Vaalit

Vaaliyllätys: kommunisti sai äänivyöryn Halla-ahon imussa – näinkö moni äänestäjä harhautui?

Jussi Halla-aho saattoi äänestäjien erehdyksen vuoksi kerätä ääniä Suomen kommunistisen puolueen ehdokkaalle.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Suomalainen vaalijärjestelmä saattoi tehdä tepposet eduskuntavaaleissa ainakin yhdessä suhteessa: vaalipiirien rajat menivät sekaisin moneltakin äänestäjältä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä numerolla 98. Samalla ehdokasnumerolla oli Uudenmaan vaalipiirissä ehdolla porvoolainen teleasentaja Kalevi Wahrman, joka edusti Suomen kommmunistista puoluetta.

Kun muut Skp:n ehdokkaat saivat Uudellamaalla vain korkeintaan reilun 80 äänen saaliita, Wahrman sai huikeasti enemmän – peräti 483 ääntä.

Jo ennen vaaleja ennakoitiin, että äänestäjät eivät hahmota riittävän hyvin äänestysalueiden rajoja. Näin ollen Uudellamaalla äänestettiinkin vahingossa Helsingin ehdokasnumeroita, jolloin ääniä meni runsain mitoin jopa kokonaan toisen puolueen eduksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (14)

Kommentit

Tahallista harhaanjohtamista

Tahallista harhaanjohtamista ja vaalituloksen peukalointia. Niin kuin jokaisella ehdokkaalla voisi olla omaa numeroa.

Jokaiselle ihan oma numero

Jokaiselle ihan oma numero pitkin Suomea, niin ei tule turhia sekaannuksia. Kyllä äänestäjä osaa numeroita rustata.

Ho-ho-ho, ehkä ei pitäisi

Ho-ho-ho, ehkä ei pitäisi äänestää lainkaan jos ei katso ketä äänestää.

Kommunisti pääsee leveän

Kommunisti pääsee leveän leivän ääreen

Keskusta hävisi Kokoomuksen

Keskusta hävisi Kokoomuksen politiikasta. Kokoomuksen politiikan puskuripuolueeksi muodostunut syntipukki keskusta hävisi .Sipilä antoi sanelupolitiikalle kasvot.

SAK:n puheenjohtajaksikin

SAK:n puheenjohtajaksikin valittiin kerran vahingossa suurelle yleisölle tuntematon jeppe, jolla sattui olemaan sama sukunimi kuin ehdolla olleella kilpakumppanilla. Hän olikin aivan omaa sarjaansa siinä hommassa - fiksu kaveri.

Siniset antautuivat köyhät

Siniset antautuivat köyhät kyykkyyn- politiikalle ruoskimaan työttömiä , sairaita, opiskelijoita . Lisäksi tänä aikana valtava määrä muslimiraiskaajien suosimista maahan .Asumisperusteinen sosiaaliturva ja ilmainen terveydenhuolto sekä laittomien maassaolevien toimeentulo Suomessa veronmaksajien rahalla . Äänestäjät joilta siniset saivat sopuliaseman eliittihallituksessa kostautui nollakannatuksella. Velkaa maahanmuuttoon ja huoli Afrikasta. Jos hallitus ajaa vain Afrikan ja Elinkeinoelämän etua ei ihme että ihmiset saavat tarpeekseen. Suomalaisille leikkauksia ja kiusantekoa.

Jokaiselle ehdokkaalle

Jokaiselle ehdokkaalle saatava oma henk.koht. vaalinumero. Joka pätee vain omassa vaalipiirissä. Numeroita riittää. Ehdokasnumerot esim 1001-9999.

Tulevaisuudessa hallituksen

Tulevaisuudessa hallituksen tehtävät voisi hoitaa asiantuntijavirkamiesryhmä joilla ei poliittisia kytköksiä. Suomen asiat ilman korruptiota ja oman edun tavoittelua, kuukausipalkalla.

Outoa ettei voi äänestää

Outoa ettei voi äänestää muita kuin oman vaalipiirin ehdokkaita. Lyödäänkö vetoa että tämä on Kepun sorvaama systeemi.

Kommunistiset aatteet ja

Kommunistiset aatteet ja köyhän puolustaminen häviävät kun kommunisti huomaa mitä kivaa rahalla saa. Näin kävi Verotusta maasta toiseen kiertävälle pankkiirille" Nalle "Wahlroosille. Oli nuorena ideologinen sosialisti. Vanhemmiten huomasi että raha on mukava kaveri . Ideologialla ei saa urheiluautoja, hotelleja, kartanoelämää.

Soini huomasi , mikä tärkeää;

Soini huomasi , mikä tärkeää; kulutti enemmän rahaa ministeri - matkoillaan kuin edeltäjät . Mainosti tv:ssä : "tärkeää että poliitikko ei esitä mitään vaan on oma itsensä".

On paljon äänestäjiä, joilla

On paljon äänestäjiä, joilla ei tarvitsisi olla äänioikeutta ollenkaan. Jos on niin tyhmä, ettei tajua Helsingin ja Uudenmaan eroja, niin jättää sitten äänestämättä. "Joka ehdokkaalle oma numero" ei pelasta mitään. Ei kaikki osaa tehdä numeroitakaan oikein.

Vaalialueet pitäisi

Vaalialueet pitäisi ehdottomasti poistaa, nykyjärjestelmä ei ole todellista demokratiaa. Puolueet pois myös.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu