Puheenaihe

Soini kuittasi vaalituloksen siteeraamalla Johannes Virolaista – Halla-aho sivalsi sinisiä suorasanaisesti

Perussuomalaisista lähdettyään Timo Soini on sivaltanut puoluetta sanansäilällä useaan otteeseen. Nyt oli Jussi Halla-ahon vuoro.

Juha Perämäki

Kun Timo Soini (sin.) loikkasi kesken vaalikauden perustamastaan puolueesta jättäen Perussuomalaiset Jussi Halla-ahon johdettavaksi kesällä 2017, sinisten ja Perussuomalaisten välille repesi railo.

Mestariksi kutsutun Jussi Halla-ahon johdolla puolue sai omaksikin yllätyksekseen vaalituloksen, jota harva osasi odottaa. Perussuomalaiset lisäsi paikkamääräänsä yhdellä puolueen hajoamisesta huolimatta, ja oli hilkulla voittaa koko vaalit.

Hallituspuolueena pysytellyt Sininen tulevaisuus puolestaan putosi eduskunnasta kokonaan.

Koska Soinin ja Halla-ahon kireät välit eivät ole jääneet huomaamatta, on entisen ulkoministerin vaalikommenttia odotettu.

Nyt se tuli, kun Soini kommentoi vaalitulosta Plogissaan.

– Vaaleissa mitataan kannatus, ei sitä kuka on oikeassa ja kuka on väärässä. Kansa on puhunut – pulinat pois, Soini kuittasi siteeraten edesmennyttä keskustalaispoliitikkoa Johannes Virolaista.

Lisäksi Soini toivotti vaalivoittajille onnea ja ymmärrystä, ja häviäjille voimia kestää tappio. Lyyriseksi hän heittäytyi todetessaan, että mikään ihmisen tekemä ei ole kestävää.

Toisin kuin aiemmin, Jussi Halla-aho oli nyt sanankäänteissään Soinia räväkämpi.

Iltalehti kysyi Halla-aholta sunnuntain vaalivalvojaisissa, millaiset terveiset hän haluaa lähettää Soinille.

– Toivon, että tämä opettaa nöyryyttä tietyille ihmisille ja palauttaa maanpinnalle, Halla-aho kommentoi.

– Voisin ehkä kiteyttää perussuomalaisten tuntemukset, että paha saa palkkansa. Jos on melkein 20 edustajan ryhmä ja viisi ministeriä - sen kun onnistuu nollaamaan, niin kyllä se melkoinen suoritus on.

Timo Soini ei itse ollut vaaleissa enää ehdolla, mutta hän osallistui kuitenkin aktiivisesti sinisten vaalityöhön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Kyllä se on niin että kansa

Kyllä se on niin että kansa tuomitsi Soinin ja kumpanien kaapausen jolla perustetiin Siniset ja näin saivat pitää ministeri salkunsa vaalikauden loppuun saakka. Saa Soinikin huomatavasti paremmat eläkeet kun oli ministerinä pidemän aika kyllä tästä katsoen Siniset perustetiin oman edun ajamiseksi.

Halla-ahon sietäisi olla

Halla-ahon sietäisi olla hieman kiitollisempi Soinille siitä, että hän vei ministeripaikat sinelmille, Halla-aho yritti väenväkisin pitää niistä kiinni lupaamalla suostua ihan kaikkeen mutta Soini, Orpo ja Sipilä pitivät päänsä ja petasivat persuleille vaalisuosiota. Halla-ahon olisi ollut vaikea nostaa persuleiden kannatusta liki edellisten vaalien tuloksen jos rasitteena olisi ollut ministerinpaikat Sipilän täystuhokoplassa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu