Puheenaihe

Maanantaina kello 12 se tapahtui: Tasan 1 000 000 suomalaista on äänestänyt – katso kotikuntasi tilanne

Miljoonan ennakkoäänestäjän raja eduskuntavaaleissa on rikkoutunut tänään. Ennakkoäänestys jatkuu vielä huomenna. 

Sauvo Jylhä / Arkisto

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys tuottaa parhaillaan mukavaa satoa. Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelun mukaan vaaleissa on nyt annettu miljoona ääntä.

Miljoonas ääni annettiin tänään hieman ennen puoltapäivää. Kerran tunnissa päivittyvien tietojen mukaan äänestäneitä on nyt 1 004 912.

Kaikkein vilkkainta ennakkoäänestys on ollut Lapin ja Satakunnan vaalipiireissä – Lapissa on äänestänyt 28,6 prosenttia ja Satakunnassakin 27,7 prosenttia. 

Uudellamaalla äänestysinto puolestaan on ollut varsin laimeaa: Suomen suurimmassa vaalipiirissä on vasta joka viides äänioikeutettu antanut äänensä.

Uudenmaan kärjessä on jälleen perinteisesti Kauniainen, missä äänestysprosentti on nyt 27,3. Vaalipiirin suurkaupungeista Vantaalla äänestysprosentti on jäänyt toistaiseksi 19,2 prosenttiin, mutta Espoossa sentään 20,4 prosenttia on käynyt uurnilla.

Helsingissä äänestysprosentti menee oli Espoonkin: pääkaupungissa äänestäneitä oli puolenpäivän aikaan 21,7 prosenttia.

Ennakkoäänestys jatkuu vielä huomenna tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina. Vaalitulos vahvistetaan 17. huhtikuuta ja uusi eduskunta aloittaa työnsä 23. huhtikuuta.

Katso oman kuntasi äänestysprosentti tämän linkin takaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Aktiivisuus kertoo miten

Aktiivisuus kertoo miten surkea edellinen hallitus oli.Nytt halutaan uusia tuulia.

Edellinen hallitus sai

Edellinen hallitus sai sentään jotain aikaan, mm. muutaman työpaikan lisää yms. Jos gallupit pitää paikkansa, niin. työttömyys kasvaa, samoin valtion velka ja tavallisen kansalaisen elämä kallistuu. Ei ne mitään tuulia ole, vaan myrskyä luvassa meille keskiverto kansalaisille.

Kyllä se työpaikkojen lisäys

Kyllä se työpaikkojen lisäys on tilastokikkailua. Pätkätyöläisestä ja varaolijasta tehdään täystyöllinen. Työllinen on sellainen josta maksetaan eläkemaksut vähintään minimipalkan tulosta. Muu on vääristelyä.

Sipilän suurin meriitti, joka

Sipilän suurin meriitti, joka hakee vailla vertaistaan maanne historiassa... :-)

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu