Puheenaihe

USU: Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila suhasi kolmessa kuukaudessa yli 5 000 euron taksikulut

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Arkisto / Marjaana Varmavuori

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilalle on kertynyt taksimatkoja syyskuun alusta marraskuun loppuun mennessä yhteensä 5 170 euroa, jos huomioon otetaan vielä kirjanpitoon laittamattomat kuitit, kertoo Uutissuomalainen.

Kurttila on kuljetuttanut itseään taksilla tänä aikana esimerkiksi Oulusta Jyväskylään 591,90 eurolla ja Helsingistä Harjavaltaan 500 eurolla.

Linja-automatkoja on samalta ajalta kertynyt vain 71,30 euroa ja junakuluja 678,54 euroa.

Kurttila on myös SDP:n eduskuntavaaliehdokas Keski-Suomen vaalipiirissä.

Marraskuun 16. päivä lapsiasiavaltuutettu kiirehti Jyväskylästä Äänekosken Kartanokievariin ja palasi sieltä Helsinkiin lentokoneella yhteensä 328,45 euron kuluilla. Taksikulut olivat yhteensä 112,60 euroa.

Kiirehtimisen syy oli demaritaustaisen eläkeläisjärjestön Keski-Suomen Eläkkeensaajien pikkujoulut, joihin Kurttila oli lupautunut puhumaan.

Kurttilan mielestä hänen taksin käyttönsä on yleistä, mutta aina harkittua ja työtehtäviin liittyvää. Taksin käyttö tuo ajansäästöä ja työhyvinvointia.

– Suomi on iso maa, ja tässä tehdään valtakunnallista, kansallista tehtävää. Toki se vaatii, että liikkuminen on sujuvaa ja nopeaa, Kurttila sanoo.

Lapsiasiavaltuutetun matkustusta säätelee myös oikeusministeriön hallinnonalan matkustusohje, taksia voidaan käyttää sen ollessa ”tarkoituksenmukaisin vaihtoehto”. Taksin käyttöön täytyy löytyä jokin peruste.

Oikeusministeriössä käytäntönä on erikoinen sääntö, jonka mukaan viraston päällikön matkakulut hyväksyy tämän sijainen, eli käytännössä Kurttilan alainen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Että tämmönen demaripelle

Että tämmönen demaripelle tämäkin suhari. Laitetaan maksamaan itse matkansa, niin loppuu tuo taksilla rällääminen.

Kun Tuomas Kurttila oli

Kun Tuomas Kurttila oli Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja, sekä henkilökunta että hallitus pelkäsi hänen raivoaan. Silloin kyse ei ollut ytheistyöstä, vaan sanelupolitiikasta. Demarit ovat koettaneet löytää Kurttilalle jonkin sivuraiteen koko yhteisen poliittisen taipaleen ajan. SDP pelkää, että Kurttila alkaa sooloilemaan ohi puolueen ohjelman, jos hän pääsee eduskuntaan. Hän todellakin on lahja muille puolueille eduskunnassa. .

Työhyvinvointia? Olisit nyt

Työhyvinvointia? Olisit nyt sanonut vain suoraan, että mukavempi nukkua pitempää eikä tarvitse katsoa köyhiä julkisissa

Kyllä minunkin työhyvinvointi

Kyllä minunkin työhyvinvointi paranisi jos ei tarvitsisi junassa ja bussissa matkustaa joka päivä 1,5h töihin, vaan saisin taksissa istua matkat. On tämä tuhlaus uskomattoman röyhkeää, maksaisi edes omistaan matkansa.

Eikö Kurttilalla ole

Eikö Kurttilalla ole ajokorttia, jolloin hän voisi vuokrata auton autovuokraamosta. Luulisi tulevan taksikyytejä halvemmaksi.

Julkisen sektorin rahankäyttö

Julkisen sektorin rahankäyttö on aivan holtitonta kun kyseessä ei ole oma raha. Viime aikoina on paljastunut vain jäävuoren huippuja. Vieläkö joku väittää että poliittiselle uralle pyrkimisen tavoite on muu kun oma etu.

Kova luu keskisuomalaisten

Kova luu keskisuomalaisten Ihalaisen seuraajajahdissa. Mennee läpi... huhhuh.

Suomalainen rehti ja

Suomalainen rehti ja rehellinen työmies.Lapsiasiavaltuutettu , käyttää taksia jotta saa keskustella kuljettajien kanssa sekä oman työhyvinvoinnin vuoksi.Herra isä , milloin suomalaiset tavikset herää ja alkaa vastustamaan herraskansan verorahojen kuppausta.Valtio rahoittaa tavisten pahoinvointia lainarahoilla. Suomalaiset osoittavat mieltä turvapaikkamiesten puolesta mutta ei omien asioiden puolesta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu