Puheenaihe

Arabianrannan lapsisurmasta epäillyllä raju rattijuoppomenneisyys – IS: Näin pakistanilaismies kertoi törttöilyistään

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Arabianrannassa jouluaattona 7-vuotiaan koulupojan surmasta epäillyllä pakistanilaistaustaisella miehellä on takanaan lukuisia rattijuopumustuomioita. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Vuonna 2007 mies lähti ajamaan Helsingistä kotiinsa Kauniaisiin päihtyneenä. Kauniaisissa hän huomasi poliisien olevan perässään. Omien sanojensa mukaan hänellä ei ole ollut koskaan ajokorttia.

– Säikähdin ja päätin lähteä ajamaan karkuun. Olen ehdonalaisessa ja päätin siksi lähteä karkuun, IS kirjoittaa miehen kertoneen poliisille.

Keli oli tapahtumahetkellä erittäin huono ja liukas. Miehen ylinopeus oli erittäin huomattava ja auto ajelehti risteyksessä vauhdilla yli kaistojen. Mies puhalsi 1,76 promillen lukemat ja hänen verestään löytyi huumejäämiä.

Mies sai kolme kuukautta ehdollista vankeutta ja pienen sakon. 

Seuraavan kerran mies jäi IS:n mukaan kiinni rattijuopumuksesta Espoossa keväällä 2008. Puhallustulos oli 1,30 promillea. Hän kertoi olleensa Helsingissä yökerhossa.

– En ollut juonut alkoholia ennen yökerhoon menoa. Ostin ensimmäisen alkoholijuomani puolen yön aikaan. Join kaksi 0,4-tuoppia olutta ja yhden batterykossun. Poistuimme ravintolasta kolmen jälkeen, IS kirjoittaa miehen kertoneen.

Seuraavan kerran mies jäi IS:n mukaan rattijuoppona kiinni heinäkuussa 2008 Espoossa. Puhallustulos oli 1,50 promillea. Mies ei tullut kuulusteluihin ja hänet etsintäkulutettiin. Lopulta hän ilmoittautui itse poliisille.

Uuden rikosepäilyn aikaan mies asui Espoossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisi Arabianrannan murhasta: Epäilty oli uhrin eno – "Tappamisen tarkoitus on ollut ilmeinen"28.12.2018 14.59
MTV: Arabianrannan lapsimurhasta epäilty pahoinpiteli nuoren jääkiekkoilijan ja tuhosi hänen uransa –"Räjähdysherkkä kaveri"28.12.2018 08.59
Pikkupojan murhasta Arabianrannassa epäilty on espoolainen – MTV: Näihin rikoksiin hän on syyllistynyt aiemmin27.12.2018 14.26

Kommentit (12)

Kommentit

Miksi tätä tyyppiä ei ole

Miksi tätä tyyppiä ei ole karkoitettu maasta. Pakistan ottaa käsittääkseni vastaan näitä?

Koska hän on kukkahattuisten

Koska hän on kukkahattuisten tätien ja setien mielestä niin söpö.

Onko tämä se sama mies, jota

Onko tämä se sama mies, jota media on sanonut espoolaiseksi?

Nämä tarinat oli vuosilta

Nämä tarinat oli vuosilta 2007 ja 2008. Ehkäpä oli silloin asunto Kauniaisissa, ja nyt, jouluna 2018, karmean rikoksen tapahtuma-aikana, Espoossa?

Ilmeisesti on sama

Ilmeisesti on sama espoolaismies eli varmaan kotoisin Espoon Pakistanista. Onhan Helsingissäkin Arabian kaupunginosa.

Tarina 1. "Olen

Tarina 1. "Olen ehdonalaisessa ja päätin siksi lähteä karkuun". Jäi kiinni, puhalsi 1,76, löytyi myös huumejäämiä. Sai 3kk ehdollista ja pienet sakot. Miksi tässä kohtaa ei häkki heilahtanut? Miksi suomessa kohdellaan rattijuoppoja lähinnä päätä silitellen? Ikäänkuin rikoksella ei olisi väliä, jos sen tekee autolla ja kännissä.

IS-lehden mukaan kyseinen

IS-lehden mukaan kyseinen henkilö oli esittänyt poliisille myös ravintolasta löytämänsä ajokortin eli erehdyttänyt viranomaisia. Lisäksi hän oli ajanut tuplaylinopeutta asuinalueella (40 km/h alueella 80 km/h) ja suistunut lopulta ojaan. Aiemmin hän on sanonut ettei hänellä ole koskaan edes ollut ajokorttia. Hän on Suomen kansalainen, joten tapaus rekisteröitiin "suomalaismiehen tekemäksi." Tällä tavoinko yritetään osoittaa että suojavärillä ei saa roimia kannustuksia rikollisen uran jatkamiseen antamalla alhaisia tuomioita väittäen että myös suomalaiset saavat alhaisia tuomioita? Kantaespoolaismiehelle olisi tuossa tapauksessa tullut aivan toisenlainen tuomio kuin 3 kk ehdollista ja 240 euroa sakkoa (IS-lehden tietojen mukaan).

Kun tarpeeksi tekee pahaa saa

Kun tarpeeksi tekee pahaa saa alennusta jo tehdyistä,ja ehdollinen muutetaan yhdyskuntapalveluksi ja kaikki hyvin?Ja kun vankilat ovat nyt vajaakäytöllä muutenkin,niin taas säästetään.Budjettiraamit paukkuu,mutta lainaa ei oteta,No se on taas toinen juttu,vaalitkin on tulossa jne...Näin aina,

Etkös sinä ränni juuri näitä

Etkös sinä ränni juuri näitä halunnut tänne? Nämä kaikki oitaisiin voitu estää ihan karkoituksella. Miten tämmöinen spede yleensäkin voi hakea turvapaikkaa täältä ei enää turvallisesta maasta ja käyttäytyä näin? Ja näitähän tuolla liikkuu samanlaisia pilvinpimein.

Off you go!!

Off you go!!

Jonkun piti kuolla ennenkuin

Jonkun piti kuolla ennenkuin asiaan puututtiin.

Jos laskee noiden tapahtumien

Jos laskee noiden tapahtumien tapahtuma-aikoja ja vertaa aikaisemmista saatuja ehdollisia tuomioita, niin henkilön ehdollisen vankeuden olisi tosiaan pitänyt paukkua ehdottomaksi ainakin kerran. Kuka viranomainen on nyt vastuussa siitä, että lakia ei ole noudatettu kirjoitetussa muodossa? Jos tuomio olisi muunnettu ehdottomaksi vankeudeksi, tämäkin lapsen murhana tutkittava asia olisi kenties jäänyt tapahtumatta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu