeaan tarpeeseen, sillä Vantaalla tämän tyyppisiä portaita ei vielä ole lainkaan, hän toteaa.

Nämä portaat vastaavat nopeaan tarpeeseen."

Liikuntajohtajan mukaan tulevaisuudessa, kun Petikon ja Kulomäen täyttömäet voidaan ottaa läjityskäytöstä virkistyskäyttöön, on näille alueille mahdollista rakentaa täysimittaiset, kuntoiluun vielä paremmin sopivat jyrkemmät ja pidemmät kuntoportaat.

Möskärin mäen kuntoportaat on suunniteltu rakennettavaksi jo ensi vuonna.

Kaupunginvaltuutettu Markku Weckman (kok.) jätti kesäkuussa asiasta valtuustoaloitteen, jossa hän toivoi portaita Möskärin mäkeen.

Hiekkaharjun kuntoportaat ovat puolestaan osa Malmimäen puistoalueen suurempaa muutosta, jonne Vantaan kaupungin alustavassa luonnoksessa on tulossa kuntoportaat, ulkokuntoilupaikka sekä ulkoilualue.

Parhaillaan Vantaan kaupungin viheraluesuunnittelu laatii Malmimäen alueelle puistosuunnitelmaa, joka valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Alustavasti ulkoilualue on rakentamisohjelmassa vasta 2020-luvun alkupuolella.

Malmimäen kustannukset ja tarkempi rakennusaikataulu täsmentyvät suunnitelmien edetessä, kertoo Vantaan kaupungin maisema-arkkitehti Sirpa Mäkilä.

Malmimäen puistosuunnitelman kanssa rinta rinnan etenee Hiekkaharjun uuden vesitornin rakentaminen, joka nousee Talvikkitien, Malmimäenpolun ja Hiekkaharjun koulun piha-alueen rajaamalle alueelle. Mäkilä kertoo, että vesitornin rakentamisen myötä alue joudutaan joka tapauksessa myllertämään. Samalla on siis hyvä mahdollisuus uudistaa puistoaluetta ja tehdä uusi liikuntapaikka.

Vantaalaiset voivat vaikuttaa Malmimäen puistoalueen suunnitelmiin. Karttakysely, johon voi vastata 2. lokakuuta asti, löytyy Vantaan kaupungin nettisivuilta.

– Keräämme nyt toiveita. Tarkoituksena on selvittää, mitä kaupunkilaiset ja alueella ulkoilevat pitävät tärkeänä ja mitä he alueelle haluavat, Mäkilä innostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huippusuosittuja kuntoportaita on nyt joka puolella – paitsi Vantaalla5.9.2017 21.25

Kommentit (6)

Kommentit

Hiekkaharjuun ja Simonkylään?

Hiekkaharjuun ja Simonkylään? Miten ei yllätä, että molemmat itä-Vantaalle, suunnilleen vierekkäin. Oikeastaan Myyrmäen ja muun länsi-Vantaan lentokenttää myöten voisi liittää Helsinkiin. Näin olisi paljon luontevampaa toimia, kuin pitää Tikkurilan takapajulaa Vantaan keskuksena, mihin on viety kaikki palvelut.

Luulisi rouvankin ymmärtävän,

Luulisi rouvankin ymmärtävän, että portaita ei voi rakentaa tasamaalle, ja mäkiä ei länsi-Vantaalla ole. Toiseksi voi kysyä, että jos länsi-Vantaalaiset eivät jaksa löntystää tasaista tietä pitkin kaupungin rajan yli Malminkartanon mäkeen, mitäpä sitä enää siinä vaiheessa jyrkkiä portaita rakentaa liikuntaa ja muita fyysisiä ponnisteluja vaikeuttamaan. PS. Se lähin mäkikään ei tule yhtään lähemmäs, vaikka Helsingin raja olisi Hyvinkäällä.

Portaat suunnittelevan

Portaat suunnittelevan arkkitehdin kannattaa painottaa suunnitelmassa ettei portaiden väriä saa muuttaa!

Hyvin sanottu, yksivärisenä

Hyvin sanottu, yksivärisenä ja maastoon sopiva hillitty väri, kiitos!

Harmi että kaupunki pysäytti

Harmi että kaupunki pysäytti golfkentän rakentamisen, sinne ois muutamassa vuodessa saatu aikaiseksi sellainen mäki ett olis Länsi-Vantaalaisetkin tyytyväisiä. Myyrmäen vieressä on jo Malminkartanon portaat, jos tuntuu hirveän raskaalta kävellä kaupunginrajan yli niin joo ehkä olisikin parempi liittää koko Länsi-Vantaa Helsinkiin niin olisi varmaan helpompaa hyväksyä Itä-Vantaan parit pikku kuntoilupaikat.

Miksi uutisoidaan, että

Miksi uutisoidaan, että Vantaa saa viimein kauan kaivatut kuntoportaat, jos tarkoitus on stepata Helsingin puolella? Jos länsi-Vantaa liitettäisi Helsinkiin, niin voisi unohtaa koko tylsän, toimimattoman ja halvan itä-Vantaan portailla tai ilman.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu