Puheenaihe

Lidl luopuu 1,29 e/kg:n banaaneista – tässä ovat tilalle tulevien reilujen banaanien hinnat

Lidl on paljastanut uusien, reilun kaupan banaanien hinnat. Reilun kaupan luomubanaanit syrjäyttävät tavallisella tavalla tavalla tuotetut banaanit Lidlissä kokonaan vielä tammikuun kuluessa. – 

ESM arkisto

Päivittäistavara- ja ruokaketju Lidl on päättänyt luopua tavallisella tavalla tuotettujen banaanien myynnistä kokonaan. Lidl ilmoitti eilen torstaina, että jatkossa ketju myy ainoastaan Reilun kaupan banaaneja.

Lidlin mukaan sen tekemä päätös tuplaa Reilun kaupan banaanien myynnin Suomessa.

Kauppaketju on jo sorvannut reilun kaupan banaanien hinnat lopulliseen kuosiinsa. 

– Nämä reilun kaupan banaanit ovat hinnaltaan vain 10 senttiä tavallisia, normaalihintaisia banaaneja kalliimpia per kilo. Reilun kaupan banaanien kilohinta on toistaiseksi 1,39 euroa ja reilun kaupan luomubanaanien tällä hetkellä 1,68 euroa, paljastaa Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen.

Riikosen mukaan hinnat voivat vaihdella saatavuuden ja satokausien mukaan, mutta nämä ovat tämänhetkiset hinnat.

Lidlin kaikki tähän asti myynnissä olleet Rainforest Alliance -sertifioidut banaanit vaihtuvat reilun kaupan banaaneiksi portaittain tammikuun aikana. Vielä tässä vaiheessa Lidlissä ei ole tarkkaa ennakkoajatusta siitä, mikä on uusien banaanien suosio asiakkaiden keskuudessa.

– Menekkiä on vielä vaikea arvioida, mutta toki toivomme, että suomalaiset innostuvat ostamaan reilua banaania, Riikonen kertoo.

Ainakaan lähitulevaisuudessa Lidl ei eio vaihtaa muita hedelmiään reilun kaupan hedelmiksi.

– Myymme hedelmä- ja vihannesosastolla jatkuvasti runsaasti luomua ja useita vastuullisuussertifioituja tuotteita. Esimerkiksi tuore ananas on meillä aina Rainforest Alliance -sertifioitua, mutta muita banaaniin verrattavia linjauksia hedelmissä ja vihanneksissa ei tällä hetkellä ole suunnitelmissa, Riikonen paljastaa.

Lue tästä, miksi Lidl päätyi reilun kaupan banaaneihin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lidl lopettaa suositun 1,29 e/kg -tuotteen myynnin – "Merkittävä vaikutus Suomeen"3.1.2019 14.02

Kommentit (7)

Kommentit

Pöljäily jatkuu. Reilun

Pöljäily jatkuu. Reilun kaupan tuotteista ei ole muuta hyötyä kuin hyvän mielen tuottaminen "valistuneelle" länsimaiselle kuluttajalle. Köyhälle kehitysmaan maatyöläiselle tilanne voi olla jopa huonompi: "The report found little difference in the conditions of about 600 tea workers surveyed on certified and non-certified farms in Assam and Kerala, India’s major tea producing regions. All lived below the poverty line and workers on certified farms were often treated worse, facing beatings and sexual violence and having wages and benefits withheld, the study said. " https://www.reuters.com/article/us-india-forcedlabour-tea/exclusive-expose-of-labor-abuse-brews-trouble-for-slave-free-indian-tea-idUSKCN1IW00H

"The well-documented

"The well-documented violations have been reported for more than a decade and include failure to pay minimum wages, exposure of workers to hazardous agrochemicals, illegal firings of pregnant workers, blacklisting, harassment, and illegal dismissal of union members. " https://laborrights.org/releases/fair-trade-usa-certifies-labor-abuse-%E2%80%9Cfair-trade%E2%80%9D-honduras

Epäreilua.

Epäreilua.

Joo ja taas. Viimeksi hävisi

Joo ja taas. Viimeksi hävisi hyvät Virikehäkkimunat. Lidlin virikehäkkimunat oli ihan mahtavan hyvia ja edullisiakin. Puhtaita munia ja terveellisiä hyvin voivien virikehäkkikanojen munia. Nyt ne myy näitä kuoriltaan likaantuneita "vapaan kanan" eli joukkohäkkikanojen munia joissa kanat ovat vapaita nokkimaan toisiaan ja stressaantumaan yhdessä ahtaassa laumahäkissä. Se vaikuttaa munienkin laatuun kun tuo kana on tuolla tapaa "vapaa", eikä elä kanalle onnellista, terveellistä ja turvallisesta virikehäkkielämää.

Ässällä on yhä 1,35 €/kg.

Ässällä on yhä 1,35 €/kg. Hyvästi Lidlen banskut. Sorri, mutta minimituloilla elävillä ei ole varaa ostaa reilua, ekoa tai eettistä.

Reilun Kaupan heh heh

Reilun Kaupan heh heh

en kehtais syödä sitä kun se

en kehtais syödä sitä kun se on niin reilu

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu