Altot valmistautuvat joulukonserttiin 7.12.2011 Hakunilan kirkossa klo18.30

Joulukonsertti lähestyy altot hiovat vielä stemmat kohdalleen. Kuorossa laulaa 16 naista ja 7 miestä. Esiintymisiä on ollut vanhustentaloissa, kirkoissa ja ym. esiintymispaikoissa. Ohjelmistoon kuuluu kansansävelmiä, operittisävelmiä, kevyttä musiikkia ja joululauluja. Harjoitukset ovat Hakunilan kirkon kerhotilassa torstaisin.

Tapio Hirvelä

Kultaisen Iän Laulajien perinteiseen joulukonserttiin valmistautuminen.

Viisi vuotta sitten eräs kuoromme mieslaulajista ehdotti, että pitäisimme joulukonsertin Hakunilan kirkossa. Pidin ajatusta hyvänä, mutta aikaa oli enää viisi viikkoa. Miten ennättäisimme opetella siinä ajassa mitään lauluja esiintymiskelpoisiksi? Ehdottaja oli sitä mieltä, että pianhan me muutaman tutun joululaulun opettelemme. Mutta, mutta. Minulla ei ollut aikomustakaan esittää konsertissa tuttuja joululauluja. Kysyin siis kuorolaisilta, oletteko valmiit ylimääräisiin harjoituksiin, sillä muuten emme saa kelvollista tulosta. Koko joukko vastasi nyökytellen kyllä kyllä, ja asia oli sillä selvä.

Alkoi työntäyteinen aika, jolloin kuorolaiset joutuivat opettelemaan uutena lähes koko ohjelmiston. Ylimääräisiä harjoituksia oli joka viikko, ja usein otin laulajia myös kotiini harjoittelemaan pienissä ryhmissä, enkä koskaan kuullut vastaväitteitä. Tässä vaiheessa laulajat eivät olleet vielä tottuneet moniääniseen lauluun, mutta työssäni olen huomannut, että hyvä yksiääninen laulu päihittää kehnon moniäänisen.

Halusin tehdä kokonaisuuden, jossa kerrotaan joulun tapahtumista sanoin ja sävelin. Lauluiksi valitsin itsekkäästi minulle rakkaita jouluajan lauluja ja runoja. Vuosien myötä niistä on tullut kuorolaisillekin läheisiä.  Laulajien lisäksi tärkeänä osana on lausuja, joka johdattelee tapahtumia kertoen. Samoin hyvät soittajat, viulisti Rauno Lehtovaara ja sellisti Tuure Paalanen, ovat antaneet kokonaisuudelle taiteellisen tukensa. Laulusolistina on ollut mahtava esiintyjä, kuoromme oma ”poika”,  Ari Mäkinen. Tänä päivänä olemme onnellisia, että meillä lauletaan jo kolmiäänisesti. Kehitystä on siis tapahtunut. Ensimmäisellä kerralla otettiin mukaan myös yleisön kanssa lauletut tutut ja rakkaat joululaulut. Siitä olemme saaneet hyvää palautetta. Konsertti-ilta on siis yhteistyön tulos.

Meillä on ollut joka vuosi aivan mahtava yleisö, jonka myös esiintyjät ovat vaistonneet lämpimästä tunnelmasta. Olen aina ihan liikuttunut upeasta yhteislaulusta, joka on kaikunut kaikissa kirkoissa. Toivon, että olemme saaneet kuulijat joulun tunnelmaan.

Lopuksi haluan sanoa kuorolaisilleni sydänlämpöiset kiitokset ahkerasta työskentelystä, sekä innostavasta ja kannustavasta ilmapiiristä harjoitusaikana. Hyvää vuoden jatkoa kuulijoille ja kuorolaisille toivottaa Leena Sinisalo, tyytyväinen kuoronjohtaja.                                                                                                                                              

Kultaisen Iän Laulajat

Kultaisen Iän Laulajat on 15.12.2008 Hakunilassa perustettu kuoro. Kuoro on tehnyt levyt ”Rakkauden Taikaa” ja ”Joulumatinea sanoin ja sävelin”. Kuorossa on 20 kultaisessa iässä olevaa laulajaa, joista 7 on miehiä. Tule sinäkin mukaan! Kuoron ohjelmisto muodostuu kansanlauluista operettiin. Olemme pitäneet useita joulukonsertteja ja operettikonsertin sekä esiintyneet palvelutaloissa, syntymäpäivillä ja Vantaan tapahtumissa. Kuoroa johtaa musiikinopettaja Leena Sinisalo. Pyydä meitä esiintymään – tulemme mielellämme!