Puheenaihe

HSL menetti viime vuonna noin 10 miljoonaa euroa pummilla matkustavien takia – näihin ajankohtiin tarkastuksia kohdistetaan jatkossa

Jussi Vehkasalo

Vajaat kolme prosenttia HSL:n tarkastamista matkustajista kulki liputta vuonna 2018, kertoo HSL.

HSL tarkasti viime vuonna 3,3 miljoonaa matkustajaa, ja heistä 2,9 prosenttia kulki ilman asianmukaista matkalippua.

HSL:n mukaan alle kolmen prosentin liputtomuus on kansainvälisesti vertaillen hyvä luku.

– Liputtomien osuus laski hieman vuodesta 2017, jolloin heitä oli 3,1 prosenttia tarkastetuista matkustajista. Tarkastettujen matkustajien määrä oli 3,3 miljoonaa sekä vuonna 2018 että vuonna 2017.

HSL menetti liputta matkustamisen vuoksi viime vuonna noin 10 miljoonaa euroa, joten liputtomuus vähensi edelleen merkittävästi joukkoliikennetuloja. Eniten liputtomia tavattiin metroasemien laiturialueilla, raitiovaunuissa ja lähijunissa.

HSL aikoo jatkossa suunnata tarkastuksia etenkin raideliikenteeseen ja sekä aamujen että iltapäivien työmatkaliikenteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Portit asemille kuten

Portit asemille kuten muuallakin maailmalla on.

Ulkolaisennäköisiä retkuja

Ulkolaisennäköisiä retkuja kulkee jatkuvasti maksamatta, varsinkin lyhyet välit ovat näiden suosiossa. Tullaanjunaan , istutaan viisi minuuttia ja ulos. Maksuja ei. Suomessa saa oleskella paperitta ja laittomasti , vailla henkilöllisyyttä. Näitä vieraita kieliä puhuvia riittää, niin laillisesti kuin laittomasti kulkemassa ja oleskelemassa.Vihapuhetta jos rupeaa näiltä lippuja vaatimaan. Ihmisiä kun ovat.

En ihan ymmärrä miten tuo 10

En ihan ymmärrä miten tuo 10 milj. eur tappio perustuu. Jos kerran nämä 3% maksavat pummilla matkustamisesta sakon + lipunhinnan, niin eikö heidän maksunsa ole silloin 10-kertainen normaalimatkustajaan verrattuna? Toisekseen, muodostuisiko tappioita, jos nämä 3% jättäisivät kokonaan matkustamatta?

Yhdyskuntapalvelua tms.

Yhdyskuntapalvelua tms. jokaiselle kolmen kiinni jäämisen jälkeen. Ja tosiaan miksei niitä portteja saada asemille kuten maailmalla on tapana. Poliitikoiden lepsuilu saa aikaan tulojen menetyksiä.

MooXi.net - loistava projekti

MooXi.net - loistava projekti aikuisille, jotka haluavat löytää sukupuolen

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu