Puheenaihe

Näin tuntuvasti postilakko puree suomalaisten arkeen – kirjeet myöhästyvät jopa kuukausia, aikakauslehdet jäävät jakamatta

Postilakkoa ratkotaan tänään neljän työmarkkinaveteraanin avulla. Kuvituskuva.

Teemu Vestovuo

Torstaina päättyneet neuvottelut sovun aikaansaamiseksi ja postilakon estämiseksi eivät tuottaneet tulosta – näin ollen postin lakko alkaa ensi maanantaina aamukuudelta.

Lakon on määrä kestää kaksi viikkoa, joten lakolla on mittavia vaikutuksia postinkuljetukseen ja -jakoon.

Esimerkiksi pakettien kulkeminen viivästyy koti- ja ulkomaan postiliikenteessä useita päiviä.

Pahin tilanne on kuitenkin kirjepostin kohdalla, sillä kirjeiden jakelun arvioidaan hidastuvan jopa viikkojen ajan – huonoimmassa tapauksessa marraskuussa postitetut kirjeet ovat perillä vasta vuoden 2020 puolella.

Jos lakko ei pitkity kahta viikkoa pidemmäksi ajaksi, joulukorttien ja -pakettien arvioidaan ehtivän perille ajoissa.

Sen sijaan päivällä kannettavat aikakaus- ja sanomalehdet jäävät lakon aikana todennäköisesti jakamatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Eli nyt ei kannata tilata

Eli nyt ei kannata tilata mitään nettiostoksia. Tulevaisuus pimennossa. Rahastus toimii mutta tavaraa ei tule.

Valitsee

Valitsee kuljetusvaihtoehdoksi jonkun UPS:n, Schenkerin tai vastaavan jos mahdollista.

Tosiasia on , että kaikki

Tosiasia on , että kaikki Suomen maassa eivät ole digitaalimaailmassa ja omista edes nettiä tai älypuhelinta. Laskuja ei suoravelotuksena. Laskujen perijät,laskuttajat ymmärtävät että kun laskua ei saavu, sitä ei voi maksaa. Sairaanhoitokutsut, poliklinikkakutsut ym. Jäävät vanhuksilta ym. Saamatta..Lakko vaikuttaa oikeuteen saada laadukasta ja kaikille tasavertaista terveydenhuoltoa.

Vaikka Posti lakkoilisi puoli

Vaikka Posti lakkoilisi puoli vuotta, niin kutsut sairaaloihin ehtivät kyllä perille. Jonot ovat niin pitkät. Ja sitäpaitsi puhelimen toimintaa ei Postikaan pysty estämään. Ahkerat pienipalkkaiset "tarpeettomat" osastosihteerit ja vastaanottohoitajat pistävät rimpauttaen joka asiakkaalle. Ja näin homma toimii. Vanhukset saavat kyllä apua digipalveluihin, jos vain haluavat. Laskujen maksu netin kautta on erittäin yksinkertaista, jos osaa sormella nappia painaa.

Eikö Rouva Ränni ymmärtänyt

Eikö Rouva Ränni ymmärtänyt että SUOMESSA ON ihmisiä jotka eivät omista nettiä ollenkaan eivätkä omaa älypuhelinta eivätkä sukua jotka hoitavat asioita . Muistisairaat asuvat kotona , Moni heitteillä . Jos ihminen voi olla kuolleena 2 viikkoa kotonaan kenenkään tietämättä, en laske minkään ruuhkautuneiden terveydenhuoltopalvelujen soittojen perään. Edes oma yrittäminen lääkäriin terveyskeskukseen ei onnistu kaikkialla Suomessa: automaatti ei koskaan soita takaisin, kehoittaa soittamaan huomenna uudestaan.

Postihan on pillittänyt

Postihan on pillittänyt vähenevästä tuotteesta ja so. ei kannata vaikka hinta hipoo pilvee. Kuitenkin parissa viikossa viikkojen ruuhka puretavaksi. Mistä se sitten syntyy?

Pääasia,että postin pomoille

Pääasia,että postin pomoille riittää hyviä kannustinpalkkioita,optioita,lisäeläkkeitä,ym,ym...Koskas joulukortit on perillä,ehtiikös kenties 2020 jouluksi..Entäs sitten laskut,kun kaikilla ei ole verkkopankkia,eikä suoraveloituksia...Kohta on ulkoistetun venäläisen perintätoimiston moguli oventakana saataviaan karhuumassa...Maksat tai itket ja maksat.

Postilaisillaei mitään

Postilaisillaei mitään hävittävää vaikka lakko kestäisi sata vuotta.

Ei muuta hävittävää kuin

Ei muuta hävittävää kuin työpaikka. Toki osa pääsee varmaan niillä huonommilla ehdoilla Postin kilpailijoille töihin sitten, kun Posti on konkassa.

Päiväposti josta suurin osa

Päiväposti josta suurin osa on pelkkiä mainoksia postiset-läpyskän välissä, voitaisiin jo nyt aivan hyvin yhdistää varhaisjakelun kanssa. Tämä ei tietenkään PAU:lle käy koska silloin suuri osa päiväpostin jakajista jäisi työttömiksi. Osa jakajista siirtyisi tietysti varhaisaamuun jossa jaettavaa olisi nykyistä enemmän. Tällöin kuitenkin jäljellejääville jakajille voitaisiin maksaa kunnollista palkkaa. Nykyinen systeemi jossa jakelu tapahtuu kaksi kertaa vuorokaudessa, ei vastaa enää nykyistä tarvetta kun sekä päiväpostin että varhaisjakelun kappalemäärät tippuvat jatkuvasti.

ja moneltakohan se hesari

ja moneltakohan se hesari tulis sen jälkeen,en kyllä itse haluaisi kuunnella koirien haukuntaa keskellä yötä kun joka luukulla kolisteltaisiin

Nytt kannattaa juhlia ja

Nytt kannattaa juhlia ja törsätä rahaa kuin ei mitään laskuja ja sen sellaista.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu