Puheenaihe

Kaupunki vuokraa väliaikaiset tilat kirjastolle ja nuorisolle Kivistöstä

Kivistön aseman viereen valmistuvan asuinkerrostalosta hankitaan väliaikaisia tiloja Vantaan kaupungille. Katutason liiketiloihin tulevat kirjasto ja nuorisotilat.

Arkisto/Tiina Örn

Vantaan tilakeskus on vuokraamassa Kivistön Topaasiaukiolta, aivan juna-aseman kyljestä kaksi liikehuoneistoa, joihin perustetaan kirjaston ja nuorisotoimen väliaikaiset tilat.

Topaasikuja 11:een valmistuu asuinkerrostalo liiketiloineen tammikuussa 2020. Liiketilat, joihin kaupunki tulee kolmeksi vuodeksi vuokralaiseksi, ovat kooltaan 151 ja 109 neliömetriä. Tilat ovat vierekkäin ja ne voi yhdistää oviaukon kautta.

Vuokra-ajan on suunniteltu alkavan ensi huhtikuun alussa.

Alun perin kaupungin palveluita piti tulla kauppakeskukseen, mutta sen rakentaminen on viivästynyt jo vuosia. Tilapäisillä vuokratiloilla kaupunki voi tarjota kivistöläisille edes heidän eniten kaipaamiaan palveluita.

Kivistön kauppakeskusta ovat olleet suunnittelemassa rakennusyhtiöt NCC ja Skanska. Pääkaupunkiseudulle on rakennettu useita kauppakeskuksia, kuten viimeksi valmistunut Tripla Pasilaan, ja Kivistö on jäänyt näiden hankkeiden jalkoihin.

NCC ja Skanska totesivat Vantaan kaupungille kirjeitse lokakuussa, että ne ovat Vantaan toiveesta neuvotelleet sijoittajan kanssa uudelleen. Nyt kysytään HOK Elannon ja Keskon kiinnostusta supermarket-kokoisten myymälöiden perustamiseen, kun aiemmin suunniteltiin hypermarketteja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kauppakeskukseen opastavat viralliset kyltit tulivat jo Kivistöön – "Ehkä niillä halutaan viestiä jotain asukkaille"19.10.2019 07.55
Yritykset haluavat pienentää Kivistön kauppakeskuksen aloitusta – Vantaa on pettynyt tilanteeseen: "Ei se ilahduta tippaakaan"20.12.2018 07.20
Kivistön kauppakeskuksen menestyminen epäilyttää sijoittajia – "Emme ole ajatelleet sitä, että hanke voisi kaatua"13.10.2018 07.15
Kivistön kauppakeskus rakenteille ehkä kesällä – Parhaillaan käydään neuvotteluja vuokralaisista9.1.2018 06.15
Kivistön kauppakeskus valmistunee 2020 – monitoimitilaan tulevat kirjasto, kokoontumistila ja päiväkoti30.12.2017 08.05
Kauppakeskusten "ruuhkavuodet" lykkäävät Kivistön jättikeskuksen aloittamista – Redi ja Tripla ehtivät edelle21.6.2017 06.50
Kivistöläisten ykköstoiveet: Isompi kauppa ja lisää parkkipaikkoja – Vauvaperhe maksanut jo yli tonnilla sakkoja31.8.2019 06.45
Apteekkia kaivataan kuumeisesti Kivistössä – Valittajat pitävät uudet apteekit poissa Vantaalta4.9.2019 06.45

Kommentit (3)

Kommentit

Ihan hyvä, että tämän asian

Ihan hyvä, että tämän asian suhteen tapahtuu edes jotain. Kaupungilla olisi kuitenkin ollut vuosia aikaa kaavoittaa ainakin pari kunnollisen kokoista (yli 400 neliötä) liiketilaa johonkin Kivistön kaavoista, kun on ilmiselvää, että kauppakeskushankkeen "kumppanit" eivät hoida leiviskäänsä. Nyt Kivistö on täynnä liiketiloja, jotka sopivat lähinnä pienille parturikampaamoille.

HOK-Elannolla on pikaisella

HOK-Elannolla on pikaisella vilkaisulla useita vantaalaisia edustajistossa. Näiden ihmisten tulisi muistaa, että he eivät ole luottamustehtävässä nostamassa palkkiota vaan valvontavastuussa. Kivistön tilanne on täydellinen fiasko ja kriisi - meidän perhe asioi pitkiä automatkoja Myrtsin sittariin ja Pakkalan Lidliin. Tämä vain ja ainoastaan siksi, että HOK-Elannon liikepaikkajohto on ryssinyt perustehtävänsä vuosikausia. Lopullinen niitti oli jannun tilitys tässä lehdessä siitä, että Tammistoon ja Koivukylään tarvitaan Prismat. Nyt olisi edustajiston aika herätä, ja kysyä onko liikepaikkavastaavan aika kerätä kamansa.

Se että kaupunki joutuu

Se että kaupunki joutuu vuokraamaan tällaisia palveluita varten tiloja puhuu kyllä kieltään. Varsinaisia tiloja ei ole tulossa ja nämäkin palvelut tulevat vain väliaikaisesti.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu