Puheenaihe

Luistelijat jäivät ilman maaleja Vantaan puistokentillä – "Ei kai pipolätkä ole yhtäkkiä muuttunut niin vaaralliseksi?"

Vantaalla puistokentillä odotellaan jääkiekkomaaleja. Kaupungin mukaan jääkiekkoilu ei oikein sovellu puistojen luistelualueille.

Arkisto/Lotta Åberg

Ruskeasannassa asuva Tomi Laine on käynyt Harjusuon kentällä pelaamassa pipolätkää yli 30 vuoden ajan, mutta tänä talvena on toisin. Vantaan kaupunki ei ole toimittanut jääkiekkomaaleja kentälle, vaikka niitä on pyydetty.

– Viime vuosien ajan olen joka talvi laittanut viestiä kaupungille ja pyytänyt voisimmeko saada maalit. Ne ovat aina saapuneet seuraavalla viikolla, Laine kertoo.

Tänä vuonna kaupungin vastaus yllätti vantaalaismiehen. Kaupungilta tuli viesti, että viherkunnossapidon linjauksen vuoksi jääkiekkomaaleja ei enää toimiteta puistokentille turvallisuusmääräysten takia.

– En voi ymmärtää päätöstä. Ei kai pipolätkä ole yhtäkkiä muuttunut niin vaaralliseksi? Laine ihmettelee.

Laine on käynyt Harjussuon kentällä 10-vuotiaasta asti pelaamassa. Hän sanoo puistokentän pelissä lasten ja aikuisten pelaavan yhdessä ikään katsomatta.

– Tästä kärsii moni. Kenttä ammottaa nyt tyhjyyttään. Lähin kaukalo on meillä neljän kilometrin päässä, eivätkä lapset pääse sinne yksinään kulkemaan. Kaukalot ovat usein myös älyttömän täynnä, Laine sanoo.

Ei kai pipolätkä ole yhtäkkiä muuttunut niin vaaralliseksi?"

Vantaan Sanomat kysyi syytä uudelle linjaukselle Vantaan kaupungilta, josta todetaan, että puistokentät ovat pienehköjä, rakenteeltaan vaatimattomia kivituhkapintaisia kenttiä, jotka eivät täytä urheilu- ja pelialueille asetettavia vaatimuksia.

Puistojen kenttäalueet on tarkoitettu kaupungin mukaan lasten ja perheiden yhteiseen leikkiin ja liikuntaan, puistoihin jäädytettävät luistelualueet lähinnä lasten luisteluun ja pienten lasten luistelun opetteluun.

– Jääkiekkoilu ei puistojen luistelualueille oikein sovellu, kaupungilta todetaan.

Kysymykseen miksi muutos tehtiin juuri tälle talvelle, ei kaupungilta annettu vastausta.

Vantaalla jäädytetään talvikaudella sääolosuhteiden salliessa vapaaluistelualue kolmellekymmenelle puistokentälle. Tekojääkenttiä Vantaalla on neljä: Martinlaaksossa, Hiekkaharjussa, Korsossa ja Kartanonkoskella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näille tekojääkentille pääsee Vantaalla luistelemaan viikonloppuna – kahdella kentällä jäädytys viivästyy23.11.2018 06.00
Lasten harrastusmaksut voivat olla tuhansia euroja vuodessa – VJS myöntää tukea pienituloisille, luistelijoilla tukirahastoa ei ole27.1.2019 08.45
Vantaan tekojääkenttien jäädytys alkaa aikaisintaan ensi viikolla – lämpimät kelit viivästyttävät jäädytystyötä10.11.2018 07.35

Kommentit (2)

Kommentit

Siinäpä sitä sitten voi

Siinäpä sitä sitten voi vinkua, että voi voi miksi ne lapset ei käy ulkoilemassa. Sitähän tässä saa, mitä tilataan.

Aivan naurettavaa!

Aivan naurettavaa! Kuka näitä päätöksiä tekee? Nimet esiin niin saadaan pois noista hommista! Meilläkin ollut kohta 40 vuotta porukka kasassa jossa kaiken ikäistä ja sukupuoleen katsomatta on pipolätkää pelailtu. Eihän uusi sukupolvi osaa enää muutenkaan tehdä mitään yhdessä vanhempiensa tai muiden eri ikäisten kanssa. Kaikki pitää olla ohjattua ja valvottua. Kypärät päähän ja kotiin e-urheilmaan luurit korvilla vaan lmeisesti!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu