Puheenaihe

Lisätietoa postinlakosta – Näihin lähetyksiin lakko ei vaikuta

Postin palvelupisteet toimivat lakosta huolimatta normaalisti.

Arkisto/Armi Suojanen

Postilakon on ilmoitettu alkavan maanantaina 11. marraskuuta kello kuusi aamulla. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan lakko jatkuu sunnuntaihin 24. marraskuuta asti.

Posti arvioi, että kirjeiden, aikakauslehtien ja mainosten jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä.

PAU on kuitenkin rajannut lakon ulkopuolelle paikalliset ja valtakunnalliset terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset. Niitä ovat muun muassa ruoka-, elintarvike-, ruokakassi-, lääke-, sairaala- ja muut vastaavat lähetykset.

Myös Postin palvelupisteet ja Postin varastopalvelut toimivat normaalisti eikä rahtipalveluissa ole odotettavissa merkittävää viivettä. Lisäksi sanomalehtien varhaisjakelun uskotaan onnistuvan normaalisti.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin tuntuvasti postilakko puree suomalaisten arkeen – kirjeet myöhästyvät jopa kuukausia, aikakauslehdet jäävät jakamatta7.11.2019 12.14

Kommentit (1)

Kommentit

Posti työnantajana aikoo

Posti työnantajana aikoo leikata 30 prosenttia työntekijöiden palkasta. Posti vertaa muihin toimijoihin ; kaupallisten pakettien kuljetusfirmoihin. Postin tehtävä on kuitenkin määritelty eri tavalla kuin bisnekseen keskittyvät kuljetusfirmat. Posti toimii yhteiskunnan toimijana kirjeiden ym. Virallisten lähetysten välittäjänä. Posti on ottanut irtioton omasta tehtävästään ja siirtää itsensä bisneksen tekijäksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu