Mainos: Bluestep

Uusi pankki myöntää asuntolainaa myös niille, jotka eivät saa lainaa perinteisestä pankista - pohjoismainen Bluestep on aloittanut toimintansa Suomessa

Asuntolainan saaminen on nyt mahdollista myös niille, joille perinteiset pankit eivät ole myöntäneet lainaa. Asuntolainoihin erikoistunut Bluestep pankki on aloittanut toimintansa myös Suomessa.

Mainos | Mahdollisuus omistusasuntoon on avautunut yhä useammalle Bluestep-pankin aloitettua toimintansa Suomessa. Aiemmin Ruotsissa ja Norjassa toiminut pankki pyrkii tarjoamaan asuntolainoja ja asuntovakuudellisia lainoja niille, joille perinteiset pankit eivät ole myöntäneet lainaa esimerkiksi epäsäännöllisten tulojen vuoksi.

Tähän asti Suomessa ei ole ollut vastaavaa pankkitoimijaa. Bluestepin asiakkaita ovat muun muassa henkilöt, joilla on epäsäännölliset tulot, kuten pätkätyöläiset, freelancerit ja yksityisyrittäjät. Myöskään lyhyt luottohistoria tai aiempi maksuhäiriömerkintä eivät välttämättä ole este saada Bluestepiltä lainaa.

Bluestepillä lainojen myöntäminen eroaa perinteisistä pankeista niin, että lainanhakemusten käsittelyä ei ole automatisoitu, vaan jokaisen hakijan maksukyky selvitetään yksilöllisesti, henkilökohtaisesti ja perusteellisesti. Pankki pyrkii katsomaan jokaisen lainanhakijan kohdalla tämän maksukykyä nyt ja tulevaisuudessa sen sijaan, että lainapäätös tehtäisiin vain henkilön taloudellisen historian perusteella.

- Uudentyyppiset työt yleistyvät kovaa vauhtia, joten myös luotonantajilta tarvitaan uudenlaisia tapoja tarkastella lainanhakijoiden maksukykyä. Yksilöllisiä tilanteita on nykyään lukemattomia. Haluamme, että yhä useammalla ihmisellä on mahdollisuus päästä kiinni omistusasuntoon ja sitä kautta parantaa omaa taloustilannettaan, sanoo Bluestepin Suomen maajohtaja Petri Matikainen.

Koska Bluestep on valmis ottamaan lainojen suhteen suuremman riskin, myös lainan kustannukset ovat hieman korkeammat kuin perinteisillä pankeilla. Bluestep näkee lainansa pääasiassa väliaikaisena ratkaisuna, jonka myötä asiakkaan tilanne usein kohenee niin, että tämän kannattaa hakea uudelleen lainaa perinteisestä pankista.

Bluestep on perustettu Ruotsissa vuonna 2005 ja sillä on naapurimaassa jo noin 15 000 asuntolaina-asiakasta.

Ainoa vastaava pankki Suomessa

Tähän asti Suomessa ei ole ollut vastaavaa pankkitoimijaa. Bluestep ei kuitenkaan koe kilpailevansa perinteisten pankkien kanssa, vaan haluaa tarjota niiden rinnalle täydentävän vaihtoehdon.

– Bluestep on riskinarvioinnin asiantuntija, joten perusteellisella selvityksellä voimme varmistua siitä, onko hakijalla epäsäännöllisistä tuloista tai rikkonaisesta luottohistoriastaan huolimatta maksukykyä. Tähän perinteiset pankit eivät yleensä lähde. Bluestep voi siis auttaa silloin, kun muut pankit eivät voi, Matikainen sanoo.

Asuntolainojen lisäksi Bluestep tarjoaa palvelua, jossa asiakas voi korvata muut luotot vakuudellisella lainalla ja näin saattaa taloutensa tasapainoon alentamalla lainojen kokonaishoitokuluja.

Bluestep-pankin kotisivuilta löydät enemmän tietoa Bluestepin asuntolainasta.