Puheenaihe

Muistatko pelätyn sarjasyömärin? – Nautti ravintoloissa etanoita ja laatuviskejä, tällainen on nyt hänen viikon ruokalistansa vankilassa 

Herkkusuuna tunnetun sarjasyömärin juhlavat, ilmaiset ravintolalounaat ovat vaihtuneet astetta karumpaan vankilamuonaan. Kuvan hernekeitto ei liity vankilaan. 

Jussi Vehkasalo / arkisto

Kuluneena kesänä ja tänä syksynä suomalaiset ravintolat ovat voineet huokaista helpotuksesta. Sarjasyömäriksi tai Herkkusuuksi nimetty maksukyvytön ja -haluton huijari istuu parhaillaan petostuomioitaan Sörnäisten vankilassa.

Jo 1990-luvulla petostehteilunsa aloittaneella miehellä on ollut jo vuosien ajan sama toimintatapa: hän menee ravintolaan, tilaa laadukasta ruokaa ja juomaa – ja laskun saapuessa hän kertoo olevansa maksukyvytön ja -haluton.

Erityisesti mies näyttää pitävän kanasta ja hampurilaisista.

Virkavallan mukaan miehen toiminta on ollut jatkuvaa, toistuvaa, piittaamatonta ja suunniteltua. Siitä kertovat hänen melkoiset ravintolalaskunsa.

Poliisin julkistamien kuittien mukaan syömäri nautiskeli esimerkiksi pihveihin ja burgereihin erikoistuneessa helsinkiläisessä Stones-ravintolassa heinäkuussa 2016 muun muassa porohampurilaisen couscousin ja Robert Mondavi Woodbridge Chardonnay -valkoviinin kera.

Robert Mondavi on valittu yhdeksi maailman arvostetuimmista ja laadukkaimmista viinimerkeistä. 

Kun maksun aika tuli, miehellä ei "yllättäen" ollutkaan rahaa maksaa ruokiaan ja juomiaan.

Lokakuussa 2016 sarjasyömäri puolestaan söi maksamatta helsinkiläisessä Belge-ravintolassa etanapannun ja maissikananpoikaa. Ruokahetkeä ryyditettiin italialaisella Inycon Grillo Viognier Organic -valkoviinillä sekä parilla Jack Daniel's -viskillä.

Tampereella herkkusuu on aikanaan istunut ravintolassa viskin, nelosoluen, Monnet VS -konjakin, porsaspurilaisen sekä juustokakun ääressä. Loppuhenkosiin kuului vielä Marlboro-tupakkarasia. Kaikki jätettiin maksamatta.

Sarjasyömärinä tunnetun miehen ruokavalio on kuitenkin nyt pakon edessä muuttunut huomattavasti yksinkertaisemmaksi. 

Heinäkuussa mies tuomittiin yli neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, jota hän suorittaa nyt Helsingin vankilassa. Rikosseuraamuslaitoksen ruokahuollosta vastaa Leijona Catering, joka laatii myös Helsingin vankilassa noudatettavan menyyn.

Kaltereiden takana vangeille ei kanneta eteen porsaanlihaburgereita tai konjakkilasillisia, vaan kuta kuinkin tavanomaista kotiruokaa.

Esimerkiksi tänään Helsingin vankilassa saadaan lounaaksi makkarakastiketta ja perunoita; torstaina aamupalalla on kaurapuuroa ja lounaalla hernekeittoa sinapin kera. 

Perjantailounaalla vangit saavat nakkeja ja perunamuusia sekä päivälliseksi makaronilaatikkoa. Lauantaiaamu alkaa mannapuurolla – mutta sunnuntaina Sörkän vankilassa on sentään juhlavasti sipulipihvejä ja kermaperunoita.

Etanapannu ei kuitenkaan ole toistaiseksi ole mahtunut Helsingin vankilan ruokalistalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sarjasyömäri jälleen vankilaan – tällä kertaa mies ehti syöpötellä 10 ravintolassa10.7.2019 18.24
Sarjasyömäri jätti ravintolalaskut maksamatta – nyt napsahti 80 euron lisälasku oikeudesta5.11.2018 13.04
Ilmaiseksi ruokaileva sarjasyömäri vangittiin Helsingissä – "On syytä epäillä, että hän jatkaa rikollista toimintaa"23.7.2018 12.10
Savolainen sarjasyömäri, 47, mässäsi vuosia ilmaiseksi Helsingin ravintoloissa – IS: Joutuu kohta leivättömän pöydän ääreen16.2.2017 08.56

Kommentit (7)

Kommentit

Mitä pelkäämistä tossa nyt on

Mitä pelkäämistä tossa nyt on?? Sarjasyömärit ovat näemmä vankilassa, mutta eivät sarjarai..etenkin, jos tulee ulkomailta. Suomi on oikea hölmölä ja etenkin sen media.

Mutta edelleen ilmaista

Mutta edelleen ilmaista hänelle ja sitä ei tuomion antaja ei ymmärrä.

Täysihoito valtionhotellissa

Täysihoito valtionhotellissa ja ruokavaliokin näyttä menun mukaan kelvolliselta. Kävi äijällä hyvä tuuri kun taitaa pieni päivärahakin juosta.

Yksi päivä vankilassa maksaa

Yksi päivä vankilassa maksaa yhteiskunnalle 200€. Tuskin edes etanat ja burgerit ovat maksaneet päivässä 200€.

Niin että ois voinut jatkaa

Niin että ois voinut jatkaa syömistään vapaasti ravintoloissa, kun tulee halvemmaksi..hehheh

Suomessa suomalainen joutuu

Suomessa suomalainen joutuu vankilaan kun syö hyvää ruokaa, mikäli laittomasti täällä oleileva, raiskaa lapsia ei todennäköisesti joudu vankilaan vaan saa vapaasti jatkaa valitsemallaan tiellä yhteiskunnan tukiessa häntä, kuin mitään ei olisi tapahtunut?

Sarjasyömäri on vajaapäinen,

Sarjasyömäri on vajaapäinen, kun hankki itsensä herkuttelemalla vankilaan. Lain käyttö oli tässä ankaraa, mutta laittomasti maahan ilman papereita saapuneita elintasomatkailijoita ei rangaista ollenkaan, vaan otetaan yhteiskunnan elätettäviksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu