Puheenaihe

Kela varoittaa: Tukien maksu voi viivästyä – "Koskee erityisesti työttömyys- ja toimeentulotukia"

Kela kehottaa asiakkaitaan käyttämään verkkopalveluita. jotta Postin lakko ei viivästyttäisi tukien maksatusta.

Johanna Erjonsalo

Maanantaina alkava postilakko voi viivästyttää Kelan etuuksien maksamista.

Kela varoittaa, että lakko saattaa viivästyttää asiakkaiden Kelaan lähettämiä hakemuksia, liitteitä ja lisäselvityksiä.

– Hakemusten viivästymisen vuoksi on mahdollista, että erityisesti työttömyysetuuksien ja toimeentulotuen maksaminen myöhästyy. Hakemukset kannattaa täyttää ja liitteet lähettää Kelan verkkopalvelussa, Kela neuvoo tiedotteessa.

Lakko voi viivästyttää myös Kelan postittamien etuuspäätösten saapumista. Päätökset näkyvät kuitenkin Kelan verkkoasiointipalvelussa, eikä viive postinkulussa vaikuta asiakkaalle myönnetyn etuuden maksupäivään.

Hakemukset ja liitteet kannattaa lähettää verkkoasiointipalvelun kautta. Asiointipalvelussa voi tarkistaa myös oman hakemuksen käsittelytilanteen. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kelan palvelupisteissä annetaan ohjausta verkkoasiointiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lisätietoa postinlakosta – Näihin lähetyksiin lakko ei vaikuta7.11.2019 17.29
Nyt se on varmaa: Postilakko alkaa maanantaina – JHL mukaan tukilakkoon7.11.2019 11.51
Näin tuntuvasti postilakko puree suomalaisten arkeen – kirjeet myöhästyvät jopa kuukausia, aikakauslehdet jäävät jakamatta7.11.2019 12.14

Kommentit (21)

Kommentit

Saahan matut tukensa

Saahan matut tukensa kuitenkin ajoissa? Saahan. Suomalaisilla nyt niin väliä.

Heille tulee dhl:n kautta

Heille tulee dhl:n kautta erityistoimituksella. Ja voihan sitä hakea vaan niitä ostolappuja tiskiltä suoraan,niinkuin ennenkin. Itiksessäkin laajennettiin ja siirrettiin se rahanjakolaitos sinne näppärästi sisälle,että voi käydä etukäteen katsomassa haluamansa kuteet ja hakea siitä sitten tarvittava summa. Kännykkäliikkeistähän menee suoraan lasku sinne,kun tekevät kk sopimuksen uudesta iphonesta.

Kelan suvakki tuo itse ne

Kelan suvakki tuo itse ne rahat ja antaa vähän mansikkaa lisäks.

Niin joku voisi jopa joutua

Niin joku voisi jopa joutua töihin .

Äsken kävin kaupassa ja

Äsken kävin kaupassa ja puhuin faijan kanssa aiheesta. Tenhon,Kyöstin,tamaran ja muiden naamat vääntyi,kun sanoin,että tästä kitisee enimmäkseen kaikki vätykset,muiden siivellä elävät vässykät.

Mä esim. käyn vakituisessa

Mä esim. käyn vakituisessa työssä ja maksan veroja, samoin monet mun kaveritkin. Yhteinen tekijä ainakin meidän kesken on, että ketään ei kiinnosta maksaa veroja enää tähän somalisuomeen. Ottaa niin päähän, kun köyhiä suomalaisia syrjitään. Ite en nauti siitä pätkääkään, että jollain toisella suomalaisella menee huonosti vaikka itellä menee ihan hyvin ja maksaisin verojakin vähän ees mieluummin, jos ne oikeesti käytettäis tän maan ja kansan hyväksi, ja uskon että niin ajattelee moni muukin.

Sitä ihmettelen,kun nämä

Sitä ihmettelen,kun nämä mustalaisethan ei käy töissä,elelee sossutuilla(he nimittävät tätä kunnan palkaksi) ja näyttäisi aina olevan autot alla ja muutenkin kivasti näyttää menevän. Luottotietoja jostainsyystä ei ole 99%:lla. Niin kuinkapaljon näille niitä etuuksia maksetaan? Ainiin,onhan heillä ne poliisibisnekset ja välillä vähän valehoitajajuttujakin. Ainiin,nehän kunnioitti vanhuksia henkeen ja vereen. Harvoin niin luotettavia ihmisiä näkeekin.

Ne on kans valtavalhemedian

Ne on kans valtavalhemedian toimesta nostettu oikeen kunniajalustalle.

Lähi-idän turvaan tulleet

Lähi-idän turvaan tulleet nuoret miehet ja vanhemmatkin miehet käyttävät yleisesti kannabista ym. Muslimit eivät saisi käyttää päihteitä, uskonnon mukaan, mutta Suomeen tultua nämä näyttävät olevan kaikkea Muuta kuin raittiita.Media ei suo kommentoida uutisia joissa tyttöjen raiskaaja ja hyväksikäyttäjä on ulkomaalaistaustainen.Tekijän nimi tuomittaessa paljastaa mistä kulttuurista kyse.Niin usein raiskaus ja hyväksikäyttötapauksissa tekijä ählämi.Tämä kulttuuri tekee tilaa itselleen Suomessa. Valloittaa taksimarkkinat ym. Yk:n ihmisoikeuskomissio olisi Suomen kimpussa jos tukien maksatus näille ählämeille viivästyisi tai nopea asunto palvelujen keskeltä viivästyisi .

Mutta mitä sitten vaikka joku

Mutta mitä sitten vaikka joku YK:n ihmisoikeuskomissio olisi Suomen kimpussa. Ei ne loppujen lopuks mitään vois. Sanois vaan, että tapahtui virhe ja pahoittelis ja lupais korjata asian, mutta ei tekis sille yhtään mitään. Näin noiden kaa pitäis toimii, mutta kun meidän päättäjät on typeriä ja vinksahtaneita.

Luulin lukevani

Luulin lukevani paikallislehteä, mutta tämähän onkin Klu Klux Klanin Suomen osaston kerholehti.

Sinä luulet niin paljon

Sinä luulet niin paljon muutakin mikä ei ole totta.

Aikamoista vihapuhetta

Aikamoista vihapuhetta seuraajalta.

Se on sitä vihervasemmiston

Se on sitä vihervasemmiston parempaa vihapuhetta joka on heidän mielestään kivapuhetta.

Tehän voisittekin joutessanne

Tehän voisittekin joutessanne määritellä itse itsenne.

Miksi sen tekisimme, kun sinä

Miksi sen tekisimme, kun sinä sitä jo harrastat vihapuheessasi? No, tehdään se nyt sun mieleksi. Olemme suomalaisia veronsamaksavia itsensä elättäviä, jotka kykenevät ajattelemaan tervejärkisesti ilman punaviherkuplan tuomaa harhaa.

Olette siis niitä samoja

Olette siis niitä samoja tervejärkisesti ajattelevia suomalaisia, jotka oikeistohallituksessa ollessaan päästivät maahan 35.000 turvapaikanhakijaa. Tästä ryhmästähän nyt lähinnä puhutaan, koska viime ja tämän vuoden aikana turvapaikanhakijoita on ollut vähemmän kuin kertaakaan 2010-luvulla.

Miten sait tähän nyt

Miten sait tähän nyt haittamaahanmuuton ja maahanmuuton taas sekoitettua noin totaalisesti? Koita nyt hyvä ihminen päästä irti tuosta sairaalloisesta matu ongelmastasi. Ei kommenttia mihin et saa tungettua tuota maahanmuutto ongelmaasi mukaan.

Menepä seuraaja 12 seuraamaan

Menepä seuraaja 12 seuraamaan Afrikkaan ja lähi-itään seuraamaan millaisia klaaneja siellä on. Välttämättä et tule takaisin jos kurkunleikkaaja sattuu kohdalle. Tämä ei ole vihapuhetta .

Vieläkö ihan tosissaan joku

Vieläkö ihan tosissaan joku täyttää paperipinon ja lähettää sen kirjeenä KELAan? Kaikki liitteet voi skannata ja itse hakemuksen täyttää myös nettisivujen kautta. Jos nyt sitten on ne paperit jo läjässä, niin ei kukaan pakota laittamaan niitä postilaatikkoon. Vie perille KELAn toimistoon, tai pyytää jotakuta kävelykykyistä viemään.

Entinen ministeri Iiro

Entinen ministeri Iiro Viinanen: Pitäisikö maksaa siitä, että postimies kulkee vanhan reitin tyhjän kärryn kanssa? huh huh kannattais ehkä tutustua asiaan enen kuin laukoo tommosta paskaaaa suustaan

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu