Puheenaihe

Ministeriö ei hätkähtänyt yli 5 000 euron matkoja: "Lapsiasiavaltuutettu käytti taksia asiallisesti"

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan runsaat taksimatkat ovat herättäneet laajaa keskustelua mediassa. – 

Marjaana Varmavuori / Arkisto

Oikeusministeriö on käsitellyt lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan selvityksen taksimatkoista, joista käytiin julkista keskustelua viime viikolla

Kurttilalle ehti kertyä taksimatkoja syyskuun alusta marraskuun loppuun mennessä yhteensä 5 170 euron verran, jos huomioon otetaan vielä kirjanpitoon laittamattomat kuitit.

Ministeriö muistuttaa, että lapsiasiavaltuutettu on toiminnassaan itsenäinen ja riippumaton viranomainen.

– Selvitys osoittaa, että Kurttilan taksimatkat liittyvät sellaisiin virkatehtäviin ja tilaisuuksiin, joiden hoitaminen ja joihin osallistuminen kuuluvat lapsiasiavaltuutetun itsenäiseen harkintaan, ministeriö painottaa.

Ministeriö ei siksi halua ottaa kantaa yksittäisten taksimatkojen asianmukaisuuteen tai valtuutetun tilaisuuksiin osallistumisen perusteluja koskevaan sisällölliseen arviointiin. 

Oikeusministeriön mukaan joissakin tapauksissa matkamääräys puuttui ja tarvittavat lisätiedot saatiin vasta pyydetyssä selvityksessä. 

– Ottaen huomioon taksin käytön varsin huomattava määrä ministeriö pitää aiheellisena korostaa lapsiasiavaltuutetulle, että valtion matkustussäännön määräyksiä tulee noudattaa poikkeuksetta ja matkustustavan harkintaan ja riittäviin perusteluihin tulee kiinnittää huomiota, ministeriö muistuttaa.

Myös lapsiasiavaltuutetun toimisto on saanut tutkittavakseen tuoreen tarkastusraportin luonnoksen. 

– Oikeusministeriö on toiminut esimerkillisen ripeästi ja ammattitaidolla, mikä on ollut välttämätöntä asian saaman laajan julkisuuden takia. Oikeusministeriö on nyt todennut, ettei väärinkäytöksiä ole. Tämä oli odotettavissa. Työ määrää tahdin, lapsiasiavaltuutettu Kurttila arvioi.

– Työsuojelun toimintaohjelmaan lisäämme kuitenkin kohdan matkustamisen kustannustehokkuudesta. Siihen oikeusministeriön tarkastusraportti antaa mielestäni aihetta.

Lapsiasiavaltuutettu pitää tärkeänä, että oikeusministeriö julkistaa tarkastusraportin ensitilassa. Lapsiasiavaltuutetun toimisto tekee jatkossakin matkustamisen suunnittelussa vaihtoehtoiskustannusten laskemista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Tämä virkamies rupeaa olemaan

Tämä virkamies rupeaa olemaan jäävi neuvomaan muita.

Ei kai nyt korppi korpin

Ei kai nyt korppi korpin silmää noki.

Ottamatta kantaa tämän

Ottamatta kantaa tämän virkamiehen taksimatkojen asiallisuuteen, parempi että palkkaa maksetaan työntekoon käytetystä ajasta eikä busseilla köröttelystä.

Bemaridemari. Virkamies

Bemaridemari. Virkamies vailla vertaa. Ainesta vantaan kaupunginjohtajaksi.

Ei tietenkään voi ottaa

Ei tietenkään voi ottaa kantaa .Maassa maan tavalla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu