Puheenaihe

Hovioikeus kovensi Antti Rinteen tuomiota – joutuu korvaamaan 6 000 euron oikeudenkäyntikulut

Antti Rinne

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Helsingin hovioikeus piti torstaina antamassaan ratkaisussa pääosin ennallaan Antti Rinteen tuomion työntekijäliitto Pron ja työnantajien Metsäteollisuuden välisessä työnseisausriidassa.

Käräjäoikeus tuomitsi aiemmin Antti Rinteen 20 päiväsakkoon ja hylkäsi Rinnettä ja Prota vastaan ajetut vahingonkorvausvaatimukset. 

Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden rikostuomion ennallaan, mutta velvoitti lisäksi Rinteen korvaamaan Metsäteollisuudelle käräjäoikeudessa syntyneitä oikeudenkäyntikuluja 10 000 euroa sekä 6 000 euroa hovissa tulleita kuluja. Sakkoja Rinne tuomittiin maksamaan 1 240 euroa.

Metsäteollisuus vaati Rinteeltä noin 97 000 euron korvausta käräjäoikeuden kuluista ja 87 000 euroa hovioikeudessa syntyneistä kuluista.

13 riidassa mukana ollutta metsäyhtiötä velvoitettiin puolestaan korvaaman Rinteelle 10 558 euron kulut hovioikeuden käsittelystä.

Riidassa oli kyse vuonna 2012 koetusta työtaistelusta. Työnantajajärjestö Metsäteollisuus vei riidan Helsingin käräjäoikeuteen, jossa Rinnettä syytettiin työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta.

Rinne toimi keväällä 2012 Pron puheenjohtajana ja hän päätti aikaistaa työntekijäpuolen ilmoittamaa lakkoa.

Sekä Rinne että Metsäteollisuus ja useat metsäalan yhtiöt valittivat käräjäoikeuden tuomiosta.

Hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, että työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta voi seurata vahingonkorvausvelvollisuus. Vahingon tulee hovioikeuden mukaan olla aiheutunut kuitenkin ennakkoilmoitusaikavaatimuksen rikkomisen yllätyksellisyydestä eikä työnseisauksesta sinänsä.

Hovioikeuden mukaan jäi näyttämättä, että Rinteen ja Ammattiliitto Pron menettelystä olisi aiheutunut metsäteollisuuden yrityksille korvattavaa vahinkoa.

Rinne on nykyisin pääoppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja.

Edit klo 10.50: Lisätty tieto oikeuden määrämien kulukorvausten summista. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

Hallituspuolueiden

Hallituspuolueiden propagandaa ;(

Ja korvaukset maksaa Rinteen

Ja korvaukset maksaa Rinteen arvelun mukaan ammattiliitto PRO verovapaasta lakkokassasta tietenkin, se onkin sitten eri juttu, onko Pro:n maksamat korvaukset verovapaita myös Rinteelle, jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Näiden rikosten lisäksi

Näiden rikosten lisäksi Rinteellä on vielä muitakin rikoksia kuten taloudellisia väärinkäytöksiä. Taitaa olla ykköstyyppi tälläkin alueella eduskunnassa.

Ei tainnut Rinne olla IS:n

Ei tainnut Rinne olla IS:n listalla missä kerrottiin viidellä eduskuntaan päässeellä olevan rikostuomioita....Persut oli mainittu liikenne sakkoja myöden. Näin meillä toimii puolueeton lehdistö.

...jatkoa ei ollut Rinne

...jatkoa ei ollut Rinne listalla https://www.is.fi/politiikka/art-2000006072383.html

Tiedetäänhän se: vasemmiston

Tiedetäänhän se: vasemmiston ja vihreiden rikokset ovat sitä parempaa rikollisuutta. Ei korppi korpin silmää noki, sanottiin ennen, kun tarkoitettiin virkamiesten rötöksiä. Monien toimittajien tietynväriset lasit suodattavat tietynväristen poliitikkojen tekemiset. Ja jos jostakin puolueetonta lehdistöä löydät niin kerro minullekin - toimittajilla kun tahtoo olla aina jonkunlaisia sympatioita johonkin suuntaan. Rinne vielä kehuu olevansa neuvottelija, mutta teot kertovat ihan jotakin muuta: neuvottelutaidot rajoittuvat lakkoilemalla kiristämiseen. Kuinkahan tuo aikoo hallitusneuvotteluissa selvitä, kun lakkoa ei oikein voi julistaa...

Hillotolpalla on varaa maksaa

Hillotolpalla on varaa maksaa.....

Rikollinen tekemässä uutta

Rikollinen tekemässä uutta hallitusta.

Mies ei tekojaan häpeile, on

Mies ei tekojaan häpeile, on kantanut vastuunsa esimerkillisesti ja on kaikkien vasemmistolaisten ehdoton suosikki uudeksi pääministeriksi. Pulinat pois ja keskitytään vastuun kantoon.

Ehdoton suosikki ei saanut

Ehdoton suosikki ei saanut edes omassa puolueessa eniten ääniä. Toivottavasti noin sekavista mielipiteistään tunnettu herra ei ainakaan nähdä pääministerinä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu