Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Haluaisitko säästää kuukausittaisissa sähkökuluissa? Tämä helppo vinkki säästää sähköä ja parantaa unta – ja onnistuu nukkuessa!

Mainos | Suomessa on viime vuosikymmenien aikana totuttu siihen, että sähkön hinta ilman siirtomaksua on ollut n. 4–6 senttiä per kWh. Tänä vuonna hinta on ollut kuitenkin historiaan nähden moninkertainen. Lauantaina 24.9. pörssisähkön hinta kipusi korkeimmillaan 48,695 senttiin per kWh.

Moni miettii nyt miten säästää sähkökuluissa. Yksi vinkki on helppo toteuttaa ja sillä on positiivisia vaikutuksia unenlaatuun: alenna makuuhuoneen lämpötilaa 17 asteeseen. Laskemalla lämpötilaa säästät sähkökuluissa reilusti. Nyrkkisäännön mukaan sähkölämmitteisessä talossa yhden asteen sisälämpötilan pudottaminen laskee lämmityskuluja n. 5 prosenttia.

Viileämpi ilma parantaa unen laatua

Liian lämmin huoneilma voi aiheuttaa katkonaista unta ja liikehdintää, mikä vaikuttaa REM-unen ja syvän unen määrään. Mitä viileämpi aivojen lämpötila illalla on, sitä väsyneempiä olemme. Viileämpi hengitysilma jäähdyttää verta ja sitä kautta aivoja.

Aivoja voi myös jäähdyttää huolehtimalla siitä, että kehon periferia eli ääriosat ovat lämpimät. Moni käyttääkin esimerkiksi villasukkia öisin, joka voi auttaa pitämään jalat lämpiminä. Verta on silloin vähemmän lämmittämässä aivoja, ja lämpöä kulkeutuu veren mukana kohti kehon ääriosia. Lämmin periferia haihduttaa lämpöä tehokkaasti jaloista sekä käsistä.

Huomioi patjan ja tyynyn tehtävä

Painetta vähentävä patja ja tyyny antavat tavanomaisia alustoja laajemman pinta-alan keholle ja sallivat näin esteettömämmän pintaverenkierron. Tämä voi mahdollistaa viileämmässä nukkumisen, koska parempi pintaverenkierto lämmittää kehoa myös tasaisemmin. Kun pintaverenkierto estyy kimmoisalla, vastapainetta luovalla materiaalilla (esimerkiksi joustinpatjalla), nukkuja kokee herkemmin kylmyyttä ja saattaa valita siksi itselleen paksumman peiton. Nykyaikainen älykäs peitto kuitenkin hengittää, varastoi ja tasaa lämpötilaa.

TEMPUR Fit -peitto sisältää kaksi edistyksellistä teknologiaa: TEMPRAKON® -untuvatäytettä sekä TEMPRAKON® Fresh-käsittelyn. Untuva imee itseensä nukkumisen aikana kehosta vapautuvaa kosteutta ja siirtää sen peiton uloimpaan osaan, josta se haihtuu helposti. Tuloksena miellyttävän kuiva nukkumisympäristö sekä tasainen kehon lämpötila. Peiton mikrobeja torjuvan teknologian poikkeuksellinen teho auttaa pitämään vuodevaatteesi puhtaina ja raikkaina. Kun öinen hikoilu ja kääntyily vähenevät, nukut entistä paremmin.

Katso tästä ajankohtaiset TEMPUR-kampanjat tyynyistä ja patjoista!