#29 is back!

Kampin Kauhun paluu

Kylmä luoteistuuli puhalsi Myyrmäen, temppeliksikin kutsutun, vanhan urheilutalon edustalla.  Katselin maahan ja roudan raiskaama asfaltti kimmelteli katuvalojen loisteessa raapien kenkieni nahkaisia pohjia. Oli normaali lokakuinen tiistai-ilta, treenit alkamaisillaan. Tällä kertaa tosin tunsin luissani jotain olevan erilailla, en vain kyennyt hahmottamaan vielä mitä se oli.    

Urheilutalon aulan vastaanottovirkailija hymyili. Viimeistään tästä olisi pitänyt jo päätellä jotain. Hän tiesi jotain, mitä minä en. Jotain, mikä saa keski-ikäisen naisen hymyilemään edelleen yhtä hehkeästi kuin vanhojen tanssien täysi-ikää lähenevän nuoren kukkasen. Kaikki muu oli kohdallaan. Hätäisimmät pelurit olivat jo pukuhuoneessa vetäneet tuulipuvut päälle kerraten viikonlopun jääkiekkomatseja. Lopuillakin varusteet alkoivat sujahdella päälle samalla määrätietoisuudella, jolla ne olivat lukemattomat kerrat aikaisemminkin sujahdelleet. Miehisen hien tuoksu täytti kopin, mutta siihen oli tänään sekoittunut jotain suloisen kitkerää, jotain… 

Tussista piirtyy fläpille outoja viivoja. Palautetta viimeisestä, hävitystä ottelusta. Päät voisivat olla painuksissa, mutta ne eivät ole. Aivan kuin tussit piirtäisivät taululle numeron…kakkonen ja ysi. Ei voi olla, näen varmasti harhoja. Valmentaja lopettaa palautteen antamisen, mutta ei päästä meitä vielä hääräilemään pallojen kanssa. "Ilmoitusluontoista asiaa, joukkueeseen tulee uusi pelaaja…" .Voiko olla, ei kai nyt sentään? - ajattelen. Samalla hallia ja pukuhuonekäytävää erottava ruosteinen teräskehikkoinen lasiovi narahtaa auki.  Hämärästä pukuhuonekäytävästä piirtyy verkkokalvoilleni tuttu hahmo, sisääntulomusiikkia ei tarvita! 

Ari Huopalainen, puolustuksen paroni, Alfa ja Omega, Raaka-Arska ja Kampin Kauhu oli palannut. Huopalaisen viime kevään lopetusilmoituksen jälkeen sydämeni itki verisen kyyneleen. Nyt sydämeni oli taas täynnä intoa, kuin rippikoulun "kukka ja mehiläiset" - luennon jälkeen. Mies itse, ilmielävänä, seisoi edessäni. Tukka samalla tavalla tuulen kampaamana, kuten aina. Paita housuissa, kuten aina. Tyylilleen uskollisena, kuten aina. Ari Huopalainen oli palannut. 

Edari saa Huopalaisen paluun myötä kertaheitolla takalinjoilleen johtajuutta, peliälyä, pelottomuutta, voimaa… Listaa voisi jatkaa miltei loputtomiin, mutta ominaisuus ylitse muiden kumpuaa Huopalaisen luonteesta. Hän on taistelutahdon ilmentymä, periksi antamaton perkele, joka antaa kaikkensa joukkueen eteen. Huopalaisen läsnä ollessa keneltäkään ei suvaita puolittaista suoritusta, hän vaatii sitä itseltään yhtä lailla kuin kanssapelaajiltaan. Tulipaloa ei kuulemma sammuteta puoliksi, tavataan siviilissä palomiehenä työskentelevän Arin joskus sanoneen.  Mies, joka tekee läsnäolollaan kanssapelaajistaan kovempia ja isompia; Parempia! 

Toivottavasti Huopalainen nähdään jo seuraavassa ottelussa. Varmasti näemme silloin täysillä töitä tekevän Edarin, näin uskallan luvata.  

Ystävälle

#33

----------------------------------------------

SB Vantaan miesten edustusjoukkue saa riveihinsä erittäin mieluisan ja kovanluokan paluumuuttajan, kun Edarin viime vuosien tähtipuolustaja Ari Huopalainen heittää pikkutakin takaisin naulaan ja hyppää kaukaloon vahvistamaan Edarin takalinjoja. Arskan sopimuksen myötä joukkueen selkäranka vahvistuu monta pykälää ja kokeneen taistelijan tuoma esimerkki tulee varmasti tarttumaan jokaiseen SB Vantaan pelaajaan.

Alkukauden joukkueen valmennuksessa mukana olleelle Huopalaiselle pelitapa on varmasti siis tuttu ja Arskalta voidaankin odottaa väkevää panosta jo ensimmäisestä pelistä lähtien.

 Edarin päävalmentaja Anssi Kiviharju kommentoi asiaa seuraavasti:

"Arskan kaipuu pelikentille tässä vaiheessa kautta tuli kieltämättä hieman yllätyksenä. Vielä kauden avausotteluun matkustettaessa paloa pelihommiin ei kuulemma ollut lainkaan. Neljä peliä myöhemmin sisäinen palo veti miehen kuitenkin takaisin kehiin. 

Alkukauden aikana Arska osoitti että annettavaa valmennushommissa löytyy. Sen aika siirtyy nyt vain myöhemmäksi. Varmaa on että annettavaa on edelleen myös pelikentän puolella. Arska tuo pelaajana SB Vantaan joukkueeseen kaikkea mahdollista. Yksi asia yliste muiden on kuitenkin vaatimustaso - niin itseltä kuin muiltakin. Erinomainen vahvistus joukkueeseen, ja vaikka valmennustiimi nyt yhdellä miehellä ohentuukin, säilyy onneksemme Arskan erinomainen joukkuepersoona ja valmennusosaaminen edelleen joukkueemme vahvuudessa - ja valmennustiimin hyödynnettävissä."

Miesten seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 6.11.2011 Myyrmäen Urheilutalolla klo 16:00 alkaen, vastassa silloin SCH.

SB Vantaa

SB Vantaa on yksi Suomen suurimpia salibandyseuroja. Seurassamme toimii lukuisa määrä sekä joukkueita että harrasteryhmiä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Järjestämme myös äiti-vauvajumppia ja taaperojumppia sekä perhesählyä. Monilajikerhoissa lapset pääsevät kokeilemaan useampaa eri lajia. 

Koulujen loma-aikoina pidämme koululaisille liikunta- ja salibandyleirejä. Salibandykouluissamme nuorimmat pelaajat ovat 5-vuotiaita, perhesählyyn aikuisen kanssa pääsevät jo 3-vuotiaat nassikat. Aikuisten salibandykoulut ja kuntosählyryhmät tarjoavat harrastusmahdollisuuden eri ikäisille aikuisille.

Toimintamme on keskittynyt Länsi- ja Keski-Vantaalle. Edustusjoukkueemme pelaavat kotipelinsä Myyrmäen urheilutalolla.

Tavoitteemme on tarjota mahdollisuus salibandyn pelaamiseen kaiken ikäisille ja tasoisille pelaajille, halusitpa sitten kilpailla tai "pelkästään harrastaa". SB Vantaa on myös Nuori Suomi Sinettiseura. Ja salibandy on "peli meille kaikille". Tervetuloa mukaan!

Lue lisää kotisivuiltamme: www.sbvantaa.fi