Puheenaihe

Vaarallinen nuuska-tupakkailmiö yleistyy Suomessa – "Noussut pojilla yleisimmäksi tavaksi"

Kuvituskuva.

Lukas Pearsall

Tupakointi vähenee Suomessa edelleen. Syöpäjärjestöjen mukaan noin joka kymmenes alle 18-vuotias nuori polttaa tupakkaa päivittäin.

Sen sijaan nuuskan käyttö yleistyy edelleen ja sitä käytetään yhdessä tupakan kanssa.

–  Nuuskan kokeilut ja käyttö ovat puolestaan kasvaneet merkittävästi viime vuosina. Yhä useampi nuori myös käyttää rinnakkain tupakkaa ja nuuskaa. Käyttö aloitetaan tyypillisesti alaikäisenä, Syöpäjärjestöjen terveysosaston johtaja Juha Heino kertoo tiedotteessa.

Syöpäjärjestöjen ylläpitämän NikeEdu-sivuston mukaan uuskan käyttö on yleistynyt viime vuosina erityisesti ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien poikien keskuudessa.

– Pojilla nuuskan ja tupakan rinnakkaiskäyttö on noussut yleisimmäksi tavaksi käyttää tupakkaa. Tytöt käyttävät pääsääntöisesti vain tupakkaa, sivustolla kerrotaan.

Syöpäjärjestöt kertoo että tupakan käyttö on suurin yksittäinen sairastavuutta ja kuolleisuutta aiheuttava tekijä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Juuso, 27, jäi nuuskakoukkuun – näin hän pääsi siitä eroon yhdellä yrityksellä13.3.2019 06.15

Kommentit (4)

Kommentit

Keräisivät tyhjät

Keräisivät tyhjät nuuskarasiansa katujen,lenkkipolkujen ja teiden varsilta; ÄLLÖTTÄVIÄ!

"tupakan käyttö on suurin

"tupakan käyttö on suurin yksittäinen sairastavuutta ja kuolleisuutta aiheuttava tekijä." --- Siis hyvä, että nuoret valitsevat tupakan sijaan nuuskan.

Nuuska on yksi tupakan "laji"

Nuuska on yksi tupakan "laji". Jos puhutaan vain tupakasta, tarkoitetaan myös nuuskaa. Aiheuttaa mm suusyöpää, poltettava kessu lähinnä keuhkosyöpää.

Mielellään kuulisin niitä

Mielellään kuulisin niitä konkreettisia haittoja näiden tutkijoiden suusta. Huudellaan vaan että nuuskan käyttö on pahasta ja kasvussa erityisesti nuorten keskuudessa. Sama kuin itse huutelisin että Jeesukseen on uskominen on pahasta ja huolestuttavasti nousussa nuorten keskuudessa. Erityisen pahan tästä tekee että nykyiset uskovaiset olivat ennen ateisteja. Ei herranisä mitä huuhaaukkoja ja -akkoja näissä tutkimuslaitoksissa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu