Puheenaihe

Onko vuokra-asunnossa tukalan kuuma? Yli 32 asteen lämpötila oikeuttaa vuokranalennukseen

Kuvituskuva.

Arkistokuva

Helteet voivat oikeuttaa vuokra-asukasta saamaan alennusta vuokrastaan.

Suomen Vuokranantajat muistuttaa, että huoneilman tulee kesäisin olla 18 ja 32 asteen välissä. Asuntojen huoneilman lämpötiloista määrätään sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa.

Jos 32 asteen lämpötila ylittyy, on vuokralaisella oikeus saada vuokranalennusta.

– Lain mukaan vuokralaisella on oikeus saada vuokranalennusta siltä ajalta, kun huoneisto on puutteellisessa kunnossa. Tällaisena puutteellisuutena on pidettävä myös liian korkeaa lämpötilaa, muistuttaa Suomen Vuokranantajien lakimies Tarik Ahsanullah.

Sopivan alennuksen suuruus Ahsanullahin mukaan on noin 10–20 prosenttia vuokran määrästä siltä ajalta kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta.

– Vuokralaisella on tällainen oikeus, vaikka huoneiston puutteellisuus ei johdu vuokranantajasta, hän kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jopa 3 000 e/kk tienaavat saavat tukea vuokra-asuntoon – järjestö älähti 2.4.2019 13.39
Kovia ennusteita vuokralaisille: Näin kiivaasti vuokra-asuminen kallistuu 201910.1.2019 12.59

Kommentit (4)

Kommentit

Suomessa ei laki ja käytäntö

Suomessa ei laki ja käytäntö ole läheskään samoja asioita. Tupakan savukaan ei saisi kulkeutua naapurin parvekkeelle, eikä ainakaan huoneistoon. Se on laissa, mutta eipä ole mitään säädetty sanktioiden täytäntöönpanemisen varmistamiseksi. Samoin, millä toteennäytät asunnon liiallisen lämpötilan? Kuka valvoo?

Eikä muut käryt, ei se

Eikä muut käryt, ei se tupakka ole maailman ainoa käry mistä on haittaa muille asukkaille. Liesituuletinta olisi hyvä käyttää ettei savusteta muiden asuntojen asukkaita.

Saton vuokrakämpissä ei ole

Saton vuokrakämpissä ei ole edes sälekaihtimia, luuletteko että ne sellaiset asentaisi? Säännötkin sanoo, että vuokralainen saa omakustanteisesti asentaa, mutta ne pitää sitten jättää kun vuokrasopimus päättyy.

Ei se nyt vuokranantajan vika

Ei se nyt vuokranantajan vika ole jos ulkona on kuuma. Tuulettimen ostoon vaan! Kerrostaloihin ei saa ilmalämpöpumppuja noin vaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu