Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä kuuluu Tikkurilaan?

Tikkurilan alue kehittyy huimaa vauhtia. Rakennuskanta uudistuu, tiivistyy ja muotoutuu kasvavan kaupungin tarpeisiin. Tavoitteena on toimiva, urbaani ympäristö, jossa kunnioitetaan myös luontoa ja rakennetaan ekologisesti ja sosiaalisesti kestäviä ratkaisuja.

1. Silkkitehtaan alue kehittyy tulevaisuuden kulttuurikeskittymäksi

a. Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko avasivat jo uudet tilat

b. Silkkitehtaan viereinen, KELA:n toimitilat sisältävä kortteli, puretaan ja alueelle rakennetaan asuntoja ja kivijalkaan liiketilaa

2. Tikkurin kauppakeskuksen tilalle on tulossa uusia liiketiloja, toimitilaa ja asumista

a. Uusi Tikkuri -kaavamuutos on käynnissä ja tavoitteena on saada asemakaava voimaan vuonna 2022. Sen jälkeen jatkuu tarkempi toteutussuunnittelu. Uudet tilat olisivat avautumassa vuosina 2026–2027

3. Tikkurilan Jokiniemeen sijoittuva Vantaan Oppimiskampus on yksi kaupungin strategisista hankkeista

a. Oppimiskampuksen tämänhetkinen arvioitu valmistumisaikataulu on vuoden 2026 aikana.

b. Oppimiskampus tulee palvelemaan opiskelijoita, yrityksiä, työnhakijoita ja työnantajia. Se tulee tukemaan julkisen sektorin, yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä uudistuvan työelämän tarpeisiin.

c. Kampuksella on tulevaisuudessa tilaa oppilaitoksille ja muille koulutuksen tarjoajille, toimisto- ja liiketiloja, julkisia palveluita sekä asumista.

4. Jokiniemeen uutta toimitilaa ja merkittäviä yrityksiä

a. Oppimiskampuksen lisäksi Jokiniemeen rakennetaan myös uusia toimitiloja. Erinomainen sijainti Tikkurilan ytimessä aivan juna-aseman ja tulevan ratikkapysäkin vieressä sopii erinomaisesti myös isommankin yrityksen toimitilatarpeisiin.

5. Jokirannasta tulee Tikkurilan sydän

a. Keravanjoen kunnostus ja alueen kehittäminen vihreäksi olohuoneeksi jatkuu. Vuonna 2019 poistettiin pato ja mahdollistettiin vaelluskalojen nousu jokeen.

b. Keravanjoesta tulee merkittävä virkistysalue ja sen rannoille tulee uudenlaisia palveluita koko kaupungin asukkaitten käyttöön. Padon pohjoispuolinen Vernissan- ja Väritehtaanrannan puistoalue ja Åvikin leikkipuisto on jo toteutettu.

c. Kulttuuritehdas Vernissan peruskorjauksen suunnittelu on alkamassa ja korjaustyöt valmistuvat vuonna 2023.

d. Jokirantaan joen eteläpuolelle suunnitellaan uutta sauna-ravintolaa, jonka vaatima asemakaavamuutostyö alkaa vuonna 2022. Samassa yhteydessä myös päivitetään alueen yleissuunnitelmaa. Tavoitteena on päästä saunomaan vuonna 2025.

6. Väritehtaan alueen suunnittelu etenee

a. Väritehtaan alueella on käynnissä kansainvälisen suunnittelukilpailu, jonka kilpailutyöt saadaan arvioitavaksi kesäkuussa 2022, jonka jälkeen ne laitetaan nähtäville ja kuntalaisten kommentoitavaksi. Tavoitteena on julkistaa voittaja lokakuussa 2022.

b. Kilpailun pohjalta on tarkoitus käynnistää alueen jatkosuunnittelu ja kaavarungon laatiminen siten, että ensimmäiset asemakaavat voidaan laatia vuosina 2023–24.