Ruoka

Karppaus ei horjuttanut leivän asemaa - ruisleipä on Suomen suosituin välipala

Ruisleipää pakattiin mielellään evääksi jo Kekkosen aikaan. UKK-leipää voi maistella Tamminiemen kahviossa.

Heli Koivuniemi

Ruisleipä on Suomen suosituin välipala. Toiseksi mieluisin välipala on banaani ja kolmannelle sijalle kirii omena. 

Tieto ilmenee Internet-kyselystä, jossa selvitettiin Suomen suosituinta välipalaa.

Kysely paljastaa, etteivät hiilihydraattien välttely ja karppausbuumi ole horjuttaneet perinteisen suomalaisen ruisleivän asemaa. Sekä miehet että naiset syövät ruisleipää mieluiten välipalaksi.

Kärkikolmikon jälkeen suosituimpia välipaloja ovat kahvi, mansikka ja mustikka.

Suomalaiset innostuivat äänestämään suosituinta välipalaa, sillä helmi–maaliskuun aikana lempivälipalansa kävi valitsemassa 1 957 henkilöä.

Välipalakysely on osa Pfizerin alullepanemaa terveyden edistämisen hanketta. Sen tavoitteena on kannustaa suomalaiset yhteistyöllä eri alojen toimijoiden kanssa maailman terveimmäksi kansaksi.

Suomalaisten välipalamieltymykset näyttävät kyselyn perusteella varsin terveellisiltä. Vain kolme prosenttia vastaajista listasi makeiset suosikkivälipalakseen.

Ravitsevien ja terveellisten välipalojen popsiminen kannattaa, koska säännöllinen ruokailu pitää verensokerin tasaisena ja auttaa jaksamaan.

Liian pitkä ateriaväli voi johtaa turhaan lihottavien herkkujen naposteluun.

Välipalaksi kannattaa valita terveellisiä vaihtoehtoja, joista saa runsaasti ravintoaineita ja kohtuudella energiaa: esimerkiksi täysjyväleipää, hedelmiä, marjoja, kasviksia, maustamatonta jogurttia tai rahkaa – eli juuri niitä vaihtoehtoja, joita suomalaiset listasivat kyselyssä suosikkivälipalakseen.

Kommentit (15)

Kommentit

Mutta MISTÄ saa kunnon

Mutta MISTÄ saa kunnon vanhanaikaista ruisleipää? Onko enää mistään saatavissa omalla tilalla kasvatetusta rukiista jauhetusta jauhosta tehtyä täysrukiista, leivinuunissa paistettua rehellistä ruisleipää??

Eh... kysyttiinkö tuossa,

Eh... kysyttiinkö tuossa, onko vastaaja mahdollisesti karppaaja? Karppaus pitää verensokerin tasaisena, joten karppaajat eivät tarvitse välipaloja eivätkä napostelua. Karppauksen ei siis pitäisikään näkyä minkään välipalakyselyn tuloksissa.

Itse en ikinä hurahda

Itse en ikinä hurahda mihinkään muotihullutuksiin, kuten joku karppaus! Sehän on tosi, että jokainen on omanlaisensa "kone" niin pään, mahan kuin alapäänkin suhteen. Jokaisella on oma baktreerikanta, mikä tarkoittaa sitä, että siedämme ja käsittelemme eri tavoin sisällemme suoltamaa ravintoa. Kaikille yhteistä ravinto-ohjetta ei voi olla olemassa!! Itse voin syödä mitä vain, mutta ihan hyvän maun ja täysipainoisen ravinnon vuoksi haluaisin vielä joskus maistaa sitä rehtiä maalaisruisleipää, jota aloitusrepliikissäni peräänkuulutin.

Kysäiseppä Lohjan

Kysäiseppä Lohjan suoramyynnistä: http://suoramyynti.websites.fi/1-fi.html

Ruisleipähän on mitä parhain

Ruisleipähän on mitä parhain lisä VÄHÄhiilihydraattiseen ruokavalioon. Ei niitä hiilareita kokonaan kannata jättää, pitää vain huolen että ne tulee jostain muusta kuin valkoisista pullajauhoista ja sokerista. Kannattaa muuten katsoa leipien tuoteselosteista kuinka suuri osa ns. ruisleipien jauhoista on ruista, aika vähän löytyy 100% täysjyvärukiista leivottua. Yllättävän paljon vehnäjauhoja moniin ruisleipinä kaupattaviin nimittäin lykätään.

karppaus on jo out - hei

karppaus on jo out - hei muotivillityksien orjat :)

Vihreiden ilmastohihhuleiden

Vihreiden ilmastohihhuleiden mukaan http://www.aamulehti.fi/Ruoka/1194739128087/artikkeli/luontojarjestot+karppaaminen+on+ilmaston+kannalta+huolestuttavaa.html karppaaminen on ilmaston kannalta huolestuttavaa. Yleisradion tämänpäiväisessä uutisessa http://yle.fi/uutiset/selvitys_kulutus_kuriin_veroilla_ja_ohjauksella/6107262 ehdotetaan myös vähähiilisen ruokavalion edistämistä yksityisissä ruokapalveluissa. Eikö Vihreät jo olisi aika lakkauttaa puolueena kokonaan?

"Asumisessa hiilipäästöt

"Asumisessa hiilipäästöt halutaan kuriin peruskorjausten määräyksillä, energiatodistuksella ja -avustuksella sekä energiaveroilla." Maalämpöä voidaan käyttää rakennusten viilentämiseen kesällä ja lämmittämiseen muina aikoina. Näin ulkopuolelta otettavan lämmitysenergian tarpeen pitäisi huveta n. kolmannekseen. Maalämpöä saadaan maaperästä, kalliosta ja vesistöistä. Mutta maalämmön käyttö vaatii tilaa ja ulkopuolista sähköenergiaa. - Niinpä siitä eivät pidä metrovihreät ja kaukolämpövihreät. Eiköhän tuossa ehdotuksessa tarkoituksena ole - ilmaston lämpenemisestä huolestumisen nimissä - kerätä lisää veroja Suomen valtion velkojen maksuun. Suomen valtiolla on itse käytettyä velkaa ja näyttää siltä, että ainakin osa Kreikalle lainatuista rahoista täytyy laskea konkurssitappioiksi.

Katsokaa osoite:

Katsokaa osoite: www.aallonleipomo.com . Tämä on RUISLEIPÄ parhaimmillaan. Valitettavasti sitä on hankala saada Pirkanmaan ulkopuolelta. Helsingin Sokoksella sitä kuitenkin saa keskiviikkoisin.

Pitkille kävelylenkeille ja-

Pitkille kävelylenkeille ja- hiitolenkeille sopii ruisleipä taskuun hyvänä välipalana nautittavaksi!Aikoinaan sen totesin mm. kun hiidin Hämeenlinnasta Lahteen , finlandia hiihtoja, sen toimivaksi ratkaisuksi!

Kuka sen kilpailun

Kuka sen kilpailun "paremmuuskilpailu" taas oli muka laittanut pystyyn. Karppaus ei ole ikinä sotinutkaan ruisleivän kanssa. Ja karppaamista on monenlaista. Minä karppasin siten että söin rusleipää ja /tai hiivaleipää tai tein itse vitaminoitua pannukakkua, pienensin lautasen kokoa, söin useammin, join paljon nesteitä lähinnä hapetettua vettä,vähensin leivonnaisten vehnäjauhoja laittamalla muita jauhoja (soija, hamppu, lese, tumma, pikakaurahiutale ja sokeriton kaakaojauho), lopetin kokonaan rasvaisen makkaran syönnin ja siirryin muutenkin kaikessa (lähes) sydänmerkkiin myös voileipämargariinin kanssa. Vide ja meni 29 kg puolessa vuodessa. Vähärasvainen juusto, vähärasvainen leike jne. Kolesterolikin laski 8.6 sta 6:n ja jatkan. Hahaa mahtuu jo ikivanha häämekkokin päälle...ja tämä ei sitten kuulu muille, mä teen just niin kum mä tykkään.....oli säännöt mitkä hyvänsä...

Onnittelen onnia ovella, näin

Onnittelen onnia ovella, näin se elämä kulkee, se mikä sopii toiselle voi olla toiselle kauhistus. Ihmisille enemmän omaa mutu-tuntumaa ja uskallusta elää omanlaistansa elämää, niin naapurikin tuntuu mukavammalta.

Karppaus.Larppaus.Varppaus.Ha

Karppaus.Larppaus.Varppaus.Harppaus ja Hörppäys. Nyt on uusi muotivillitys,ilman mitään vedätystä tyyliin.PROTAUS. Varmaankin kuuluu samaan sarjaan,kun. Hiihtarit.Svetarit.Sketarit.Higginssit.Legginssit.Jogginsit.

Hilpeä pöräys tuo protaus.

Hilpeä pöräys tuo protaus. Tätä tapahtuu varmaan, kun syö reilusti päivittäin ruisleipää, kananmunia ja piimää? Leikit leikkinä. On niin paljon ihmisiä, jotka saavat sairautensa vuoksi vahtia joka ikistä ruokapalaa, että moisille muotihömpötyksille en korvaani notkauta. Ajan mittaa ihmisen elimistö kertoo kyllä sen, mikä sille sopii ja mikä todellakaan ei. Juhlia järjestäessä toivon todellakin, että ruokarajoituksista kertovat ne, jotka niistä pahasti kärsivät. Leikkijöille ei mitenkään käy, vaikka kerran syövät sitä mitä muutkin.

Kyllä mulla pörähteelee

Kyllä mulla pörähteelee hyvin,kun on lusikoinut pari kupillista hernevelliä,muutama viipale ruisleipää ja palanpainikkeeksi piimää. Ei muuta protausta tarvita ja elimistö toimii hyvin,kun on suolenmutkassa polttoainetta. Kaalisopalla tulee myös hyvää jälkeä.Hajusta päätellen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu