Puheenaihe

Päiväkoteihin iskenyt sijaispula ei helpota – Seuren johtaja: Tässä yhteiskunnassa alkaa olla paha työvoimapula

TEKIJÄT Opettaja on huolissaan lapsista, kun päiväkotien arki on "palapeliä".

Varhaiskasvatuksen työntekijöiden kysyntä on kasvanut 46 prosenttia viime vuodesta, vahvistaa sijaisia välittävän Seuren toimitusjohtaja.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Hoivakotien mitoitusasiat ovat olleet yksi alkuvuoden puheenaiheista. Keskustelua on käyty myös käsiparien riittävyydestä varhaiskasvatuksessa.

Lastenhoitaja pohti Vantaan Sanomissa aiemmin julkaistussa jutussa henkilöstömitoitusta. Hän kertoi, miten mitoitus ei aina päiväkodin arjessa toteudu lainmukaisesti.

Kriteerit voivat olla joiltain osin liian tiukkoja työvoimatilanne huomioiden.”

Vantaalla työskentelevä varhaiskasvatuksen opettaja Tarja Sipilä toteaa, että mitoituskeskustelussa unohtuu oleellinen asia: sijaispula.

– Koen, että kuluvalla toimintakaudella sijaisia on ollut vaikeampi saada kuin koskaan aiemmin minun urallani. Sijaista ei saada, vaikka sellainen olisi päiväkotiin tilattu.

Sipilä korostaa, että sijaisia tarvitaan usein. Flunssa-aikaan on tavallista, että joka päivä puuttuu joku.

– Pienillä on oltava riittävästi hoitajia. Jos pienten ryhmästä puuttuu henkilöstöä, muista ryhmistä mennään paikkaamaan.

Sipilä kuvaa arjen olevan usein palapeliä poissaolojen takia. Hän on huolissaan lapsista, jotka tarvitsevat erityistä tukea.

– Miten erityinen tuki toteutuu henkilöstön juostessa ryhmästä toiseen, ja miten tilanteen kokevat herkät lapset.

Sijaisia välittää henkilöstöpalveluyhtiö Seure, jonka yhtenä omistajana on Vantaan kaupunki. Seuren toimitusjohtaja Anne Sivulan mukaan varhaiskasvatuksen työntekijäkysyntä Seuresta on kasvanut viime vuodesta hurjat 46 prosenttia.

Seure välittää pääkaupunkiseudun päiväkoteihin joka työpäivä lähes tuhat sijaista. Se ei kuitenkaan riitä täyttämään valtavasti kasvanutta kysyntää.

– Tässä yhteiskunnassa alkaa olla paha työvoimapula, sanoo Sivula.

Varhaiskasvatuksen opettajien lisäksi pulaa on lastenhoitajista, lähihoitajista, sairaanhoitajista, kokeista.

Tilanne on saanut Sipilän pohtimaan, ovatko sijaisille asetetut kriteerit liian tiukat. Toimitusjohtaja Sivula myöntää, että kriteerit voivat olla joiltain osin liian tiukkoja työvoimatilanne huomioiden.

– Asiakkaat määrittävät kriteerit ja niitä arvioidaan jatkuvasti yhdessä asiakkaiden kanssa.

Ongelma koskettaa pääkaupunkiseudulla kaikkia kaupunkeja.

– Kokonaisuutena tilanne on hankala kaikilla. Eroja on hieman esimerkiksi kaupunginosien tai päiväkotien välillä, lausuu Sivula.

Hän vakuuttaa, että sijaisten löytämiseksi tehdään kyllä paljon töitä.

– Heitä rekrytoidaan kaiken aikaa lisää, perehdytetään päiväkotityöhön ja hankitaan oppisopimuksella.

Sipilä toivoo, että tilanteeseen löydetään ratkaisu.

– Päiväkotien henkilöstön perussynti on kiltteys. Muilla aloilla monesta asiasta nostetaan paljon isompi meteli. Ehkä varhaiskasvatuksessa ajatellaan, että me teemme tätä työtä rakkaudesta lapsiin. Pitäisi ajatella, että kyllä lääkärikin välittää potilaistaan, mutta hän saa silti työstään hyvän korvauksen ja pitää puoliaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (15)

Kommentit

Maassa 450 000 työtöntä ja

Maassa 450 000 työtöntä ja huutava työvoimapula.

Luuletko tosissasi, että

Luuletko tosissasi, että vaikka Oulun paperitehtaalta työttömiksi jäävät miehet, jotka ovat hyvällä palkalla käyneet painamassa nappeja joskus, lähtisivät pääkaupunkiseudulle lastenhoitajiksi? Tähän työhön, jossa palkka ja arvostus ovat surkeat ei saada kuin heikosti suomea puhuvia maahanmuuttajia.

Seure on itse soppansa

Seure on itse soppansa keittänyt. Joidenkin elämäntilanteeseen saattaa sopia pätkätyö, jota voi tehdä silloin kun itselle sopii, ja vaikka kerätä matkarahaa tai muuta ylimääräistä mukavaa. Jos ihminen on perheellinen, ja työn tarpeessa, on Seurella työnteko kuin löysässä hirressä roikkumista. Joka kesä ja joulu ja vk 8 päädyt työttömäksi, seuraavasta työjaksosta ei anneta mitään takeita. Olet myös täysin vailla oikeuksia vanhenemiseen, sairastumiseen tai vaikka osatyökykyisyyteen. Ongelmien koittaessa kummasti vaan työtä ei enää tarjota. Tai sitten sinkoat joka aamu eri osoitteeseen pitkin pääkaupunkiseutua. Jaksaisitko sinä tätä pitkään? Herää kello 6 ja odota tuleeko tekstaria vai ei, ja mihin suuntaan pitäisi mennä?

On totta että jonkin verran

On totta että jonkin verran löytyy sellaisia ihmisiä joille tällaiset pätkäsijaisuudet sopivat. Kuitenkaan sellaista määrää ihmisiä joilla on tarvittava osaaminen ja koulutus, ei voi mitenkään pitää reservissä odottamassa tulevia flunssakausia. Sama tilanne on monissa yrityksissäkin. Jos yksi tai kaksi työntekijää yhtäkkiä sairastuu, ei varsinkaan pienellä firmalla ole mitään työvoimareserviä odottamassa kutsua työhön siltä seisomalta. Vuokratyövoimastakaan ei ole apua jos ei kenelläkään ole aikaa perehdyttää työtehtäviin/alueisiin. Pitää vaan yrittää pärjätä sillä jäljellä olevalla porukalla ja töitä priorisoiden. Esimerkiksi siivous ja kiinteistönhoitoalalla ei sijaisia tuosta noin vaan oteta paikkaamaan. Yleensä toinen työntekijä tai esimies yrittää paikata tilannetta mahdollisuuksien mukaan, mutta joskus jotain on vain pakko jättää tekemättä tai siirtää tehtäväksi myöhemmin. Lasten, vanhusten ja sairaanhoito ovat toki kriittisempiä aloja koska kyseessä on hoidettavat ihmiset, mutta joustaminen ja työtaakan jakaminen sielläkin on usein ainoa vaihtoehto kun osaavia sijaisia ei vaan yksinkertaisesti ole tarpeeksi tarjolla.

Ennen kunta palkkasi

Ennen kunta palkkasi työntekijänsä. Sekä sijaiset, että vakituiset. Päiväkodeissa oli myös "kiertävä", siis sama tuttu täti, joka paikkasi muutaman päiväkodin loma- ja sairauslomien ajan työvoimapuutetta. Portilla ei ollut joka aamu uutta ihmistä, joka on ammattilainen, tai sitten ei, tuttu ei kuitenkaan, eikä talon tai lasten tapoja voi mitenkään tuntea. Ja taas seuraavana aamuna uusi ihminen. Siinä väsyy sekä vakituinen henkilökunta, lapset, vanhemmat, että nämä "kiertopalkinnot" = sijaiset.

Olisiko sillä jotain tekoa

Olisiko sillä jotain tekoa asian kanssa että vanhemmat ei viitsi hoitaa omia lapsia vaan pitää väkisin viedä päiväkotiin vaikka itse kotona , syystä tai toisesta. ja sitten vielä vähävaraiseille ilmaspaikat., mistä ne rahat on otettavissa kustantamaan kaikille ilmaista mannaa.Entisaikoina päiväkodit oli työssäkäyvien perheiden lapsia varten.Johtuisikohan syrjäytyminen ja että jo kymmenvuotiaat lapset hengailee asemilla lääketokkurassa siitä että lapset ei saa kokea kodin ja perheen yhdessäoloa muuten kun muruset päivittäin.

Pääkaupunkiseudun väestö

Pääkaupunkiseudun väestö kasvaa vieraskielisistä. Sieltä löytyy ratkaisu päiväkoteihin hoitajapulaan. Burkha yllä, kaapu päällä töihin lastentarhoihin. Työvoimaa riittää.

Ei ne saa mennä minnekkään

Ei ne saa mennä minnekkään kulturellisistä syistä. Joka iäijä hommannut muutaman kaapumuijan kakaralaumoineen tienaamaan kelarahoja. Nimellisesti eroavat edellisestä ja sitten roudataan ählylandiasta uusi.

Pääkaupunkiseudun väestö

Pääkaupunkiseudun väestö kasvaa vieraskielisistä. Sieltä löytyy ratkaisu päiväkoteihin hoitajapulaan. Burkha yllä, kaapu päällä töihin lastentarhoihin. Työvoimaa riittää.

Valvottavaa : kaapupukuiset

Valvottavaa : kaapupukuiset eivät saa päiväkodeissa aivopestä lapsia jihadisteiksi. Vuosaaressa toimii näitä kaapupukuisten naisten jihadistiryhmiä. Opettavat lapsia Jihadisteiksi.

Seure on julkisen sektorin

Seure on julkisen sektorin liikelaitos, jonka johdossa on poliittiset broilerit. Ei ne osaa ammattimaista työnvälitystä tehdä.

Lasten kanssa

Lasten kanssa työskenteleviltä vaaditaan rikosrekisteriselvitys, kuinka kaapupukuisten pakolaisina Suomeen tulleiden työhön kotouttaminen , jos ISIS - taustoista ja terroristiyhteyksistä ei olemitään selvityksiä , pelkkää pakolaisen omaa tulkintaa? Taksikuskien joukossa on ulkomaalaisia työelämään sopeutuneita etsintäkuulutettuja . Päiväkotien työvoimapulaan löydettävä ratkaisu muista kuin vieraskielisistä,lasten turvallisuuden takia.

Noin kuusi vuotta

Noin kuusi vuotta Seurelaisena lastenhoitajan sijaisuuksia tehneenä en voi muuta kun olla järjestelmään monellakin tapaan tyytyväinen. Työntekijänä olen myös hyvällä tavalla itse oma pomoni ja voin tehdä työtä oman aikatauluni mukaan. Palkka voisi toki olla parempi ja matkakorvaukset Seure voisi myös maksaa. Meille sijaisille Seure on se joka maksaa palkan, mutta muuten toimimme itsenäisesti työkohteissa kohteen mukaisin ohjein. Usein monessa kohteessa on ns. omat "Seurelaisensa" joita kysytään/toivotaan sijaisiksi. Sijaiset valitsevat myös mielummin ne työkohteet, joissa on hyvä työilmapiiri, sekä missä tuntee olevansa tervetullut. Ei siis ole ihan sama miten sijainen otetaan vastaan ja miten ohjeistetaan/ huomioidaan työyhteisössä työpäivän aikana. Varhaiskasvatuksessa toimiessa sijaisen pitää pystyä kommunikoimaan suomenkielisissä kohteissa suomen kielellä ja osata lukea suomea. Pukeutumisen suhteen olen huomannut, että pienet lapset pelkäävät asuja, jotka ovat kaapumaisia ja kasvot ovat osittain peitetty. Tästä ei taida olla virallista pukukoodia, mutta asiasta olisi hyvä saada tarkempi ohjeistus. Seuren järjestämät koulutukset ovat lähinnä olleet luentoja eri aihepiireistä. Itse en koe että Seure tarjoaa juurikaan mitään koulutusta. Se millä saataisiin sijaisia esim. lastenhoitajiksi voisi aloittaa kattavammin kouluttamaan lastenohjaajan nimikkeellä kasvatustyöhön niin nuoria, kuin alanvaihtajia, mutta tässäkin kohtaan jokin karsintajärjestelmä olisi hyvä luoda. Itse koen, että tämän hetkinen koulutuspolku lähihoitajan tutkinnon kautta lastenhoitajaksi on liian hoitotyö painotteinen, joten muitakin vaihtoehtoja olisi tärkeä miettiä kuitenkaan koulutuksen laadusta tinkimättä.

Ainoana lähihoitajana

Ainoana lähihoitajana lastenhoitajan tehtävissä Seurella työskennelleenä en voi olla, kuin eri mieltä kanssasi. Kuka hoitaa diabetes- tai astmalapset? Kuka hoksaa lasten monenmoiset lyhyt- ja pitkäaikaiset sairaudet, jos ei lähihoitaja? Kuka osaa ottaa kyllin vakavasti myös rajut allergiat ja neuvoa vanhempia lasten hoidossa? Ei riitä, että tökkii kännyään pitkin päivää tai seisoo kahvimuki kourassa pihalla siihen, että on "hyvä" lastenhoitaja. Ja se, että Seuresta ei ole kuin hyvää sanottavaa johtuu ihan siitä, että olet vielä nuori ja terve ja valmis sinkoamaan joka aamu eri suuntaan.

Sosiaali- ja terveysalan

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia työskententelee paljonkin Seurerella. Itselläni työkokemusta on kertynyt vuosien varrelta, niin kunta- kuin kolmannelta sektorilta mm. potilasjärjestöistä. Lapsen pitkäaikaisessa sairaudesta (esim. epilepsia, diabetes, hengityselinsairaudet) vastuu lapsen sairauden hoidosta ja lääkkeiden annosta varhaiskasvatuksessa on huoltajilla. Itse lääkehoidosta vastaa lääkäri. Varhaiskasvatuksessa yksikön esimies vastaa, että lääkehoitosopimusta laadittaessa työntekijällä on voimassa oleva lupa, sekä tarvittava osaaminen & koulutus. Monen seurelaisen työ keskittyy paljon samoihin kohteisiin pitkillä sopimuksilla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu