Puheenaihe

Hallitustunnustelut alkavat toden teolla tänään – Rinne kuulee keskustaa, perussuomalaisia ja kristillisiä

Johanna Erjonsalo

SDP:n puheenjohtaja ja hallitustunnustelija Antti Rinne tapaa sunnuntaina iltapäivällä perussuomalaisten, keskustan ja kristillisdemokraattien edustajia.

Paikalle odotetaan puoluejohtoa ja eduskuntaryhmien johtoa, ja jokaiseen tapaamiseen on varattu tunti.

Tapaamisia jatketaan huomenna maanantaina, jolloin vuorossa ovat vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja viimeisenä kokoomus.

Päätöstä lopullisiin neuvotteluihin selviävistä puolueista odotetaan tiistaina.

Helsingin Sanomien haastattelussa Rinne vihjasi, että hänelle ehkä mieluisin hallituspohja saattaisi olla Sdp:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja Rkp:n muodostama hallitus.

Hallituspohjaksi on veikkailtu myös Sdp:n ja kokoomuksen muodostamaa niin sanottua sinipunaa, jossa mukana olisivat myös vihreät ja RKP.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Ihan sama tuleva hallitus

Ihan sama tuleva hallitus kaatuu nopeasti.Ilmeisesti oppositio jää suuremmaksi ja äänestää kaikki päätökset nurin.

Kepu saa Rinteeltä lupauksen

Kepu saa Rinteeltä lupauksen maakunnista vastineeksi tuelle holtittoman tuhlauksen aloittamiselle. Näin syntyvä kansanrintamahallitus nostaa verotuksen yli 3500 €/kk ansaitsevilla vähintään 5 %-yksiköllä, pääomaverot nousevat tappiin - mutta raha ei riitä sittenkään vaan kaikkien "vappusatasten" kattamiseksi velanotto nousee taas luokkaan 10 mrd per vuosi. Parissa vuodessa loputkin koulutettut työntekijät ja viimeiset kotimaiset pääomat katoavat ulkomaille, Suomen luottoluokitus romahtaa roskalainaluokkaan ja 2023 kaaokseen ajautunutta maata alkaa johtaa IMF:n ja EU-komission asettama ulkomainen virkamieshallitus.

Onko Antti Rinne sopiva

Onko Antti Rinne sopiva Suomen pääministeriksi ? Otteita Perustuslaista 28 § Edustajantoimen keskeytyminen sekä siitä vapauttaminen ja erottaminen ...Jos kansanedustajaksi valittu on tuomittu tahallisesta rikoksesta vankeuteen taikka vaaleihin kohdistuneesta rikoksesta rangaistukseen, ettei tuomittu ansaitse edustajantoimen edellyttämää luottamusta ja kunnioitusta, eduskunta voi tutkia, sallitaanko hänen edelleen olla kansanedustajana. 60 § Valtioneuvosto Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia. ***** Huijauksia - Suomen Kuvalehden mukaan Rinne joutui eroamaan AKT:n lakimiehen paikalta vuonna 1996, koska hän oli laskuttanut samoista työmatkoista kahteen kertaan. - Vuosina 1995–1996 Rinne joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä Rinne maksoi taloyhtiön rahoilla omia laskujaan ja aiheutti taloyhtiölle taloudellisia vahinkoja. Levin Matkailukeskus Oy -12.11.2018 Lapin kansa: Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti Lapin käräjäoikeudelle haluttomuutensa tulla todistamaan Kittilän kuntakäräjille. Rinne perusteli kantaansa sillä, että hän ei tiedä Kittilän kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamisasiasta. Antti Rinteellä oli keskeinen rooli Anna Mäkelän irtisanomiseen johtaneen tapahtumasarjan alullepanijana. Hän oli ammattiliitto Pron puheenjohtaja ja Pro puolestaan hotelliyritys Levin Matkailukeskus Oy:n pääomistaja. Ay-käräjät - Käräjäoikeuden mukaan SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Rinne on syyllistynyt työriitojen sovittelussa annetun lain rikkomiseen. - YLE 20.12.2018 : ”Hovioikeus piti Antti Rinteen sakot työkiistasta voimassa - Lisäksi Rinne joutuu maksamaan Metsäteollisuudelle 16 000 euroa oikeudenkäyntikuluja” SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne sai sakkotuomion koskien työtaistelun aikaistamista metsäteollisuusyhtiöissä vuonna 2011. Rinne toimi tuolloin Ammattiliitto Pron puheenjohtajana. ***** Kyseessä on teot ei pelkät puheet tai kirjoittelut.... Nyt tuo Suomen korkeimpia oikeusasteita kiertänyt puheenjohtaja pyrkii Suomen pääministeriksi. Perustuslailla ei näytä olevan mitään merkitystä Suomen maassa...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu