Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Millainen on vantaalainen ratikkakaupunki?

Vantaan ratikka on koko kaupunkia kehittävä hanke: se luo uutta asumista, työpaikkoja ja palveluja sekä helpottaa arkea. Lisäksi ratikka on osa koko pääkaupunkiseudun liikennettä ja kehitystä. Kaavarunkoluonnos on nähtävillä ja siihen voi jättää mielipiteitä kyselyn tai kirjaamon kautta 30.6. saakka.

Mainos | Kaavarunkoluonnos esittelee ratikkakaupungin vision ja tarkentaa kaupungin uutta yleiskaavaa 800 metrin säteellä ratikan linjasta. Kaavarunko tehdään ennen rakentamispäätöstä, jotta nähdään millaista kaupunkikehitystä ratikan varrelle voisi syntyä. Kaavarunkoluonnos on nähtävillä kesäkuun ajan ja siitä voi jättää mielipiteitä kaavarunkokyselyyn tai esimerkiksi sähköpostitse kirjaamoon kirjaamo@vantaa.fi 30.6. saakka.

– Vantaan ratikka mahdollistaa tiiviin kaupungin ja täydentämisen kestävällä tavalla. Ratikka yhdistää Aviapoliksen, Tikkurilan, Hakuni- lan ja Länsimäen aluekeskukset yhtenäiseksi helminauhaksi. Aluei- den erityispiirteitä halutaan kunnioittaa ja kehittää alueita niiden pohjalta. Myös kaupunginosien vehreydestä ja luontorvoista pidetään huolta, yleiskaava-arkkitehti Mika Ahonen kiteyttää.

Aviapoliksen, Tikkurilan, Hakunilan ja Länsimäen omaleimaiset kaupunkikeskustat

Aviapoliksesta tavoitellaan urbaania asumisen, työnteon ja palvelujen keskusta. Ratikka kytkee Pakkalan ja Veromiehen yhteen ja parantaa alueen sisäistä liikkumista. Ratikka vankistaa Tikkurilan asemaa raideliikenteen ja koko eteläisen Suomen joukkoliikenteen keskuksena. Se myös lisää entisestään työpaikkojen houkuttelevuutta. Hakunilassa ja Länsimäessä ratikan odotetaan tuovan vauhtia keskustan kehitykselle ja uudistumiselle.

– Ratikka tuo Hakunilan raideliikenteen piiriin ja se helpottaa kulkemista Jumboon ja Flamingoon. Ratikka siis parantaa poikittaisyhteyksiä Vantaalla. Myös liikkuminen Helsinkiin helpottuu.

Se sujuvoittaa työmatkaliikennettä, sillä aina ei tarvitse käyttää autoa, Ahonen sanoo.

Miten Vantaan ratikan suunnitteluun voi vaikuttaa?

Voit osallistua kotikaupunkisi kehittämiseen tutustumalla kaavarunkoluonnokseen ja jättämällä mielipiteesi 30.6. mennessä kirjaamoon. Lisäksi olet tervetullut aihetta käsitteleviin asukastilaisuuksiin. Tilaisuuksissa kerromme kaavarunkoluonnokseen ja ratikkaan liittyvistä ajankohtaisista asioista ja vastaamme asukkaiden kysymyksiin.

Lisätietoa ratikan kaavarungosta ja siihen vaikuttamisesta: www.vantaa.fi/ratikankaavarunko

Lue lisää ratikasta: www.vantaa.fi/ratikka