Puheenaihe

Syntyvyys laskee edelleen – alkuvuonna liki 1 000 vauvan pudotus

Synnytysten määrä laski hivenen edellisvuodesta. Kuvituskuva.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Huhtikuun loppuun mennessä suomalaisia sekä syntyi että kuoli vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.Tilastokeskuksen laskelmien mukaan tammi-huhtikuun aikana Suomessa syntyi 14 647 lasta eli 980 lasta vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2018. Kuolleiden määrä puolestaan oli 18 472, mikä on 1 287 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kuolleita suomalaisia oli tammi-huhtikuun aikana 3 825 enemmän kuin syntyneitä.

Kokonaisuudessaan Suomen väkiluku kasvoi tammi-huhtikuun aikana 833 hengellä. Väestönkasvun tekivät ulkomailta Suomeen muuttaneet: maahanmuuttoja oli 5 050 enemmän kuin maastamuuttoja. Ulkomailta muutti Suomeen tammi-huhtikuussa 9 189 henkeä ja Suomesta muutti pois 4 139 henkeä.

Suomen kansalaisia muutti Suomesta pois enemmän kuin heitä palasi kotimaahan. Maahanmuuttajista suomalaisia oli 2 094 ja maastamuuttajista 2 741 henkeä.

Maahanmuuttoja oli 76 vähemmän ja maastamuuttoja 792 vähemmän kuin edellisvuoden tammi-huhtikuussa.

Suomen väkiluku oli huhtikuun lopussa 5 518 752.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Niin,kun täällä ei ole varaa

Niin,kun täällä ei ole varaa tehdä mukuloita muilla,kun maahanmuuttajilla. Suomalainen kun maksaa itse tekosensa ja somalille tarjotaan hertsikanrannasta 5h+k+sauna.

Suomalainen sperma menee

Suomalainen sperma menee tätänykyä lähinnä serlan paperin kautta wc pystyyn.

Eu ja euro vienyt Suomen

Eu ja euro vienyt Suomen pahaan jamaan.

Kyllä siihen pystynyt on ihan

Kyllä siihen pystynyt on ihan kotomainen hallitus.

Jos se syntyvyys halutaan

Jos se syntyvyys halutaan nuosuun no lapsi lisiintuntuvat korotukset...

Elinkustannukset ,

Elinkustannukset , asumiskustannukset, terveydenhuolto- ja sairastamiskustannukset,päivähoitokustannukset,työmatkakustannukset.Palkan tulee olla sellainen, jolla kustantaa verottajan ryöstön jälkeen kaiken.Ihmiset jotka tulevat palkalla toimeen vähenevät. Ulkomailta tulevat lisääntyvät, heillä ei ole mitään muuta tekemistä kuin uskonto ja sikiäminen. Näille vieraskielisille Yhteiskunta maksaa lääkärikulut, asumisen, päivähoidon, erityisavustajat ja tulkit.Aktiivimalli ei koske näitä. Ikuinen eläke, yhteiskunnan tulot nousevat sitä mukaa kun tekee lisää lapsia. Tulot pienenevät jos vieraskielinen menee töihin.

Suomen kansa kuolee

Suomen kansa kuolee sukupuuttoon ja Espoo, Vantaa, Helsinki ovat kymmenen vuoden kuluttua Arabiaa, Somaliaa, Viroa ja Venäjänkieltä puhuvaa väestöä..Kristinusko katoaa, kirkkojen tilalla moskeijat.Lapsimorsioita,tyttöjen sukuelinten ympärileikkaukset yhteiskunnan kärkitehtäviä.

Ilmastoteko.

Ilmastoteko.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu