Puheenaihe

Näin äidin lihavuus lisää lapsen lihavuutta

Arkisto

Äidin lihavuuden vaikutuksesta lapsen lihomiseen on saatu lisää vahvistusta. Tuoreen tutkimuksen mukaan lihavien äitien lapset ovat lihavia lähes kolme kertaa todennäköisemmin kuin normaalipainoisten äitien lapset.

Myös lievempi ylipainoisuus näyttää aiheuttavan lapsen lihomista, mutta yhteys ei ole yhtä voimakas.

Suomalaisista miehistä jopa kolme neljästä ja naisista kaksi kolmesta on ylipainoisia. Suomalaislapsista joka neljäs 2–16-vuotias poika ja joka kuudes tyttö on ylipainoinen.

Tutkijoiden havainnot perustuvat 79:n aikaisemmin tehdyn tutkimuksen aineistoihin. Tutkimus julkaistiin PLOS Medicine -lehdessä, ja Suomessa siitä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

On kyllä hyvin todennäköinen

On kyllä hyvin todennäköinen ja odotettava tulos ihan vain katsomalla esim. kaupoissa perheiden ostoskärryjä. Lapset syövät pitkälti niitä samoja ruokia kuin vanhempansa ja neuvolassa vielä painotetaan, että juuri niin pitää syödä, joka nopeiten lihottaa. Vanhemmille vain yritetään ohjeistaa, että pitää liikkua enemmän vaan milläs pistät vastasyntynyttä lenkille?? Eli lihominen käynnistyy jo ennen syntymää äidin korkean verensokerin kiihdyttämänä ja jatkuu syntymän jälkeen ja erityisesti rintaruokinnan päätyttyä ihan tutkimuksissa osoitetulla tavalla. Hiilihydraatit yhdessä monityydyttymättömien siemenöljyjen kanssa on todettu jo kauan sitten parhaaksi lihotuslääkkeeksi. https://www.bbdnutrition.com/2018/06/26/evidence-that-refined-carbohydrate-with-vegetable-oil-cause-weight-gain/

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu