Vaalit

Näitä et nähnyt tv:ssä: Halla-aho lohdutti Modigia, Sipilä vaipui yöhön ja Orpo korjasi krakaa – katso 20 vaalien tunteikkainta kuvaa

Tulos ja ulos? Juha Sipilä ja keskustapuolue ovat nyt totisen paikan edessä. Valittavana voisi olla hallituspaikka SDP:n tukipuolueena tai kasvu oppositiossa. Jälkimmäisestä keskustalla on hyvää kokemusta.

Laura Oja

Sunnuntaina käydyt eduskuntavaalit olivat jälleen demokratian jännitysnäytelmä vailla vertaa.

Illan ja yön tunteina tunteet olivat pinnassa niin puolueiden vaalivalvojaisissa kuin Helsingin kaduillakin, kun voittajat ja hävijät kohtasivat tai karttoivat toisiaan.

Etelä-Suomen Median kuvaajat olivat paikalla, kun vaalivoittajiin kuuluva perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tapasi tappion kokeneen Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modigin.

Halla-aho toivoi, että Modig olisi ollut eduskuntaan yltäneiden joukossa. Modigin sijaan Vasemmistoliitto sai Helsingistä eduskuntaan kaksi uutta kasvoa: Veronika Honkasalon ja Mai Kivelän.

Keskustan vaalivalvojaisista puheenjohtaja Juha Sipilä joutui poistumaan pääkaupungin yöhön katkera häviö niskassaan. Keskusta menetti samalla ainoan paikkansa pääkaupungissa, kun Kimmo Tiilikainen ei tullut valituksi.

Aivan toisenlaisissa tunnelmissa juhlivat Vasemmistoliitto ja vihreät, joista ensimmäinen on saamassa neljä ja jälkimmäinen kuusi lisäpaikkaa Arkadianmäelle. 

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sai illan aikana jännittää tulosta viimeiseen asti, mutta tuloksena oli lopulta yhden paikan lisäys kokoomukselle.

Katso ylhäältä kuvaajiemme parhaat otokset vaali-illalta. Kuvaajina ovat Päivi Tuovinen ja Johanna Erjonsalo Etelä-Suomen Mediasta sekä freekuvaaja Laura Oja.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (6)

Kommentit

Raha ratkaisee? Kokoomuksen

Raha ratkaisee? Kokoomuksen ääniharava, oikeusministeri Antti Häkkänen käytti kampanjaan arvionsa mukaan 85.000€. Jussi Halla-ahon vaalibudjetti oli 300€. Halla-aho olisi helposti halutessaan saanut kerättyä tukijoiltaan kymmeniä tuhansia euroja. Mutta teki moraalisesti oikein ja ei kerännyt, sillä Jussille olisi lahjoittanut myös erittäin moni vähäosainen pienistä rahoistaan. Jussilla ei ole nyt kiitollisuudenvelkaa esim. häntä rahallisesti tukeneille yrityksille. Jussi on nyt kiitollisuudenvelassa vain äänestäjilleen.

Totta. Siinä ero, toiset ovat

Totta. Siinä ero, toiset ovat politiikassa rahan ja vallan takia (kok), ja toiset haluavat muuttaa asioita parempaan suuntaan (ps).

Kyllä Silvia Modigin kaverit

Kyllä Silvia Modigin kaverit Hkin kaupungin hallinnossa varmaan hommaavat hänelle työpaikan uimahallin siivoojana. Siellä on hyvä bongailla alastomia naisia kun Rakel jätti...

Se on ainakin varmaa, kun SDP

Se on ainakin varmaa, kun SDP johtaa maata. Haittamaahanmuutto jatkuu entiseen tahtiin.

Eihän se halpatyövoiman

Eihän se halpatyövoiman maahantuonti SDP:n idea ollut. Sehän oli kokoomuksen ja EK:n työnantajien "hei me tienataan tällä" kärkihanke. Ja muistelkaa nyt kaatuneen hallituksen tekemiä päätöksiä ja niiden seurauksia. Eivät nekään olleet SDP:n ja AY-liikkeen tekemiä. SDP on ollut mukana tekemässä huonoja päätöksiä mutta sehän on hallitusten jakopolitiikan seurausta. Ja koettakaa ymmärtää, että kun varallisuus nousee niin halukin eliittiin pääsystäkin nousee. Katsokaa entisiä työväen edustajia jotka ovat loikanneet omistavanluokan kellokkaiksi. Kun ovat "pätevöityneet"ja rikastuttuaan luottamusviroissaan.

Demarit rökitti Persut

Demarit rökitti Persut "surkeallakin" puheenjohtajalla. Jollakin toisella kannatus olisi ollut yli 20%.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu