Puheenaihe

Posti irtisanoo satoja työntekijöitä ja sulkee lähes kaikki myymälänsä – Unioni pöyristyi: "Äärimmäisen vastuutonta käyttää vaalien jälkeistä tilannetta näin hyväkseen"

Posti ilmoittaa uudistavansa palvelupisteverkostoaan verkkokaupan kasvun ja asiakkaiden tarpeiden muutosten mukaan.

Posti ilmoitti maanantaina aloittavansa kahdet erilliset yt-neuvottelut ja karsivansa myymälänsä minimiin.

Riitta Ketola

Posti ilmoittaa hakevansa 150–200 miljoonan euron säästöjä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Posti on luopumassa kahdestakymmenestä myymälästään paikkakunnilla Helsinki, Vantaa, Espoo, Lahti, Turku, Pori, Tampere, Kouvola, Mikkeli, Lappeenranta, Lemi, Vaasa, Kuopio ja Rovaniemi.

Myymälät korvattaisiin palvelupisteillä, joita on jo nyt noin 97 prosenttia Postin palveluja tarjoavista paikoista.

Lakkautusuhan alla eivät ole Helsingin Postitalon myymälä, Jyväskylän keskustan myymälä eikä Rovaniemen Napapiirillä sijaitseva myymälä.

Myymäläverkon karsiminen tietää noin irtisanomisia noin 124:lle vakituiselle työntekijälle. Samalla Posti aloittaa erilliset yt-neuvottelut Postipalveluiden tuotannon linjaorganisaatiossa ja ohjauskeskuksessa, jossa irtisanomisuhan alla on yhteensä 120 esimiestä ja toimihenkilöä.

Kahdessa erillisessä yt-menettelyssä irtisanomisuhan alla on yhteensä Postin 244 työntekijää.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tuomitsee jyrkästi Postin suunnitelmat oman myymäläverkon alasajosta. Unionin mukaan Postin toiminta on äärimmäisen vastuutonta.

– Valtionyhtiö Posti osallistuu taas kerran Suomen kurjistamiseen potkimalla satoja työlleen ja työnantajaansa sitoutuneita postilaisia työttömiksi, PAU jyrähtää.

– Eduskuntavaalit käytiin eilen ja nyt Posti käyttää tilannetta hyväksi törkeimmällä mahdollisella tavalla, koska maassa on toimitusministeristö vailla toimivaltaa ja hallitusneuvottelut ovat vasta tulossa. Tämä on raakaa peliä, jolle pitää saada piste.

Postin palvelupisteiden määrää aiotaan kasvattaa niin, että niitä olisi noin 2 700 ympäri Suomen vuoden 2020 lopussa. Postin palveluverkoston johtajan mukaan muutoksilla vastataan kysyntään.

– Taustalla on voimakas muutos ihmisten ajankäytössä, liikkuvuudessa ja asiointitottumuksissa. Asiakkaat haluavat hoitaa postiasioinnin samalla, kun käyvät vaikkapa ruokaostoksilla, palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo.

Postin tutkimusten mukaan 59 prosenttia suomalaisista on esimerkiksi käyttänyt Postin pakettiautomaattia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (14)

Kommentit

Tarkennusta Tampereelta.-

Tarkennusta Tampereelta.- Posti pisti entisiä pellolle ja otti SOL:lta uudet jakeluun. Lupaisi maksaa 12e/h, mutta ilmoitti sen tippuvan ensi kuun alusta 10e/h. Lohtuna tuli uusille tieto, että ei Teitä poljeta, koska myös entisiä koskee sama tiputus kuun vaihteessa!!- Alkaa olla niin rupista touhua, ettei pahemmasta väliä.- Tässäpä uusille parannusten lupaaville edustajille kunnon tunkio käännettäväksi. Kuka aloittaa!?

Olisikohan nyt vaalien

Olisikohan nyt vaalien jälkeen valtion suurimpana omistajana aika pistää postista vaihteeksi tuo firman ylin johto sinne kilometritehtaalle ja vaihtaa parempi johto tilalle. Samalla sitä johtoa voisi merkittävästi myös halpuuttaa.

Tällaista se nyt on, kun

Tällaista se nyt on, kun demarit on vallan kahvassa. Pelkkää alamäkeä jatkossa.

Jaaa, onkos se vaalien

Jaaa, onkos se vaalien jälkeen niin, että demarit on palkanmaksajia?- Ennen vanhaa se oli Kekoomus, joka sitä veivasi taattun tahtiin.

Posti on pistetty

Posti on pistetty lappeenrannassa tietosesti sellaseen reikään, että käyttäjä kokemus ilman evästeitäkin on kamala. Ans kattoo lähteekö herroja ja kuinka paljon. Voimaa Suorittavalle osalle.

Ja tämä ilmoitus tuli

Ja tämä ilmoitus tuli sopivasti vaalien jälkeen, jos olisi tullut ennen vaaleja, niin ay-liike olisi varmuudella järjestänyt tukilakkoja Sipilän hallitusta vastaan ( vaikka asia ei kuulu hallitutukselle lainkaan ) , YLE:n ja SDP:n taholta olisi paheksuttu asiaa monta päivää, no mielenkiintoista katsoa, mitä tulee irtisanomisten yhteydessä uuden SDP vetoisen hallituksen aikana, taitaa ay-liike olla hiirenhiljaa kuin "se" sukassa eikä näy lakoista tietoakaan, näin se vaan menee.

Mitään hallitusta ei ole

Mitään hallitusta ei ole vielä ja eiköhän kohta ropise postin touhuille.- Kyse on sen luokan ennakosta, että eihän se tohon jää!

Onneksi postin pääjohtajalla

Onneksi postin pääjohtajalla on kaikki kunnossa (kuvottaa): https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015111320656685

Mielenkiintoinen huomio

Mielenkiintoinen huomio kommenttiketjun alusta. Siis edelleen on tämä 1500 euroa kuussa palkkaus Suomessa. Viimeksi olin sen kanssa tekemisissä metallialalla vuonna 2006. Tampereella. Inflaatio huomioon ottaen nykypäivän 1500 vaan on vähemmän mitä 13 vuotta sitten. Eli palkat senkuin laskee. Happi loppuu ja pierettää. Mutta mikäs pakko siellä on olla riutumassa kympin tuntipalkoilla. Ei se työnantaja teihin ole sitoutunut. Korkeintaan veistelee, että kun virossa tekevät samat hommat kahdella eurolla ja paahtaa paikalta Jaguarin kumit savuten. Joten ihan yhtä raakasti koko poppoo vaan hakemaan paremmin palkattuja hommia muualta. Vaihtamalla paranee.

Tietenkin postin pomoja

Tietenkin postin pomoja palkitaan ruhtinaallisesti,hyvin tehdyistä tuottoisista hommista.Kannustinpalkkiot.Boonukset,kuukausiliksaa muutama tonni lisää. Jokohan on postilla neljännet yt neuvottelut tänävuonna. Kohtahan kaikki on pistetty ulkoruokintaan. Niin maan hallitus kehuu,että työllisyys on noussut huomattavasti. Jatkuvasti alkaa yt neuvotteluja,kuka vähentää 50 kuka 500.Että näin suomi nousuun.

Postin voisi lakkauttaa

Postin voisi lakkauttaa kokonaan, upsit ja dhällät voi hoitaa hommat.

Entiset pellolle, etniset

Entiset pellolle, etniset pellolta. Selkeä kotoutuskaava on kyseessä. Henkilöstö on niin pienellä palkalla, että on työssäkäymisestä huolimatta lähes täyteen toimeentulotukeen oikeutettu. Muille veronmaksajille kallista leikkiä. Tulevan hallituksen tulee puuttua korjaavalla lainsäädännöllä moiseen.

Seuraavaksi sitten myydään ja

Seuraavaksi sitten myydään ja ulkoistetaan kaikki palvelut ulkomaille.....

Ei sillä ole väliä onko

Ei sillä ole väliä onko vaalien jälkeen ja onko vain toimitusministeriö. Sipilä olisi varmaan ihan virassaan hyväksynyt tämmöiset bisnespeliliikkeet. Vai liekkö illut itse tätä kaavailemassa aiemmin omistaja-ohjausministerin roolissaan?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu