Mainos: Suomen vitamiinikeskus Oy

Suomen Vitamiinikeskuksen yrittäjä Henri Tauriainen luottaa avoimeen ja reiluun peliin – “Työnhakijat usein hämmästelevät, voiko tuntipalkkamme olla totta”

Mainos | Henri Tauriaisesta ei pitänyt tulla myyjää. Toisin kävi, kun hän päätti vuonna 2002 mennä puhelinmyyntiin kuukauden mittaiseen työharjoitteluun vain 16-vuotiaana. Myöhemmin harjoittelu muuttui työsuhteeksi ja pian hän löysi itsensä vuorovastaavan tehtävistä. Vuonna 2007 hänestä tuli myyntitoimiston esimies, vuotta myöhemmin koko yrityksen myyntijohtaja.

Nykyisin Henri on Suomen Vitamiinikeskus Oy:n yrittäjä. Kiinnostus omaa yritystä kohtaan alkoi, kun vuonna 2009 hänen silloinen työnantajansa lopetti toiminnan. Aluksi myyntiä tehtiin kotitoimistoilta käsin. Myöhemmin taloudellinen tilanne mahdollisti kiinteiden toimitilojen hankkimisen. Tarina alkoi Kuopiosta. Vantaan toimisto on yksi neljästä yrityksen myyntitoimistosta. Se sijaitsee Kauppakeskus Isomyyrin viereisessä talossa, aivan rautatieaseman tuntumassa.

– Hyvin usein tämä on vantaalaisnuorukaisen ensimmäinen työpaikka. Meillä on paljon myyjiä, jotka etsivät väliaikaista ratkaisua tienata rahaa ja kerätä työkokemusta. He voivat olla kesätyön perässä, vastavalmistuneita, opiskelujen ohessa töitä tekeviä tai sitten jo pitkän työuran tehneitä ihmisiä, jotka haluavat vielä eläkeiän kynnyksellä jatkaa työelämässä.

Kuka voi menestyä myyntityössä?

Ihmiset eivät aina luota pärjäävänsä myyntityössä. He uskovat virheellisesti, etteivät ole “myyntiainesta”. Tauriaisen mielestä kukaan ei synny myyjäksi. Hän ajattelee, että kenestä tahansa voi tulla myyjä. Tärkeimpinä avuina hän pitää pitkäjänteisyyttä ja asennetta uuden oppimiseen.

– Myyjänä voi vaikuttaa itse lopputulokseen ja asettaa omat tavoitteensa joka päivä. Tällaisia mahdollisuuksia ei ole liukuhihnatyössä, jossa päivät etenevät samalla kaavalla viikosta toiseen. Kivassa porukassa on helppo syttyä myös haastamaan itsensä ja muut kilpasille. Myyjän työssä voi löytää uusia puolia jatkuvasti. Uraakin voi luoda. Kaikki esihenkilömme ovat aloittaneet myyjän tehtävistä. Niin myös Vantaalla. Oma urapolkunikin aikoinaan lähti myyjän penkiltä. Nyt ollaankin jo omistajana, Tauriainen naurahtaa.

Puhelinmyyntiä tuntipalkalla – voiko se olla totta?

Puhelinmyyntiä kohtaan on paljon ennakkoluuloja. Tauriaisen mukaan, media käsittelee aina vain puhelinmyynnin negatiivisia puolia. Hän tietää itsekin tapauksia, joissa toiminta ei ole ollut reilua. Hänen tärkein arvonsa työnantajana on toimia reilusti ja avoimesti, työntekijöistä huolehtien.

– Työnhakijat usein hämmästelevät, voiko tuntipalkkamme olla totta. Minusta työstä pitää maksaa ihan normaalisti palkka. Tavoitteena tietysti on, että työntekijät tienaavat jatkossa enemmän omilla myyntituloksillaan. Onhan se kiva, kun voi tekemisellään vaikuttaa suoraan palkkanauhan kokoon. Minusta ensimmäistä työtä hakevalle nuorelle on tärkeää antaa positiivinen kokemus työelämästä heti sen alussa. Meillä on käytäntönä, että työsopimukset annetaan mukaan kotiin ennen allekirjoituksia. Pyydämme myös näyttämään ne huoltajille ja opastamme vanhempia olemaan yhteydessä, jos jotain kysyttävää ilmenee, Tauriainen avaa toimintakulttuuria.

Miksi sitten ihmiset valitsevat Suomen Vitamiinikeskus Oy:n työpaikaksi?

– Meillä on omat tuotteet. Sen ansiosta meillä on myös oma asiakaskanta. Se vähentää kilpailevaa soittamista merkittävästi. On aivan varmasti mielekkäämpää tehdä työtä, kun ei ole kymmenes joka soittaa samasta asiasta saman viikon aikana. Lisäksi tuotteemme ovat kotimaisia, turvallisia ja niille on myönnetty avainlippu. Työhön annetaan kattava perehdytys, joten myyntikokemusta ei tarvitse ennestään olla. Ja tietysti tärkein asia on, että meillä saa varmasti palkkaa ja sitä voi nostaa omalla panoksellaan hyvin merkittävästi.

Tauriainen sanoo lopuksi, että myyjän tehtäviin on tälläkin hetkellä Vantaan toimistossa paikkoja tarjolla. Hän toivoo kaikkia kiinnostuneita ottamaan yhteyttä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.vitamiinikeskus.fi/rekrytointi.

Katso videolta, kun Kyösti haki Suomen Vitamiinikeskukselle töihin.

Suomen Vitamiinikeskus on kuopiolainen laadukkaiden vitamiinien ja ravintolisien myyntiin erikoistunut yritys. Meille tuotteen kotimaisuus ja ekologisuus ovat sydämenasioita.

Suomen vitamiinikeskus Oy