Lähiönäyttämö

Lähiönäyttämö muutti Helsinkiin

Teatterimme yli kolmekymmentä vuotta jatkunut kulttuurityö on tullut tiensä päähän Martinlaaksossa.

1970 luvulla rakennettu, kaupungin omalla tontilla sijaitseva nuorisotalo tarjosi teatterillemme pysyvän toimintatilan lähes kaksikymmentä vuotta ja mahdollisti täten kulttuuritarjonnan kehittämisen lasten, nuorten ja aikuisten parissa yhteistyökumppaniemme kanssa.

Uuden nuorisotilan valmistuttua kaikki toiminta siirrettiin uuten tilaan.

Nyt tuo oman aikakautensa arkkitehtuurin puhdas edustaja ja sisäilmaltaan terveeksi todettu talo on seissyt jo lähes kaksi vuotta tyhjänä.

Vantaan kaupunki tarjosi teatterillemme korvaavaa tilaa uudesta, Martilaakson koulun yhteydessä sijaitsevasta nuoriso ja asukastilasta. Neliöiden lisääntyessä tilan käyttöaste kasvoi myös muiden tilaa tarvitsevien osalta. Tilan päällekkäiskäyttö ja käyttövuorojen supistuminen, sekä pitkäjänteiseen työskentelyyn, kuten harjoitusrauhan ja tarpeiston säilytykseen vaadittavan tilan puute osottautui pian esteeksi toimintamme jatkamiselle.

Vetosimme kaupunkiin jo vuonna 2012 puoltolauseineen useilta eri tahoilta annettuna, vanhan nuorisotalon säilyttämisen puolesta ja sen käyttöönottoa alueen alueen yhteiseksi kulttuuritilaksi.

Pitkään jatkunut epävarmuus tilanteestamme, sekä tiedustelumme asiastamme on poikinut yksittäisiä vastauksia kaupungin eri instansseilta, missä toimintaamme on kiitelty ja pidetty tärkeänä, mutta asiamme virallisen käsittelyn ja vastauksen puuttumisen johdosta teimme oman ratkaisumme ja otimme yhteyttä naapurikaupunkiin, joka toivotti meidät välittömästi lämpimästi tervetulleeksi.

Työmme tulee jatkumaan samalla toimintamallilla,kuten Martinlaaksossa uusien kumppaniemme kanssa ja jätämme lopullisesti haikeat jäähyväiset talolle, joka on edelleen huomattavasti hyväkuntoisempi kuin monet paljon nuoremmat rakennukset.

 

 

Lähiönäyttämö

Aikaisempia kirjoituksia

Lähiönäyttämö

Teatteriyhdistyksemme toiminta käynnistyi vuonna 1979. Mika Waltarin kirjoittama ja Jaakko Lemposen ohjaama näytelmä Yövieras aloitti Lähiönäyttämön vuonna 2009 kolmekymmentä vuotta kestäneen taipaleen kulttuurintuottajana Martinlaaksossa.

Alkuvuodet toimimme pääasiassa Martinlaakson lukion auditoriossa. Nykyisin huoneteatterimme toimii Martinlaakson nuorisotalon tiloissa. Saitiltamme löydät henkilöesittelyjä tämän kesän aikana.

Lisätietoa kotisivuiltamme: www.lähiönäyttämö.fi

 

Uusimmat mielipiteet