Puheenaihe

Jussi Hakulinen nykyisestä Yöstä: "Yhtye on kusettanut mua, en tee sellaisten kanssa yhtään mitään" – SK: Olli Lindholmin muistokonsertista virisi ilmiriita

Jussi Hakulinen.

Jussi Lehtisalo

Yö-yhtyeen alkuperäinen kosketinsoittaja ja lauluntekijä Jussi Hakulinen kertoi toissapäivänä Twitterissä, ettei yhtyeen jäähyväiskonsertteja edesmenneen laulaja Olli Lindholmin kunniaksi järjestetäkään.

– Yö:n jäähyväiskeikat eivät toteudukaan. Asiasta kerrotaan tarkemmin tiistaina Suomen Kuvalehden verkkolehdessä. Nyt toivon että minut jätetään asian tiimoilta rauhaan. Kiitokset kaikille jotka ovat tukeneet ja ymmärtäneet, kirjoitti Hakulinen.

Ilmoitus tuli pian sen jälkeen, kun kaikki muut Yön alkuperäiskokoonpanon elossa olevat jäsenet olivat ilmoittaneet Ilta-Sanomille suhtautuvansa hankkeeseen nihkeästi. Kitaristi Jani Viitanen kieltäytyi suoraan, basisti Juha Rauäng epäröi ja rumpali Veikko Lehtiranta lupasi kieltäytyä, jos muut eivät ole kiinnostuneita. Viitasta olisi paikannut kitaristi Goofy Kent, joka soitti hänen tilallaan Viitasen ollessa armeijassa 1982.

Muistokeikat oli tarkoitus järjestää Lindholmin molemmissa kotikaupungeissa Porissa ja Tampereella.
 

Edesmennyt Lindholm oli Yön ainoa perustajajäsen, joka vaikutti yhtyeessä alusta asti. Jussi Hakulinen soitti Yössä vuosina 1981–1985 ja on sen jälkeen tehnyt sille säveltäjäntöitä. Muun muassa Rakkaus on lumivalkoinen on hänen Yölle 2000-luvulla kirjoittamansa kappale.

Hakulinen on antanut haastattelun muistokonserttihankkeen kaatumisesta Suomen Kuvalehdelle. Artikkelissa Hakulinen arvostelee Yön 2000-luvun iskelmämusiikkilinjaa ja sanoo, ettei yhtye enää loppuaikoina ollut enää hänen mielestään bändi, koska se käytti ulkopuolisten tekemiä kappaleita.

Hän myös tyrmää ajatuksen Yön koko uran ja kaikki kokoonpanot kattavasta muistokonsertista.

– En ole kiinnostunut yhteistyöstä yhtyeen nykyisen kokoonpanon kanssa. En missään nimessä ole mukana, jos Ollin nimellä aletaan rahastaa muistotilaisuuden yhteydessä, sanoo Hakulinen Suomen Kuvalehdelle.

– Nykyinen yhtye edustaa eri arvoja ja on kusettanut mua paljon. Esimerkiksi esiintymispaikkailmoituksissa ja kappaleiden sovittamisessa. En tee sellaisten tyyppien kanssa yhtään mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Muistatko? Suomen viihdeala nauroi ensin vuosia Olli Lindholmille – ja sitten hänen ideaansa alkoivat matkia melkein kaikki13.2.2019 08.57
Olli Lindholmin 20 vuotta tuntenut manageri-Taija kertoo tähden viimeisestä yöstä – "Mitään ei ollut tehtävissä"12.2.2019 15.30

Kommentit (2)

Kommentit

Hakulisella ei taida olla

Hakulisella ei taida olla tässä sotkussa osaa eikä arpaa.

Amerikkalaista lausetta

Amerikkalaista lausetta mukaellen, ainoa hyvä ihminen on kuollut ihminen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu