Puheenaihe

Apulaiskaupunginjohtaja myöntää: Kauppakeskuksen tulo Kivistöön lykkääntyy jälleen – Kaupungin palveluja väliaikaistiloihin?

Kivistön suuralueella asuu 8500 vantaalaista.

Arkisto/Armi Suojanen

Vantaan maankäytön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä totesi Vantaan Sanomille alkukesästä Kivistön kauppakeskuksen valmistuvan aikaisintaan keväällä 2021.

Kesän aikana kauppakeskuksen aikataulu on mennyt jälleen kerran uusiksi.

– Kauppakeskuksen osalta aikaisin realistinen valmistumisaika on loppuvuodessa 2022, sanoo Penttilä nyt.

Alun perin ajatuksena oli, että Kivistön kauppakeskukseen tulisivat sen ensimmäisessä rakennusvaiheessa myös kaupungin palvelutilat. Niitä olisivat terveysasema, kirjasto, nuoriso- ja kulttuuritilat sekä avoin päiväkoti.

Kauppakeskus saadaan siis Kivistöön aikaisintaan noin kolmen ja puolen vuoden kuluttua, mutta Vantaan kaupunginhallitus on pitänyt kiinni siitä, että kirjasto ja terveysasema saataisiin Kivistöön vaikeuksista huolimatta viimeistään vuoden 2020 lopussa.

Kaupunginhallituksen vastauksessa Kivistöön palveluja vaativaan Jenni Chenin (kok.) valtuustoaloitteeseen kuitenkin todetaan, ettei vuoden 2020 loppu ole enää realistinen ja että hanketta on näin ollen syytä arvioida uudestaan.

Hankkeen uudelleenarviointi tapahtuu Penttilän mukaan tämän syksyn aikana.

– Tutkimme palveluille myös mahdollisia väliaikaisia tilaratkaisuja, kommentoi Penttilä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.) sanoo, että Kivistön palvelurakenne on saatava kuntoon. Myös hänen mukaansa kaupungin palveluja voitaisiin tarvittaessa tuoda Kivistöön väliaikaisiin tiloihin.

Mitä palveluja Kivistöön ensisijaisesti halutaan?

– Kysymys pitäisi esittää kivistöläisille. Päiväkoti- ja koulut sekä neuvola Kivistössä on. Uskon, että kaupungin palveluista kaivattaisiin kirjastoa ja terveyspalveluja sekä yhteisöllisiä tiloja, vastaa Multala.

Kivistöön valmistuu koko ajan uusia asuntoja. Niin kaupallisten kuin kaupungin palveluiden saaminen alueelle on keino varmistaa, että alue säilyy houkuttelevana, korostaa Multala.

Kaupungin vastauksessa valtuustoaloitteeseen todetaan kaupungin pyrkivän omalta osaltaan edistämään yksityisiä investointeja, jotta kauppakeskustoiminta käynnistyisi.

Kivistön suuralueella asuu noin 8 500 vantaalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kivistön megakauppakeskus kutistui Prisma-sarjaan – Valmis aikaisintaan keväällä 20216.6.2019 06.40
Kivistöön suunnitellaan Suomen suurinta tapahtuma-areenaa ja viereen hotellia5.6.2019 13.58
Yritykset haluavat pienentää Kivistön kauppakeskuksen aloitusta – Vantaa on pettynyt tilanteeseen: "Ei se ilahduta tippaakaan"20.12.2018 07.20
Kivistön kauppakeskuksen menestyminen epäilyttää sijoittajia – "Emme ole ajatelleet sitä, että hanke voisi kaatua"13.10.2018 07.15
Kivistön kauppakeskus valmistunee 2020 – monitoimitilaan tulevat kirjasto, kokoontumistila ja päiväkoti30.12.2017 08.05

Kommentit (13)

Kommentit

Kuka tästä täydellisestä

Kuka tästä täydellisestä fiaskosta kantaa vastuun, vai mennäänkö kuten ennenkin, eli Skanska saa jatkaa pelleilyään ja Penttilä viranhoitoa.

Suomessa vastuunkantaminen on

Suomessa vastuunkantaminen on sitä, että eläkkeelle siirtymisen jälkeen seuraajalle jää sotkujen siivoaminen.

Kuvatekstissä mainitaan että

Kuvatekstissä mainitaan että Suurkivistön alueella asuu 8500 asukasta. Tialstojen mukaan alueella asuui vuoden alussa 13700 asukasta. Siis 5200 asukasta enemmän kuin tekstissä. Asukasmäärä kasvoi vuodessa 1116 asukkaalla. Vuoden 2022 lopussa asukkaita on jo yli 17000. Kaikissa vastaavan kokoisissa maaseutukunnissa on silloin jo mm uimahalli, yleisurheilukenttä, jalkapallohalli, yms. Valitettavasti Vantaan rahat käytetään johonkin muuhun kun asukkaiden hyvinvointiin.

penttilää turha syyttää,ennen

penttilää turha syyttää,ennen häntä vantaa oli naurunalainen ihmis varasto Helsingin kupeessa,nykyään melko houkutteleva asuin paikka.viljanen jatkanut samaa hyvää tyyliä

Kuka sitten mielestäsi vastaa

Kuka sitten mielestäsi vastaa viivästymisestä jollei hankekehittäjä eikä tilaajan edustaja? Oma käsitykseni on, että joku on valinnut toteutusmallin, tökännyt nimen sopimukseen, myöntänyt lykkäystä jollakin perusteella, myöntänyt lisää lykkäystä, tulkinnut sopimusta ja neuvotellut sen pohjalta. Ja mikä on lopputulos? Lopputulos on nimimerkille skdl kuvaavasti todellinen sosialistin kauppakeskus: ei ole kauppaa, eikä keskusta.

ostari tulee kivistöön

ostari tulee kivistöön aikanaan,rakennus kustannukset tällä hetkellä liian korkeat.kun rakentaminen muualla vähenee sitten se kannattaa.rellumolohan asunto rakentamisesta siellä eniten valittaa.pidä pääsi kiinni tai kivistö jää torsoksi hyvin pitkäksi aikaa

Kivistö on surkuhupaisa

Kivistö on surkuhupaisa paikka, koko ajan rakennetaan hulluna mutta mitään palveluita ei ole. Onko kapakka ja R-Kioski tarpeeksi ihmisille? Ei minulle ainakaan. Kun rakentaminen sakkaa ja pääkaupunkiseutu on ostareita täynnä, on varsin selvää että Kivistöön ei rakennella enää minkäänlaista ostaria. Sinne erehtyneet onnettomat pääsevät onneksi junalla sieltä pois, muuten eletään 70-luvun tunnelmissa kun lähiöitä rakennettiin pää märkänä eli keskelle metsää iskettiin joukko rumia kerrostaloja ja se oli olevinaan hyvä paikka asua.

Kyllä tänne tulee

Kyllä tänne tulee "minkäänlainen" ostari, kun tarjolla on kuitenkin tuhansien ihmisten ostosrahat. Voi kyllä olla, että hanketoimija on vaihdettava tässä välissä ja, että ostari toteutuu paljon aiempaa suunnitelmaa pienempänä.

Eiköhän se ole taputeltu,

Eiköhän se ole taputeltu, ettei Kivistöön Suomen suurinta ostaria tule, vaikka niin vuosia sitten uskottiin. Nyt on jo Kaari ja Jumbo, kohta myös Tripla, joten Kivistöön tulee jossain vaiheessa K supermarket tai vastaavan kokoinen ruokakauppa tai kaksi. Kivijalkakaupat ovat kuolemassa Helsingin keskustassakin postimyynnin kasvun myötä. Kivistöä lähdettiin rakentamaan ylisuurin toivein, jotka eivät ole toteutuneet. Nyt asuntojen ostajat ovat pettyneitä lunastamattomiin lupauksiin. Toinen pettymys kivistöläisille on ollut, ettei alueella ole parkkipaikkoja. Kuka lähtee julkisilla tai polkupyörällä rahtaamaan perheen ruokaostoksia. Ei kukaan. Eipä siis ihme, etteivät uudet asunnot ole menneet kaupaksi.

Demarir ja heidän

Demarir ja heidän grynderikamut on tuhonneet vantaan talouden. Kivistö on tämän korruptoituneen liiton ilmentymä. Täysin turha ja toimimaton asujaimisto.

Vantaallahan menee taloudessa

Vantaallahan menee taloudessa paremmin kuin vuosikymmeniin. Ehkä syynä on se, etteivät demarit ole enää olleet niin yksin vallassa kuin aikaisemmin?

talous puolellahan vantaalla

talous puolellahan vantaalla menee tosi hyvin,verratuna moniin muihin paikkakuntiin,jatkossa vielä paremmin

Nyt todellakin kaupunki

Nyt todellakin kaupunki järjestämään kipinkapin kyselyä koko Kivistön suuralueen asukkaille mitä palveluita haluamme tänne. Tässä minun listani: 1. apteekki 2. ruokakauppa, jossa myös käyttötavarat (mieluiten Prisma) 3. hammashoitola (terveysasema ei niin tarpeen koska olettaisin, että suurin osa on työssä käyvää väkeä ja työterveyshuollon piirissä). 4. kirjasto 5. lisää Postin ja muidenkin paketin toimittajien pakettiautomaatteja (Kivistön K-marketin pakettiautomaatti aina täynnä ja paketit joutuu hakemaan AUTOLLA Vantaanpuiston R-kioskilta). 6. erikoisliikkeitä, mm. sisustusalan edullista tarjontaa (paljon uusia asuntoja ja oletettavasti sisustustarvetta) Näitä emme tarvitse lisää: 1. parturi-kampaamot 2. lounasravintolat

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu