Mainos: Tempur

Heräätkö öisin hikisenä? 3 vinkkiä viileämpään nukkumiseen

Heikkolaatuiset ja halvat vuodemateriaalit voivat lisätä epämukavaa hikoilua, joka häiritsee unta öisin.

Mainos | Kuumina kesäöinä makuuhuonetta voi olla vaikea pitää tarpeeksi viileänä. Aamulla nouseva aurinko voi kuumentaa huoneen hetkessä. Yöllisiä hikoilun haittoja voi vähentää kiinnittämällä huomiota muutamaan seikkaan patjan, peiton ja vuodevaatteiden valinnassa.

1. Valitse laadukas ja hengittävä patja- ja tyynymateriaali

Hikoilun minimoimiseksi on tärkeää varmistaa, että patja on valmistettu hengittävästä materiaalista. Esimerkiksi pallokuitutyyny, joka on yleisin Suomessa, on epäergonominen ja aiheuttaa helposti hikoilua. Tempurin tyynyissä ja patjoissa käytetty ainutlaatuinen viskoelastinen materiaali siirtää kosteutta nukkujan iholta, toisin kuin muut viskoelastiset halpajäljitelmät ja perus vaahtomuovit.

TEMPURin avonainen solurakenne on kehitetty huippuunsa, jolloin tuuletus eli ilmankulku patjassa on tutkitusti parasta mahdollista luokkaa. TEMPUR-patjojen CoolTouch-päällinen imee itseensä ylimääräistä lämpöä, jolloin patja tuntuu raikkaalta ja viileän miellyttävältä. Tämä viilennysteknologia minimoi yöllistä hikoilua ja vähentää kääntyilyä sekä heräilyä. Valitse sinulle sopiva patja patjanvalintakoneella.

Tempur-patjassa voit irroittaa helposti pelkän yläosan.

Vaihda sijauspatja ja tyyny tarpeeksi usein

Ihmisestä kulkeutuu tyynyyn ja sijauspatjaan sekä vuodevaatteisiin hikeä, rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Hygienian ja hyvän nukkumisergonomian takaamiseksi tavallinen sijauspatja tulisi vaihtaa sen laadusta riippuen 2-4 vuoden välein, kun taas TEMPUR 7 cm -sijauspatjalla on peräti 15 vuoden takuu. Tyynyjen kanssa vaihtoväli on tiheämpi, 1-3 vuotta. Valitse sinulle yksilöllisesti sopiva tyyny tyynynvalintakoneella.

Allergisoimaton TEMPUR-materiaali on kehitetty huoltovapaaksi, alun perin avaruuslennoilla käytettäväksi. Vain päällistä pestään 60 asteessa. Tempurin 7 sentin paksuisella sijauspatjalla muutat tavallisen, hyväkuntoisen patjan aidoksi TEMPUR-vuoteeksi. Jos alapatja on kulunut liian pehmeäksi tai on jo kuopalla, se tulee vaihtaa kokonaan.

2. Nasan teknologia peitossa viilentää

Jos makuuhuoneen lämpötila nousee kesällä, voi olla järkevää varata eri paksuiset peitot talvi- ja kesäkausille. TEMPUR FIT -peittojen viilennysteknologia on NASAn kehittämä. Peiton täytteenä on eurooppalaista untuvaa ja päällinen on 100-prosenttista puuvillaa. Peitoissa on käytetty TEMPRAKON-menetelmää, joka varastoi kehon lämpöä ja palauttaa sen tarvittaessa yön aikana. Näin ihannelämpötila voi säilyä koko yön, jolloin hikoilu vähenee. Kaikki Tempurin peitot voi tarvittaessa pestä 60 asteessa.

3. Panosta vuodevaatteisiin

Hikoilun haittojen ehkäisemiseksi on myös tärkeää valita hengittävästä ja ihoystävällisestä materiaalista valmistetut vuodevaatteet. TEMPUR FIT -suojalakana on vedenpitävä ja hengittävä. Se suojaa patjaa lialta ja kosteudelta lisäten patjan käyttömukavuutta ja -ikää. Lakana on valmistettu luonnonkuidusta, joka haihduttaa kosteutta nopeasti. Näin kehon lämpötila pysyy tasaisena.

Tempurin mallistosta löydät myös hengittävät täyspuuvillaiset tyynyliinat ja lakanat. Ne on suunniteltu erityisesti TEMPUR-patjoille ja -tyynyille, niiden muotojen, kokojen ja joustovaatimusten mukaisesti. Ne sopivat hyvin myös tavalliseen vuoteeseen.

Uniliitto suosittelee Tempuria

”Suosittelemme mielellämme Tempurin tuotteita, koska niiden laatu perustuu pitkään tutkimus- ja kehitystyöhön ja ne ovat antaneet arvokkaan avun monille unihäiriöistä kärsiville. Ohjaamme jäsenistöämme ja kaikkia unihäiriöistä kärsiviä mielellämme koulutettujen nukkumisergonomian asiantuntijoiden luokse, sillä tämän koulutuksen läpikäyneet osaavat valita turvalliset ja oikeat nukkumisen tuotteet.” Lisää suosittelijoista ja käyttäjäkokemuksista löydät kuvastosta, tilaa se ilmaiseksi tästä: https://fi.tempur.com/tilaa-tempur-kuvasto.html