Vuokkoset Areenan avajaisia vietettiin lumipyryn tuivertaessa ulkona

Vuokkoset Areenan avajaisia juhlittiin 21.2.12012

Sanna Paasivirta

Pekka Haavisto avasi tilaisuuden

Sanna Paasivirta

Kirsi Lindroos (BAT ry) ja Markku Laurén (HSKH ry) sekä Pekka Haavisto avaamssa Ojangon Koiraurheiluareenaa Vuokkoset Areenaa)

Sanna Paasivirta

Vantaan kaupunginvaltuuston puheejohtaja ja kansanedustaja Antti Lindtman kiitti rakennuttajayhdistyksiä aktiivisuudesta.

Sanna Paasivirta

Kennelliiton Helena Suni korosti puheessaan seurayhteistyön merkitystä.

Sanna Paasivirta

Suomen Agilityliiton puheenjohtaja Jerkko Mäkelä muistutti koiraharrastajia koiran merkityksestä " Kiittää läheisintä kumppanianne, koiraanne, sillä ilman sitä kukaan ei agilityä harrastaisi"

Sanna Paasivirta

Avajaisjuhlallisuuksia oli kertynyt seuraamaan runsas joukko koiraharrastajia ympäri Etelä-Suomen.

Tilaisuuden avasi presidenttiehdokas Pekka Havisto. Haavisto kiitteli mahdollisuutta tutustua lähemmin koiraharrastukseen ja etenkin agilityurheiluun. Hän korosti myös koirien merkitystä  yhteiskunnassamme. Koiran kautta etenkin lapset oppivat  vastuuta. Koira tuo ihmiset myös askeleen lähemmäs luontoa. Koiran ja ihmisen välinen suhde on hänen mielestään erittäin tärkeä – ja siitä kaikki kuulijat ja agilitynharrastajat olivat hänen kanssaan varmasti samaa mieltä.  

Toisena puhujana avajaisissa kuultiin HSKH ry:n puheenjohtajaa Markku Laurenia. Markku valaisi kuunlijoille Ojangon koiraurheilukeskushankkeen taustoja ja kulkua. Hankeen aktiivina itsekin toiminut Laurén kiitti aktiivisia talkootyöläisia, jotka antoivat osaamisensa ja vapaa-aikansa veloituksetta hallihankkeen käyttöön. Talkoolaisia kiitti myös BAT ry:n puheenjohtaja Kirsi Lindroos. Niin Kirsi Lindroos kuin Markku Laurénkin toivoivat myös erinomaisen yhteistyön jatkuvuutta, jotta Ojangon aluetta pystytään kehittämään edelleen.

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman toi kaupungin terveiset tilaisuuteen. Hän kiitti HSKH:ta ja BAT:ia rohkeudesta lähestyä kaupunkia muutama vuosi sitten hallihankkeen tiimoilta.  Vantaan kaupungille päätös hallista oli helppo, sillä kaupunki on aina ollut myönteinen kaupunkilaisten liikuntaharrastuksia kohtaan. Halli sopi erityisen hyvin myös kaupungin imagoon, sillä Vantaa on halunnut profiloitua koiramyönteisenä kaupunkina. Antti Lindtman totesi myös, että Ojangon koiraurheilukeskuksen ja Vuokkoset Areenan positiivinen vaikutus näkyy jo.

Kennelliiton edustaja puhunut Helena Suni korosti puheessaan seurayhteistyön merkitystä. Kennelliitossa on tiedostettu pääkaupunkiseudun agilityhallipula jo pitkään. Suni esittikin kiitoksensa Vantaan kaupungille myönteisyydestä hallin rakentamista ja koiraurheilua kohtaan ja totesi, että toivottavasti hallihanke toimii esimerkkinä myös muille Suomen seuroille ja kaupungeille.

Puheet päätti SAGI:n puheenjohtaja Jerkko Mäkelä.  Mäkelä korosti, että näin suuren projektin toteuttaminen vaatii intohimoa, rohkeutta, suunnitelmallisuutta ja hulluutta.  Tärkeimpänä hänen puheestaan jäi kuitenkin kuulijoiden mieleen sanoma:  -Muistakaa kiittää läheisintä kumppanianne, koiraanne, sillä ilman sitä kukaan ei agilityä harrastaisi.  

Vuokkoset Areena avattiin virallisesti leikkaamalla sini-valkoinen nauha. Leikkaajana toimi presidenttiehdokas Pekka Haavisto.

Lauantain ensimmäisessä kilpailussa oli yhteensä 281 starttia ja kilpailujen toisena päivänä sunnuntaina tullaan näkemään reilusti yli 400 lähtöä. Niin hallissa kilpailleet koirakot kuin sponsoritkin kiittelivät hallia. Hallin akustiikkaa sai erityiskiitosta - kuulutukset kuuluivat selvinä ja koirien haukkuminen ei kaikunut korvissa.

Hakunilan Seudun Koiraharrastajat

Hakunilan Seudun Koiraharrastajat ry, HSKH, on vuonna 1983 perustettu koiraharrastukseen ja -urheiluun keskittyvä yhdistys. HSKH:ssa harrastetaan koiraharrastus ja -urheilulajeja alkeisopetuksesta kilpailu- ja koetoimintaan.

Suosituin laji tällä hetkellä on agility, mutta harrastajia on myös tottelevaisuudessa, näyttelytoiminnassa, palvelus- ja pelastuskoiratoiminnassa, fly ballissa ja vesipelastustoiminnassa. Seurassa on jo yli 600 iloista koiraihmistä. Toiminta on keskittynyt pääasiassa Vantaan Ojankoon, jossa harjoitellaan ja kilpaillaan ympäri vuoden.

Lue lisää kotisivuiltamme!