Puheenaihe

Ruotsissa bensa maksaa 1,56 e/l ja autoilijat virittelevät kapinaa – Yle: ”Suurempi mielenosoitus suunnitelmissa”

Bensan hinta kismittää ruotsalaisia.

Arkisto / Sirpa Repo

Vaikka 95-oktaanisen bensiinin hinta on Euroopan komission viikoittaisen tilaston mukaan Ruotsissa vain hieman halvempaa kuin Suomessa, viritellään Ruotsissa jo bensakapinaa.

Toukokuun alun tilaston mukaan 95-oktaanisen bensiinin hinta Suomessa oli 1,59 euroa litralta ja Ruotsissa 1,56 euroa, kertoo Yle.

Ylen uutisen mukaan jo lähes puoli miljoonaa ruotsalaista on liittynyt Bensinupproret 2.0 -nimiseen Facebook-ryhmään, jonka tarkoituksena on vastustaa kalliita polttoaineita. Viime syksynä Ranskassa keltaliivien protestit alkoivat polttoaineiden hinnankorotuksia vastustavina mielenosoituksina.

Bensinupproret 2.0 -ryhmän ylläpitäjiin kuuluva Peder Blohm Bokenhielm kirjoittaa ryhmän sivulla, että he vaativat arvonlisäveron ja energiaveron poistoa bensiiniltä ja dieseliltä.

Blohm Bokenhielm kertoi viikonloppuna Expressen-lehdelle, että he aikovat järjestää useita protesteja eri kaupungeissa.

– Suunnittelemme myös suurempaa mielenosoitusta, jota yritämme koordinoida. Se on suunnittelupöydällä. Aiomme pitää sen Tukholmassa, Blohm Bokenhielm sanoi Expressenille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Talot, autot, bensiini, sähkö, televisiot...– katso mitkä kuluttajahinnat nousivat viime vuonna ja mitkä laskivat15.1.2019 10.14
Autoilijalle tulossa kovia uutisia 2019 – Yle: ”Bensaveroihin on tehtävä raju korotus”5.10.2018 12.20

Kommentit (5)

Kommentit

Aivan oikein,kuten täälläkin

Aivan oikein,kuten täälläkin pitäisi. Näistä rahoista menee niin suuri osa sarven asukkeihin,joita tänne lappaa ovista ja ikkunoista.

Aivan samaa mieltä. Täällä

Aivan samaa mieltä. Täällä pitäisi myös alkaa kapinaan nousevia polttoaineen hintoja vastaan. kansalaistottelemattomuutta kehiin!

Täyttä asiaa edellisiltä.

Täyttä asiaa edellisiltä. Suomessa ajetaan jatkuvasti huonokuntoisemmiksi rapautuvilla teillä entistä korkeammilla kustannuksilla. Saas nähdä kuinka autoilijoita kuritetaan kun uusi "vihreillä" maustettu hallitus aloittaa hommansa?

Muut mennään fillarilla

Muut mennään fillarilla töihin ja remonttireiskat ajaa taakkapyörillä työkaluineen.

Ruotsissa kapinoivat

Ruotsissa kapinoivat polttoaineverotusta vaikka, kokonaisuudessaan kyseisen maan autoilijat maksavat vuositasolla puolet vähemmän veroa autoilustaan kuin suomalaiset. Osataan toki länsinaapurissa verottaa muita asioita...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu