Puheenaihe

Saitko poliisilta 170 euron rikesakon? – Niin sai yli 175 000 muutakin suomalaista

Suomalaisille napsahti viime vuonna lähes 176 000 rikesakkoa – niistä noin 85 prosenttia koitui peltipoliisien välähdyksistä. 

ESM arkisto

Suomalaisten yleisin rikesakko on nykyisin suuruudeltaan 170 euroa, sillä tälle summalle kirjoitettuja pikavoittoja oli viime vuonna kaikista rikesakoista joka toinen. 

Virkavalta antoi vuonna 2018 kaikkiaan reilut 361 000 rikesakkoa, joista 170 euron suuruisia oli runsaat 175 000. Asia käy ilmi Tilastokeskuksen tuoreimmasta tilastokatsauksesta.

Rikesakkojen suuruus vaihtelee merkittävästi riippuen rikkomuksen laadusta. Viime vuonna pienimmät rikesakot olivat kooltaan 20 euroa ja suurimmat puolestaan 240 euroa.

Rikesakkojen määrä kasvoi viime vuonna vuoteen 2017 verrattuna lähes 10 prosenttia. Yleisin tapa hankkia rikesakko on ajaa vauhdilla valvontakameraan – näin saatiin Suomessa peräti 85 prosenttia kaikista rikesakoista.

Peltipoliisien avulla määrättyjen rikesakkojen määrä kasvoi vuodessa noin 12 prosenttia. 

Valtio tienasi viime vuonna rikesakkojen avulla 56,7 miljoonaa euroa. Vielä vuonna 2015 rikesakkokertymä oli tästä summasta alle puolet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Hyvin on saatu kerrytettyä

Hyvin on saatu kerrytettyä sakkokertymää. Siitä nyt riittää enemmän jaettavaa monenmaalaisille.

Totta ja nyt on taas rahaa

Totta ja nyt on taas rahaa millä lähteä viemään osamaksu Opeleita irakkiin moottoriremonttiin ja hukkaa sen samalla ihmeellisesti jonkun talliin.

Todella naiiveja kommentteja!

Todella naiiveja kommentteja! Yrittäkää edes kasvaa aikuisiksi.

Ja kuitenkin innoissasi näitä

Ja kuitenkin innoissasi näitä olet lukemassa. Pelle.

Vaikka sakkotulot eivät ole

Vaikka sakkotulot eivät ole ns. korvamerkittyjä tuloja, ovat ne kuitenkin budjetin tulopuolelle präntätty. Ja vaikka menevät yhteiseen kulutukseen, turha kenenkään väittää, etteikö lähes neljän miljadin (4 000 000 000) vuotuinen menoerä maahanmuuton kustannuksista ole lisännyt vaatimuksia myös sakkotulojen suurentumiseen, niin euroissa kuin kappalemäärissä! Mutta sinunlaistasi iloista maksajaa (luetaan ajattelematonta) hallitus rakastaa!

Pientä ylinopeutta ja pieniä

Pientä ylinopeutta ja pieniä verorikoksia tekevät saavat kohtuuttomia rangaistuksia.

Ylinopeuden oli se sitten

Ylinopeuden oli se sitten isoa tai pientä kuten myös pienten verorikoksien tekeminen on oma tietoinen valinta. Jos näin haluaa tehdä, on silloin valmis oltava kärsimään myös seuraukset.

Laittomasti maassa oleminen

Laittomasti maassa oleminen on myös tietoinen rikos, mutta siitä yhteiskunta palkitsee ilmaisilla palveluilla.

Yritä mahduttaa päähäsi

Yritä mahduttaa päähäsi jotain muutakin kuin maahanmuutto, vaikka se varmaan vaikeaa onkin.

7km/h yli nopeutta = 170€

7km/h yli nopeutta = 170€

Nämä rikemaksut on todella

Nämä rikemaksut on todella helppo välttää: EI AJA YLINOPEUTTA. Itse olen monena vuonna ajanut noin 30 00 kilometriä enkä ikinä ole saanut sakkoa tai rikemaksua ylinopeudesta.

Rikesakko on oivallinen keino

Rikesakko on oivallinen keino kartuttaa valtion tuloja. Maksu kohdistuu välinpitämättömiin kaahareihin. Rikesakko voisi olla määrältään vaikkapa kaksinkertainen, 170€ on kahvirahaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu