Puheenaihe

Oppilas puukotti tyttöä miekalla kaulaan Kuopiossa, uhreina opettaja ja koulutovereita – yksi kuollut, kymmenen sairaalaan

Kuopiossa sijaitsevassa koulussa on sattunut järkyttävä veriteko. 

Kuvakaappaus MTV:n videolta

Kuopiossa sijaitsevassa kauppakeskuksessa on tapahtunut kello 12.30 aikaan veriteko, joka on vaatinut ainakin yhden ihmisen hengen. Kuollut on nainen, joka oli surmaajan pääkohde. Asiasta kertoo muun muassa Keskisuomalainen.

Yksi ihminen on hyökännyt kauppakeskuksessa sijaitsevassa Savon ammattioppilaitoksessa useiden henkilöiden kimppuun.

Itä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä, että Kuopion hyökkäyksessä on loukkaantunut kymmenen ihmistä, joista kaksi vakavasti. Loukkaantuneista yksi on epäilty tekijä.

Kuopion hyökkäyksen silminnäkijä kertoo, että tekijänä oli nuori mies. Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsee Savon ammattiopisto, jossa poliisi on vahvistanut hyökkäyksen tapahtuneen. Ammattiopistossa on sekä nuoria opiskelijoita että aikuisopiskelijoita.

Nuori mies on käynyt miekan kanssa luokkatovereidensa ja opettajan kimppuun luokkahuoneessa.

Silminnäkijän mukaan mies löi tyttöä miekalla kaulaan ja tökki vatsaan. Tiettävästi hän myös räjäytteli lisäksi jonkinlaisia pieniä palopommeja.

Helsingin Sanomien mukaan tapahtumia edelsi palohälytys, jossa ihmisiä kehotettiin olemaan rauhallisesti.

Kuopiolainen opiskelija kertoo Savon Sanomien haastattelussa, että opettaja oli tullut heidän luokkaansa ja alkanut huutaa kovaan ääneen, että äkkiä ulos.

Osa oppilaista oli jättänyt hässäkässä puhelimet ja vaatteet luokkaan.

Silminnäkijä Roosa Kokkonen sanoi STT:lle kuulleensa oppilailta, että mies oli tullut luokkaan, avannut kuljetuspussin, ottanut miekan esiin ja alkanut huitoa. Osa oppilaista oli heittänyt miestä tuoleilla.

Sisälle kauppakeskukseen tuli vahvasti aseistautunut poliisipartio. Ainakin toisella poliisilla oli kypärä ja luotiliivit päällä. Partiolla oli myös poliisikoira mukana.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Poliisi on vahvistanut, että yksi ihminen on kuollut. Itä-Suomen poliisi kertoi Twitterissä kello 14:n jälkeen, että oppilaitoksen tiloista on löytynyt yksi vainaja.

Alueelle on hälytetty viranomaisia laajalta alueelta. Rakennukseen on tullut myös useita palohälytyksiä ja pelastuslaitos on paikalla. Poliisi on käyttänyt tilanteessa ampuma-asetta ainakin kaksi kertaa.

 Pääministeri Antti Rinne (sd.) kertoo Twitterissä olevansa järkyttynyt tapahtumista. Myös sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) esittää Twitterissä surunvalittelunsa uhreille ja omaisille. Myös presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut osanottonsa.

Samaan aikaan Kuopion tapahtumien aikaan Kauhajoella etsittiin tummiin pukeutunutta henkilöä, jonka nähtiin liikkuvan kommandopipo päässä. Kolmen koulun ovet lukittiin varotoimenpiteenä.

Myöhemmin poliisi kuitenkin kertoi, että mitään uhkauksia ei ole esitetty eikä henkilö ole vaaraksi yleisölle. Kauhajoen ja Kuopion tapahtumat eivät liity toisiinsa.

Kauhajoella sattui syyskuussa 2008 kouluampuminen, jossa surmansa sai kaikkiaan yksitoista ihmistä.

Uutinen päivittyy.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (11)

Kommentit

Nyt pitää ruoskia itseä että

Nyt pitää ruoskia itseä että mitä me ollaan tehty väärin. Ja miten tekijää voi auttaa.

Tämä on hyväksytty hinta

Tämä on hyväksytty hinta joten turvat kiinni.

Mikä vaivaa tätä onnellisten

Mikä vaivaa tätä onnellisten asuttamaa maata.

Naiset käyttävät

Naiset käyttävät mielenterveyspalveluja,ehkä miestenkin pitäisi. Maahanmuuttajat käyttävät vähemmän mielenterveyspalveluja kantaväestöön nähden. Takapajuisissa kulttuureissa ei ole mitään mielen hoitoa . Kunniaväkivalta ja naisten painostus uskontoon on näille ainoaa mielenhoitoa . Ei näissä takapajuisissa maissa tiedetä edes erilaisista mielensairauksien diagnooseista ja hoidoista. Kuin Suomessa ennen sotia.

Anteeksi nyt vaan, mutta

Anteeksi nyt vaan, mutta kysyn, liittyykö maahanmuuttajien mielenterveyspalvelut millään tavalla tähän tapahtumaan?

Miro Vauhkonen

Poliisi on kertonut että

Poliisi on kertonut että puukottaja on syntyperäinen Suomen kansalainen.

Ei tykännyt koulusta.

Ei tykännyt koulusta.

Jos opiskelu tai

Jos opiskelu tai kouluympäristö on kumuloinut tälle hyökkääjälle järjetöntä käyttäytymistä, kannattaisi keskeyttää opinnot ajoissa mieluummin kuin päästää väkivallan ja mielenhäiriön asteelle. Vähemmän vaurioita.

Nimi on Abdal Fattas, se

Nimi on Abdal Fattas, se siitä suomalaisuudesta.

Egyptin presidentti :-)

Egyptin presidentti :-) Sinä uskot kaiken, mitä rasistikanavissasi sanotaan, Asfalttiprinssi? Kannattaako? Teet vain itsestäsi surullisen Asfalttipellen.

Ja mistähän sinä tuollaisen

Ja mistähän sinä tuollaisen nimen olet kaivanut? :-D On se elämä varmaan yhtä helvettiä kun sitä pitää elää vihan ja halveksunnan voimalla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu