Puheenaihe

Bussin 560 kyytiin hyppää Myyrmäessä nyt yli puolet enemmän matkustajia – vyöhykeuudistus näkyy myös Myrtsin juna-asemalla

Nykyisessä HSL:n lippujärjestelmässä on ostettava vähintään kahden vyöhykkeen lippu. Arkistokuva.

Sirkku Aalto

HSL:n mukaan vyöhykeuudistus näkyy erityisesti bussilinjan 560 reitillä Myyrmäessä. Bussin 560 itään päin mentäessä Myyrmäestä kyytiin nousevien matkustajien määrä on noussut jopa 65 prosenttia.

Suosiotaan ovat HSL:n mukaan kasvattaneet erityisesti pysäkit, joilta pääsee vaihtamaan lähijunaan tai metroon.

Uudistus ei ole tuonut lähijunaliikenteessä matkustajamäärien kasvua, mutta matkustajien käyttämiin asemiin on tullut muutoksia.

Vantaalla Myyrmäen asemalla matkustajia on ollut 8 prosenttia enemmän. Kasvua on ollut myös muilla Kehäradan länsipuolen asemilla kuten Huopalahdessa 3 prosentin kasvu ja Leppävaarassa 4 prosentin kasvu.

Matkustajamäärät ovat sen sijaan vähentyneet asemilla, jotka ovat juuri Helsingin rajan sisäpuolella, kuten Pitäjänmäellä, jossa matkustajien määrä on vähentynyt 9 prosenttia.

HSL otti uudet vyöhykkeet käyttöön huhtikuun lopulla. Uudistus on HSL:n mukaan lisännyt metromatkustamista erityisesti Espoossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Haiskahtaapa taas kerran

Haiskahtaapa taas kerran uutinen tulleen suoraan HSL:n tiedotustuutista, josta aina tulee vain heille edullisia asioita. Ei mitään mainintaa siitä, mitä on tapahtunut juuri ja juuri C-vyöhykkeen puolelle jääneille asemille. Varmaan tilastot ovat niin karua luettavaa, että ei paljon huvita näyttää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu