Puheenaihe

Nyt se on virallista – TE: Laki ei anna enää sijaa valittaa, vaikka taksikuski ei tuntisi katuja

Kuvituskuva.

arkisto/Esko Artell

Taksiasiakkaan peruskiukuttelusta tuli tällä viikolla perusteetonta, muistuttaa Talouselämä. Liikenteen palveluista annettu laki muuttuu tällä viikolla niin, että taksinkuljettajan kokeessa ei enää mitata paikallistuntemusta.

Siksi asiakkailla ei ole enää lakiin pohjautuvaa perustetta valittaa, jos kuljettajan paikallistuntemus on asiakkaan mielestään kehno.

Tämä kaikki johtuu navigaattoreista, joiden avulla kuka tahansa periaatteessa osaa ajaa oikeaan paikkaan. Vielä niin ei kovin kauan sitten paikallistuntemus oli taksinkuljettajan tärkeimpiä avuja.

Taksiluvanhaltijan eli taksiyrittäjän tulee edelleen lain perusteella huolehtia siitä, että kuljettajalla on riittävä paikallistuntemus, huomauttaa Suomen Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen.

- Paikallistuntemus on taksiliikenteen yksi merkittävimmistä asiakaspalvelun osa-alueista edelleen, navigaattorit eivät tätä osaamista korvaa, vaikka taksinkuljettajankin työtä toki helpottavat, Koskinen sanoo.

(3.4.2019 kello 9.46 lisätty tieto taksiluvanhaltijan velvollisuuksista.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Lvm on sitä mieltä että

Lvm on sitä mieltä että taksikuudistuksesta että ei ole vaikuttanut yhtään mihinkään niin ei voi valittaa.

Ainoa palveluammatti, jossa

Ainoa palveluammatti, jossa asiakasta palvelevan henkilön ei tarvinnut 1.7.2018 jälkeen puhua, kirjoittaa tai lukea suomea. Nyt ei tarvitse enää osata kuin ajella siten, kuin navigaattoori määrää. Navigattorihan se on kaiken pelastaja, eihän se 5km kierto asiakkaalle mitään maksa eihän? Nyt siitä ei saa sitten enää edes valittaa. Tämähän tarkoittaa vähintään +5% lisää sen +14% hintojen nousuun ja laillisesti.

kyyditettävä joutuu itse

kyyditettävä joutuu itse kirjoittamaan navigaattoriin osoitteen,voiko vähentää laskusta

Mitä jos kyydittävä on

Mitä jos kyydittävä on heikkonäköinen, eikä itse pysty kirjoittamaan osoitetta. Ja kuljettajalla on kielimuuri, eikä osaa kirjoittaa osoitetta?

Kaukana on ajat jolloin

Kaukana on ajat jolloin taksin kuljettaja nosti takapuolen pehmeästä penkistä ja avasi asiakkaalleoven. Ehkä jossakin maaseudulla?

Ongelma on vain se, että

Ongelma on vain se, että taksien navigaaattoreita saatetaan päivittää vain vuoden välein. Kehäradan valmistuttua jouduin neuvomaan kuukausien ajan, miten yhdelle uudelle asemalle ajetaan, koska navigaattoria ei vielä oltu päivitetty. Miten käy esim. sairaaloille ja muille laitoksille, joiden nimi vaihtuu, ennen kuin sekä uusi että vanha nimi on päivittänyt navigaattorin ?

Mitä enemmän ajaa väärin niin

Mitä enemmän ajaa väärin niin Liisa nousee.

Nyt kepulle kuuma vihje,

Nyt kepulle kuuma vihje, vapautetaan seuraavaksi ambulanssikuljetukset. Kuka vaan saa ajaa millä autolla vaan potilaskuljetuksia. Luulisi, että kepulaisen silmät alkaa aukeamaan siinä vaiheessa kun kuorma-auton lavalla makaa jalka poikki metsäautotietä pitkin matkalla sairaalaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu