Puheenaihe

Mies luuli ostaneensa Zalandosta halvan ale-paidan, mutta lähetykseen jäänyt hintalappu paljasti jymy-yllätyksen – "Tunsin tulleeni huijatuksi"

Zalandolta tilatussa paidassa oli kiinni halvempi hintalappu kuin paidan tarjoushinta oli.

Muhis Azizi

Turkulainen Muhis Azizi osti pari viikkoa sitten Zalandon nettikaupasta kauluspaidan. Piazza Italia -merkkistä paitaa myytiin hintaan 19,95. Alennusta hinnassa oli Azizin mukaan 40 prosenttia. Azizi luuli tehneensä hyvät kaupat, mutta kun paita saapui kotiin, paljastui ikävä totuus.

– Paidassa oli kiinni Piazza Italian oma 9,95 euron hintalappu. Zalando oli siis itse tilannut paidan 9,95:llä eurolla ja unohtanut varsinaisen lapun paitaan. Tunsin tulleeni huijatuksi.

Tapauksesta kertoo Turkulainen.

Azizi ryhtyi selvittämään asiaa, ja kävi ilmi, että Piazza Italialla on oma verkkokauppa. Siellä samaista paitaa myydään kahdeksan euron hintaan. Ohjevähittäishinta paidalla on 9,95.

Azizi kertoo olevansa pettynyt ja käyttävänsä tästä lähin muita verkkokauppoja ostoksiinsa. 

Zalandon edustaja kommentoi tapausta Turkulaisen mukaan seuraavasti:

– Hintaan vaikuttavat monet eri tekijät, kuten valmistajien suositushinta, tuotteen saatavuus ja tuotteen sijainti. Piazza Italia myy tuotteitaan verkkokauppansa kautta vain italialaisille asiakkaille. Voidaksemme tarjota esimerkiksi kyseistä paitaa hintaan 19,99, meidän pitää saada katettua kuljetuskulut kannattavuuden varmistamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (11)

Kommentit

Nuo huijari nettikaupat

Nuo huijari nettikaupat boikottiin vaan, rytkyjä saa muualtakin halvalla.

Eipä ne paidat Italiasta asti

Eipä ne paidat Italiasta asti ilmaiseksi kulje Suomeen.

Itse tilaan Kiinasta asti,

Itse tilaan Kiinasta asti, eikä postikulut maksa mitään.

Minä taas ostan aitoja

Minä taas ostan aitoja muotitalojen nahkatakkeja mukavilta "italialaista" miehiltä huoltoasemien pihassa. Hyviähän ne takit ovat, kun näyttää papereissa olevan kaikki leimat ja nimikirjoitukset.

Hyvä sulle. Toinen ostaa

Hyvä sulle. Toinen ostaa suomalaisesta verkkokaupasta saman kiinassa valmistetun USB kaapelin 6,90€:lla ja maksaa vielä päälle 7,90€ postikulut jotta se kaapeli kuljetettaisiin Helsingistä vaikka Vantaalle. Minä ostan täsmälleen saman, myös kiinassa valmistetun USB kaapelin 1€:lla sisältäen postikulun Kiinasta Suomeen. On se vain jännää, että miten saman tavaran kuljetus Helsingistä Vantaalle maksaa yli kymmenen kertaa enemmän kuin kuljetus Kiinasta Suomeen. Ja on ihmeellistä että jonkun mielestä suomen hinta on vielä perusteltu, kun se tavara piti kuljettaa suomeen... Mutta kuka minä olen arvostelemaan...

Se on totta.

Se on totta. Joillain verkkokaupoilla on alempi hinta, jos asiakas on verkkokaupan varaston sijaintimaassa. Tätä ei asiakas aina huomaa. Jotkut verkkokaupat leipovat hintoihin postikuluja, ja ottavat sitten paljon todellisia postikuluja pienemmän maksun nimellä "postikulut" tai "toimituskulut" asiakkaalta. Jos postikulut vastaisivat oikeita postikuluja, kannattaisi asiakkaan tilata enemmän tavaraa samaan toimitukseen. Tässä vain on se heikkous, että tulee helpommin tilattua turhaa roinaa, jota ei käytä. Yksi mahdollisuus olisi tilata kimppatilauksena tavaraa jonkun luotettavan, maksukykyisen tuttavan kanssa. Nämä tuttavat eivät saisi olla mitään tuuliviirejä tai takinkääntäjiä. Ainakin kimppatilauksissa pitäisi tilata vain sellaisia tavaroita, joilla on runsaasti varastosaldoa. Muuten jotain tavaraa joutuu odottamaan tai se ei tule edes jälkitoimituksena (koskaan). Verkkokauppoja on usein syyllistetty turhaan olemattomista lupauksista. Vika voi olla jo tehtaalla asti, tai sitten jopa vaikeutena valmistuksen raaka-aineiden/komponettien saannissa. Tervemenoa monelle täällä kirjoittelijalle verkkokauppaan töihin, niin valkenisi mikä kaikki voi toimituksessa mättää!

Kiinaa kohdellaan

Kiinaa kohdellaan silkkihansikkain, koska on muka kehitysmaa. Vanha diili, jota ei ole korjattu.

Paljon Kiinasta koskevia

Paljon Kiinasta koskevia nettisivuja selanneena olen saanut tiedon, että Kiinan valtio tukee ulkomaankauppaa käyviä Kiinaan rekisteröityjä yrityksiä niiden lähetyskuluissa. Itsekin olen jo vuosia hämmästellyt pieniä postikuluja ja joillakin on ehkä jotain pientä postikululisää hinnoissa, mutta sitä ei huomaa. Tavaroiden halpuus perustuu myös siihen, että moni välikäsi jää pois ja tavaroissa on vaikeaa laatuvirheen sattuessa hyödyntää takuuta. Tai ainakin halpojen tavaroiden kohdalla ei kannata maksella normaalipostimaksuja palautuksissa Suomesta Kiinaan. Joskus kiinalaiset ovat hyvittäneet suoraan rahat asiakkaalle ilman että on pitänyt risaa tavaraa lähettää lainkaan todisteeksi Kiinaan.

Verkkokaupat on yhtä isoa

Verkkokaupat on yhtä isoa huijausta. Monastikin myynnissä on konkurssiin menneiden vaatekauppojen tuotteita joissa vielä jopa hälyttimet paikallaan.

Aina t u r k u l a i s i a

Aina t u r k u l a i s i a vedätetään.

Kiina saa "kehitysmaa"

Kiina saa "kehitysmaa"-statuksellaan alennusta postikuluista. Käytännössä Suomen posti maksaa halpojen kiinalaisten verkko-ostosten jakelukulut. Sen takia Suomen sisäisiä pakettien postimaksuja korotetaan koko ajan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu