Puheenaihe

Talsa: 50 euroon noussut lähimaksuraja toi protesti-ilmiön kassoille – myyjää korpeaa

Kaikki suomalaiset eivät ole innostuneet pankkikorttiensa lähimaksuominaisuuksista. 

Arkisto

Yhä useampi suomalainen käyttää kaupassa asioidessaan pankkikorttinsa lähimaksuominaisuutta. 

Lähimaksun ylin raja nousi keväällä 25 eurosta 50 euroon – tämän uudistuksen arvioidaan nostavan lähimaksutavan suosiota. 

Kauppojen asiakaskunnan joukossa on kuitenkin yllättäen myös heitä, jotka eivät suostu käyttämään lähimaksuominaisuutta lainkaan. Asiasta kertoo Taloussanomat

Lehden haastattelema myyjä avautuu tällaisten asiakkaiden erikoisesta käytöksestä.

– Nyt kun lähimaksun yläraja nousi, asia taas korostui, kun olen aktiivisesti sitä mainostanut asiakkaille, myyjä kertoo.

Myyjä on myös havainnut, että huomattavan iso joukko on vain päättänyt, ettei suostu lähimaksua käyttämään. Mitään erityisiä perusteluita ei kuulu paitsi sitkeä epäily lähimaksun toimivuudesta.

Enemmistö on lähimaksun välttelijöistä on vanhempaa väkeä, mutta heitä on myös kolmekymppisten joukossa.

– Sellaistakin olen havainnut, että he olettavat, että lähimaksuominaisuus katoaa, jos sitä ei käytä. Tai ei toimi heidän kortissaan, kun he ovat kerran näin päättäneet. 

– Olen muutamalle yrittänyt selittääkin, että tajuathan, että se on kortissa käytätpä sitä tai et, kertoo asiakkaiden jääräpäisyydestä suivaantunut myyjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

50 euron lähimaksujen pitäisi alkaa 12.4.2019 – "Mahdollista, että onnistuu vasta pääsiäisen jälkeen"10.4.2019 19.54
HS: Kauppias äimistyi – kassa veloitti itsestään 400 euroa lähimaksuna6.5.2019 09.23

Kommentit (10)

Kommentit

Kun käyttämäni pankki tuo

Kun käyttämäni pankki tuo lähimaksumahdollisuuden Visalle, alan sitä käyttää. Siihen asti saavat kassat kiukutella ihan rauhassa.

Asiakkaalla on oikeus maksaa

Asiakkaalla on oikeus maksaa ostoksensa millä hyvänsä laillisella maksu tavalla. Ei pitäisi olla ongelmaa.

Kortin katoamista ei

Kortin katoamista ei luultavasti huomaa ihan heti, kuka sitä jatkuvasti jaksaisi tarkistella. Rosvo pääsee siis rokottamaan helposti ja nopeasti tiliä sen verran että köyhä menee konkurssiin. Itse naputtelen usein köyhyyttäni kortin luottopuolelta ja se voi antaa harhakuvitelman että pelkää lähimaksua. Lähimaksutonta korttia ei pankilta saa, mutta sen voi kuolettaa makselemalla sillä pieniä asioita kunnes päättää kysyä tunnuslukua ja tämän jälkeen käyttää vain kortin luottopuolta koodin kanssa. Lähimaksun tunnusluvun kysely ei nollaudu jos ei maksa debit puolella kertaakaan tunnusluvun kanssa.

S-kaupoissa on aina ongelmia

S-kaupoissa on aina ongelmia näiden korttien kanssa: koita uudestaan, koita vielä kerran, ja sitten vaativat että syöttäisin pin-koodin. Muissa kaupoissa kortti toimii aina, mutta S-pankin kortti S-ryhmän kaupassa ei sitten millään.

Kannattaa maksa käteisellä.

Kannattaa maksa käteisellä. Kortilla kun maksaa, niin tulee ostettua turhaa, kun ei näe sitä rahaa. Itse huomasin, että kuukaudessa pystyy helposti säästämään jopa 50€, jos maksaa käteisellä. Terveyskin kiittää, kun patukat, pullat ja limut jäävät ostamatta.

Kun lähimaksun omaavaan

Kun lähimaksun omaavaan pankkikorttiin lyö nahkapaskalla reiän NFC-sirun päälle, katoaa lähimaksu-ominaisuus kortilta. NFC-sirun voi nähdä muovisen kortin pinnassa adidas-raitana, noin 1cm varsinaisen sirun vasemmalla puolella.

Jutun kassalle kohtelias

Jutun kassalle kohtelias vinkki 40v asiakaspalvelutyöskentelyn perusteella, jos sinua korpeaa tai sapettaa asiakkaiden toiminta niin kannattaa vaihtaa alaa. As.palvelu työssä jaksaa hyvin kun antaa kaikkien asiakkaiden "negatiivisten" reagointien mennä huminana oman pään läpi eikä yritä ikinä millään tavoin "opettaa" asiakkaita.

Jos tilillä ei ole katetta,

Jos tilillä ei ole katetta, ei kai lähimaksu toimi. Tällöin kannattaa maksaa luotolla ja seuraavassa kuussa palkkapäivän jälkeen maksaa sitten luottokorttilasku.

Lähimaksuominaisuuden saa

Lähimaksuominaisuuden saa poistettua s-kortilta. Kadonnutta korttia voidaan käyttää - ja käytetään - kunnes tili on tyhjä. Pienen eläkkeen saajalle ja työttömälle menetys on tuntuva. Olisi oikeudenmukaista jos lähimaksuominaisuuden saisi itse valita kortin saadessaan.

Tunnuslukuja, salasanoja ym.

Tunnuslukuja, salasanoja ym. kannattaa käyttää, koska nehän pitää tallentamisen sijaan tietenkin muistaa. Käytä siis päätäsi, älä lähimaksua.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu