Judoryhmien vetäjät kokoontuivat Korson Lumossa

Jari Nurmi

Tikkurilan Judokoiden perinteinen syyskauden avaus, vetäjien kokous, pidettiin Korson Lumon kokoustiloissa 16.8.2012. Osallistujia oli runsaasti – karkeasti yli 40 vetäjää tuli paikalle kuuntelemaan seuran tuoreet uutiset ja tapaamaan kollegoja pitkän kesätauon jälkeen.

Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja, Esa Niemi, avasi tilaisuuden ja toivotti – ties kuinka monetta kertaa osallistujat tervetulleiksi. ”Meillä on ollut upea kevätkausi ja toivon, että jaksamme pitää hyvää sykettä yllä vielä syksylläkin”, kannusti Esa. Hänellä oli myös uutinen kerrottavana, ettei hän aio enää ryhtyä puheenjohtajaehdokkaaksi seuran syyskokouksessa vaan jättää pestin seuraajalleen.

Varapuheenjohtaja Erkki Kokkonen kertoili kuulumisia ja hän on myös vahva ehdokas seuran uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on johtanut seuraa viimeiset kaksi vuotta Esa Niemen pitäessä sapattia. Marraskuun kokouksen jälkeen asiaan saadaan vahvistus.

Seuralle valmistellaan uusi strategia vuosille 2013-2020. Strategiatyö lähti keväthangilla käyntiin suurella joukolla ja tilaisuuden muistiinpanoja käytiin lävitse Jari Nurmen johdolla. Strategiaryhmään kuuluvat henkilöt jatkavat edelleen strategian työstämistä ja tuotoksen tulisi olla valmis esiteltäväksi marraskuun syyskokouksessa.

Paavo Häkkinen kertoi ELMO-hankkeen etenemisestä. Seura on ilmaissut kiinnostuksensa uusiin salitiloihin, joita voisi vuokrata ELMO:n urheilupuistoon rakennettavasta kamppailukeskuksesta. Vantaan Kaupunki on siirtänyt hankkeen rakentamisen aloituksen tulevaisuuteen, eikä ainakaan seuraavaan neljään vuoteen tapahdu edistymistä. Paavo Häkkinen esitteli ELMO:n sijasta myös muita vaihtoehtoja uusille harjoitustiloille.

Jarkko Heinonen esitteli seuran uusia nettisivuja. Sivupäivitys on tehty kesän aikana ja uudet sivut otettiin käyttöön elokuun alussa. Sivuilla on monipuolisempi tarjonta seuratoimijoille ja enemmän muistitilaa, muun muassa julkaistaville dokumenteille.

Judoliittoa edustanut Marita Kokkonen esitteli uuden nuorille tarkoitetun judopassin. Passiin voidaan merkitä mm. harjoituskerrat ja epävirallisiin kilpailuihin osallistuminen. Seurat voivat tilata niitä Judoliitosta ja sen voin ottaa henkilökohtaiseen käyttöön seuran määrittämänä ajankohtana. Yksi ajankohta käyttöön ottoon on ollut keltaisen vyön suorittamisen yhteydessä.

Toiminnanjohtaja Matti Ahvenainen kertasi käytännön asioita ja vetäjien pelisääntöjä. Matti aikoo vuoden päästä jättäytyä ansaitulle eläkkeelle. Uutta toiminnanjohtajaa etsitään Matin tilalle. Matti jakoi lopuksi vetäjille japanilaiseen henkeen shushi-ruokailupaketit.

Varsinainen harjoitustoiminta alkaa ensi viikolla. Vanhat ryhmät palaavat saleille silloin ja uudet kurssit alkavat viikkoa myöhemmin.

 

Kuvat ja testi Jari Nurmi

Tikkurilan Judokat

Tikkurilan Judokat ry on perustettu vuonna 1976 ja se on ollut vuodesta 1992 lähtien Nuori Suomi ry:n hyväksymä sinettiseura.

 

Seura on profiloitunut vuosien varrella nimellä "judon tavaratalo", josta löytyy jokaiselle sopivia harjoitusryhmiä, lapsista senioreihin ja kilpailijoista kuntoilijoihin. Toiminta painottuu voimakkaasti nuorten ohjaamiseen ja kasvattamiseen, mutta myös aikuisille kuntoilijoille löytyy sopivaa toimintaa.

 

Kilpailijamme sijoittuvat vuosittain mitaleille SM-kisojen kaikissa ikäryhmissä sekä edustamme eri ikäluokkien kansainvälisissä judokilpailuissa.

 

Vuodesta 1992 lähtien olemme sijoittuneet Suomen Judoliiton seuraluokituksen kärkeen, samoin olemme olleet vuodesta 1992 SLU:n hyväksymä sinettiseura.

 

Seuramme jäsenkirjo on laaja: kolmevuotiaista muksuista kuusikymppisiin senioreihin ja kuntoilijoista kansainvälisen tason kilpaurheilijoihin.

www.tikkurilanjudokat.fi