Puheenaihe

USU: Sote-uudistus tuskin helpottaa vanhusten hoivan valvontaa – Kuntaliiton pomo: Sipilä ei ole ajan tasalla

Sote- ja maakuntauudistus eivät todennäköisesti tuo helpotusta vanhustenhoidon kehnon tilanteen valvontaan, arvioidaan Uutissuomalaisessa. Kuvituskuva. – 

Sauvo Jylhä / Arkisto

Vanhusten hoivan valvonta tuskin helpottuu sote- ja maakuntauudistuksessa. Kuntaliiton sosiaali- ja terveysyksikön johtaja Tarja Myllärinen näkee, että valvonta vain vaikeutuu. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.  

Myllärisen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ole ajan tasalla väittäessään, että valvonta helpottuu. Jo lakiesityksessä on mainittu, että valvontaan tarvitaan lisäresursseja. 

Sosiaali- ja terveysministeriöstä vahvistetaan Uutissuomalaiselle, että maakunnille on tulossa sote-uudistuksessa enemmän valvottavaa kuin kunnilla on tällä hetkellä.

Valvontaan arvioidaan tarvittavan merkittävästi lisää resursseja.

Valinnanvapauslakiesityksessä todetaan, että yksityisten palveluntuottajien liikevaihto kasvaisi sosiaalihuollon palveluissa noin 500–800 miljoonalla eurolla nykytilanteeseen verrattuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Sipilä ei ole ajantasalla,

Sipilä ei ole ajantasalla, älä hemmetti. Muut ovat sen huomannut jo vuosia sitten.

Sipilä on yritysjohtaja.

Sipilä on yritysjohtaja. Kaikki hallituksen jäsenet ovat EK: n edunvalvojia.Mutta kuuluisiko pääministerin palvella myös kansaa?Pääministerin tulisi kauniiden lauseiden mukaan olla koko kansan pääministeri....

Sipilä, koko Hallituskenttää

Sipilä, koko Hallituskenttää myöten ovat maassanne erittäin valveutuneita, Isänmaanne ollessa vielä tuottava, mutta eivät aikoihin sen etua ajavana ymmärtäen kansalaisten typerän sinisilmäisyyden näin nykyään maanne päättävässä asemassa olevina... :-) - kaikki tämä ja toki tuleva vielä puheissa "Perustuu luottamukseen ja Lainsäädäntöihin. Ei pelkästään valvontaan " - Ministeri Saarikko -

Maalaisliittolais-Ketku-Retku

Maalaisliittolais-Ketku-Retku-Kepulaiset.Kyttää hyviä hillotolppavirkoja maakuntahallinnosta.Sulle,mulle ja kaverille kanssa.

Sipilä ei ole todellakaan ole

Sipilä ei ole todellakaan ole mistään ajantasalla ja kun KePu pettää aina, yhtälö on karmea...!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu