Tikkurilan Soittokunta

Kimmo Nurmelle Director musices arvonimi

TixiBandin kapellimestari Kimmo Nurmi

TixiBand kuva

Tasavallan presidentti on myöntänyt Tikkurilan Soittokunta - TixiBandin kapellimestari Kimmo Nurmelle 13.12.2013 Director musices arvonimen. Hakemuksen arvonimestä teki Tikkurilan Soittokunnan hallitus. Hakemusta puolsivat Puolustusvoimain ylikapellimestari Mus.evl. Elias Seppälä, sekä Vantaan Aikuisopistosta rehtori Petri Vahtera ja johtava musiikin opettaja Leena Laine. Kimmo Nurmi on toiminut Tikkurilan Soittokunta - TixiBandin kapellimestarina vuodesta 2003. Hänen johtajakaudellaan on TixiBandistä muodostunut pääkaupunkiseudun viihteellisin puhallinorkesteri, jonka konsertit ovat olleet jo vuosikausia loppuunmyytyjä. Samoin Nurmen musiikin sovitustyöt ovat merkittävästi luoneet uutta musiikin esittämistapaa puhallinorkesterille. Elämäntyönsä Nurmi on tehnyt sotilassoittajana Kouvolan varuskuntasoittokunnassa, Hämeenlinnan Panssarisoittokunnassa ja Kaartin Soittokunnassa Helsingissä. Nurmi on toiminut opettajana useissa musiikin oppilaitoksissa. 

Tikkurilan Soittokunta

Aikaisempia kirjoituksia

Tikkurilan Soittokunta

Tikkurilan soittokunta – TixiBand – on vanhin Vantaalla yhtäjaksoisesti toiminut puhallinorkesteri. Se perustettiin vuonna 1945.

Tällä hetkellä orkesterissa soittaa yli 30 soittajaa. Syksystä 2016 lähtien orkesteria on johtanut Panu Matilainen. Hän on TixiBandin pitkän historian 13. kapellimestari.

 

TixiBand harjoittelee Tikkurilassa ja on Vantaan aikuisopiston opintoryhmä. Orkesteri on profiloitunut soittamaan viihteellistä musiikkia, mutta ohjelmistoon kuuluvat esimerkiksi myös Tikkurilan lukion vanhojen tanssit. Muita vuosittaisia tapahtumia ovat Vantaan veteraani- ja reserviläisten yhteistyötoimikunnan Sinivalkoisen musiikin iltapäivä lokakuussa, joulukonsertti, teemoiltaan sekä solisteiltaan vaihtuvat kevätkonsertit sekä perinteinen vappusoitto.

 

Lisää tietoa TixiBandin tulevista esiintymisistä orkesterin internet-sivuilta www.tixiband.fi sekä Facebookista www.facebook.com/tixiband

 

Uusimmat mielipiteet