Lainattavat kuljetuspyörät suosittuja Helsingissä

‒ Pyörällä ei ole vaikea ajaa, mutta painavan lastin kanssa saa olla varovainen, arvioi pyörää testannut Kierrätyskeskuksen työntekijä Yacine Bentaleb.

KEVENNÄ KÄYTETYLLÄ    Kierrätyskeskus on lainannut kuljetuspyöriä maksutta toukokuusta lähtien Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupoistaan. Kuljetuspyörien lainaaminen on ollut suosittua Helsingissä, sen sijaan Espoossa ja Vantaalla on ollut hiljaisempaa.

‒ Pyörä on varattu lähes päivittäin, sanoo myymäläpäällikkö Marje Arvinen ja näyttää Helsingin Kyläsaaren kaupan varauslistaa. 

Vankassa pyörässä on etupuolella isohko laatikko, jossa mahtuu kuljettamaan vaikkapa nojatuolia tai pientä lipastoa.

Pyörää saa lainata, vaikka kuljetettavat tavarat eivät liittyisikään Kierrätyskeskukseen. Palvelulla halutaan edistää ekologista liikkumista ja auttaa autottomia asiakkaita.

‒ Pyörän ansiosta kaikkea pientä ei tarvitse kuljettaa aina autolla. Tästä on saatu hyvää palautetta, lisää Arvinen.

Kuljetuspyörällä ajaminen vaatii aluksi hiukan totuttelua, mutta hetken päästä menopeli tuntuu jo näppärältä. Pyörää voi aina myös taluttaa, jos matka ei ole pitkä.  

Kuljetuspyöriä lainataan maksutta viideksi tunniksi kerrallaan 50 euron panttia vastaan. Lainattavia pyöriä on yksi kappale Helsingin Kyläsaaren ja Hietalahden sekä Espoon Matinkylän ja Vantaan Tikkurilan kaupoissa. Varaustilannetta kannattaa tiedustella soittamalla kauppoihin etukäteen.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus / Päivi Suihkonen 

Sarjan aikaisemmat jutut:

Plan B antaa vaatteelle uuden elämän

Sukista ja harjanvarsista syntyy heppa

Kierrätyskeskuksesta löytyy designia

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Lue tarinoita Kierrätyskeskuksesta!

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys.

Toimintamme tarkoituksena on:

  • Vähentää luonnonvarojen kulutusta ja edistää uudelleenkäyttöä.

Kierrätyskeskus ylläpitää kierrätyskauppoja, korjaa vanhaa ja tekee vanhasta uutta.

  • Kasvattaa ympäristötietoisuutta. Jaamme tietoa ympäristöasioista ja tarjoamme ympäristökoulutusta sekä -konsultointia.
  • Lisätä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia. Työllistäminen, vapaaehtoistoiminta ja yhteistyö paikallisyhteisön kanssa ovat keskeinen osa toimintaamme.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki toiminnan tuotot käytetään edellä mainittujen päämäärien edistämiseen.